JO19-1 wint verdiend van Bekkerveld.

Vizier kan weer naar boven worden gericht

Na de overtuigende zege van afgelopen Woensdag tegen de Venlosche Boys was de vraag of we deze wedstrijd in de benen hadden of dat we hieruit juist zelfvertrouwen hadden geput. Dat moest vandaag blijken in de wedstrijd tegen Weltania Bekkerveld, die de eerste 3 wedstrijden hadden gewonnen maar vorige week voor het eerst verloren. Op Sam na was iedereen present, hoewel op tijd komen toch een probleem blijft bleek maar weer eens. Daarom werd de opstelling op het laatste moment toch nog weer omgegooid maar om 15.00 u stonden we aan de aftrap om te proberen de punten in eigen huis te houden.

De eerste helft hadden we de harde wind die over het veld joeg tegen maar het leek het spel van Irene niet werkelijk te beïnvloeden. Natuurlijk was het oppassen voor de tegenstoten, maar door een strakke dekking moesten de twee spelers waar het bij Bekkerveld om draait uit de wedstrijd worden gespeeld. En dat lukte vrij aardig, zodat de tegenstander nooit echt in de wedstrijd kwam. Nu was het zaak om de opening te vinden om zelf tot scoren te komen en dat lukte vrij snel. Sentayehu kon met een vrije trap Yannick lanceren die beheerst langs de keeper schoot en ons daarmee op voorsprong zette: 1-0. En als Mickey het hoofd koel had gehouden was niet lang daarna ook de 2-0 gevallen maar helaas liep dit anders. Omdat er verder ook geen echt grote kansen meer kwamen wisten we het tweede doelpunt ook niet alsnog te maken. Aan de andere kant wist Bekkerveld 1x de lat te raken uit een vrije trap en was daarmee dicht bij een doelpunt. Een andere situatie had dreigend kunnen worden toen een speler van Bekkerveld de bal in de loop meekreeg en op Rik afstormde. Maar hij speelde de bal verkeerd voor zich uit waardoor Carlos de dreiging alsnog kon afwenden. 1-0 Was daarmee de ruststand maar in de tweede helft hadden wij dan de wind mee en vol vertrouwen zagen we dit tegemoet.

En dit vertrouwen was terecht want in de tweede helft hadden we de wedstrijd volledig onder controle. En het had niks gespeeld of we hadden al in de eerste minuut na rust gescoord. Dylan mocht een vrije trap nemen en legde deze panklaar bij Damian op het hoofd die vervolgens de lat raakte. Uit de rebound kreeg Quin Holten de bal op het hoofd maar ook hij raakte de lat, waarna het gevaar geweken was. Bekkerveld moest zich beperken tot verdedigen, iets wat ze voorlopig nog goed deden. Aanvallend hoefden ze zich geen illusies te maken want de spits lag bij Iron aan de ketting en het middenveld kwam er ook niet aan te pas. Uit een van de corners die wij verdienden werd de bal tegen de arm van een verdediger geschoten maar de scheidsrechter, die er bovenop stond, zag hierin geen strafschop. Zo ontwikkelde zich een wedstrijd waarin er 1 ploeg het spel dicteerde maar dit niet in de score wist uit te drukken. Tot na ongeveer een half uur ineens Sentayehu diep ging en Julian hem op maat bediende. De keeper kwam nog uit zijn doel, maar Sentayehu stiftte de bal over hem heen en scoorde: 2-0. Vlak na deze goal hadden we nog een paar hele goede kansen maar een gebrek aan nauwkeurigheid zorgde ervoor dat er niet meer gescoord werd. 2-0 Was de eindstand, maar veel belangrijker zijn de drie punten. Hierdoor staan we nu op de 5e plaats en kunnen weer naar boven kijken. Volgende week spelen we uit bij SHH in Herten en de reis daarheen ondernemen we met maar 1 doel: 3 punten!

Inmiddels is ook de volgende tegenstander in het bekertoernooi bekend; op 16 december spelen we uit tegen SV Venray. Na een 4e divisionist volgt dus nu een 3e divisionist.