Seizoen eindigt met een domper.

En nu, vakantie!

Omdat Rijen zich vrijwillig teruggetrokken had voor de nacompetitie stond de JO19-1 direct in de tweede ronde van de nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie. De tegenstander hierin was Wodan uit Eindhoven dat in de andere hoofdklasse uiteindelijk met een 7e plek op de ranglijst had afgesloten. Hoewel volgens het schema deze wedstrijd in Eindhoven had moeten worden gespeeld, kregen we in de aanloop naar de wedstrijd het bericht dat er toch in Tegelen werd gespeeld.

Op zaterdag bepaalde een harde wind het weer- en helaas ook het spelbeeld. De eerste helft ging voor ons letterlijk voor de wind want in de rust zochten we het kleedlokaal op met een 2-0 voorsprong. Deze stand was bereikt doordat in eerste instantie Aimane goed doorzette tussen een paar verdedigers en de bal kon binnenschieten. Hoewel gezegd moet worden dat hij hierbij de nodige hulp van de keeper kreeg want deze verwerkte de bal slecht. Evengoed was het 1-0. De tweede kwam op naam van Yannick, die op een, bijna achteloos gegeven, steekpass van Sven kon doorlopen en daarmee vrij voor de keeper stond. Hoewel deze situatie in de laatste maanden absoluut geen zekerheid voor een doelpunt was, was Yannick in de laatste paar wedstrijden weer beter op dreef en ook nu schoot hij de bal beheerst langs de keeper: 2-0.

Hoewel er van tevoren goed op gehamerd was om op te passen voor de harde wind maar daar waar mogelijk er ook gebruik van te maken kwam dit absoluut niet uit de verf. Eenmaal knalde Julian een vrije trap keihard op goal en moest de keeper de bal loslaten, maar er was niemand in de buurt om voor de rebound te gaan. Verdere doelpogingen met wind mee werden er niet ondernomen. In tegendeel, de paar corners en vrije trappen die we meekregen, namen we dusdanig slecht dat de wind deze allemaal over de achterlijn waaide.

In de tweede helft hadden we natuurlijk de wind tegen en in eerste instantie leverde dit nog geen gevaar op omdat Wodan niet in staat was een vuist te maken. Dit veranderde echter ineens toen Damian bij het uitverdedigen te veel tijd nodig had en de bal, door de harde wind, vervolgens niet meer weg kreeg. De speler van Wodan die de bal voor de voeten kreeg was tot dat moment alleen nog maar opgevallen doordat hij voortdurend buitenspel stond. Nu zorgde hij echter met een fraaie draai in zijn schot ervoor dat Teun er niet bij kon en was de aansluitingstreffer een feit: 2-1

Nu volgde algehele chaos en werd er een paar keer zodanig slecht op de wind geanticipeerd dat in de volgende 6 minuten Wodan nog 2x wist te scoren en de stand opeens 2-3 was. We bleven het wel proberen, maar wisten geen doelpunten meer te maken zodat Wodan uiteindelijk de gelukkige was.

Achteraf onbegrijpelijk maar waar; we komen op een 2-0 voorsprong door, zeker onder deze omstandigheden, vrij aardig voetbal maar weigeren gebruik te maken van het voordeel dat ons door het weer geboden wordt. In de tweede helft keren deze zelfde omstandigheden zich tegen ons en moeten toezien dat de tegenstander dit voordeel volledig benut zonder dat wij met een passende reactie komen. En dat doet toch wel wat pijn.

Hoe dan ook, het seizoen 2018/ 2019 zit erop. En daarmee ook de laatste wedstrijd bij de junioren voor een aantal. Ten dele zelfs de laatste wedstrijd in het shirt van de Tricolores want een paar jongens zoeken volgend seizoen hun heil ergens anders. Voor deze jongens, maar natuurlijk ook voor de rest wensen we het allerbeste. Ook de ouders, die ons langs de lijn gesteund hebben en door het rijschema ervoor gezorgd hebben dat we op de plaats van bestemming kwamen, wensen we het allerbeste en willen we langs deze weg bedanken.

Tot volgend seizoen!