Oranje boven

JO19-1 heeft niets in te brengen.

Een dag nadat oranje gevierd werd, was oranje onze “vijand”; de tegenstander was namelijk Wittenhorst en die spelen, zoals bekend,  in het oranje. Voor ons was het de wedstrijd voor DE wedstrijd en het doel was om de drie punten in eigen huis te houden. Wittenhorst had een gedreven warming-up gedaan en het was duidelijk dat zij er op zouden kletsen.

En dat deden ze. Vanaf het begin van de wedstrijd zaten ze er bovenop en gunden ons geen tijd en ruimte. Omdat wij hier geen passend antwoord op hadden was het logisch dat de wedstrijd volledig in hun hand was. Zolang de doelpunten uitbleven konden we nog hopen ongeschonden de rust te halen om orde op zaken te stellen maar het was ons niet gegund. Uit twee vrije trappen wisten zij 2x te scoren: de eerste keer met het hoofd en de tweede werd bij de tweede paal binnengeschoten. Zodoende gingen we rusten bij 0-2.

We hadden echter nog hoop omdat bij de heenwedstrijd de situatie precies hetzelfde was. Toen waren wij de uitploeg en dicteerden het spel en ook daar was de ruststand 0-2. Maar dan moest er wel uit een ander vaatje worden getapt.

Direct na de pauze leek dit ook even zo toen Mickey uit een vrije trap kon inkoppen en de keeper, in samenwerking met de paal, de bal kon keren. De tweede inzet van Mickey werd ook door de keeper onschadelijk gemaakt zodat de stand onveranderd bleef. Voor een kort moment tenminste want in de directe tegenstoot was het Wittenhorst dat wel scoorde en zodoende op 0-3 kwam. Nog erger werd het toen ze ook nog eens de 0-4 wisten te scoren en dit uiteindelijk ook de eindstand was. En hierop viel niks af te dingen. Natuurlijk had het anders kunnen lopen als de bal van Mickey er wel in was gegaan maar als telt niet en verder hebben we niets af weten te dwingen.

En als het dan niet meezit, zit ook alles tegen; Laar boekte een, weliswaar magere, overwinning op IVO en liep dus weer uit zodat we op hun een achterstand van 4 punten hebben als zij hun inhaalwedstrijd winnen. Wittenhorst liep op ons in en heeft met 1 wedstrijd in te halen een achterstand van 6 punten op ons. Als zij deze inhaalwedstrijd winnen komen ze op 3 punten van ons. En nog is de gifbeker niet leeg: Meerssen is namelijk uit de competitie gehaald omdat zij geen team meer op de been kunnen brengen en daarmee vervallen alle tegen hun behaalde resultaten. Voor ons betekent dit dat we 6 punten minder hebben, voor Wittenhorst gaan er maar 3 vanaf omdat zij pas 1x tegen hun gespeeld hebben. Voeg daarbij dat zij een beter doelsaldo hebben en het einde van het lied is dat we zelfs nog niet de tweede plek in handen hebben. Het zal nog een heel zwaar einde van de competitie worden maar we hopen maar dat komende Zaterdag tegen Laar de kopjes weer omhoog staan.