JO19-1 Re-Born na donderpreek

na eerste helft van belabberd niveau

Na het debacle van vorige week kwam vandaag 1 van de 2 koplopers op bezoek op de Bakenbos. Zij hadden tot nu toe beide wedstrijden gewonnen maar dat wil aan het begin van de rit nog niet zoveel zeggen en we konden dus alleen maar gissen naar hun sterkte. Al gauw bleek dat we van hun sterkte niet onder de indruk hoefden te zijn. Helaas stonden we toen al wel achter. Een vrije trap op een aardige afstand van de goal werd door niemand aangeraakt en door Teun verkeerd ingeschat zodat deze tot ieders verbazing in de goal verdween: 0-1. Een paar minuten later stond de gelijkmaker al op het scorebord toen Aimane de bal goed kreeg aangegeven van Yannick die een paar man zijn hielen liet zien: 1-1 Nu de stand weer gelijk was getrokken konden we proberen de wedstrijd naar onze hand te zetten. En dit leek te lukken toen Yannick na een goede aanval wist te scoren maar deze goal werd vanwege buitenspel afgekeurd. Hoewel wij hierover zeer onze twijfels hadden nam de scheidsrechter het signaal van de grensrechter over en keurde de goal af.

Born liet voetballend helemaal niets zien, elke bal die ze kregen werd naar voren gestampt in de hoop dat hun spitsen er iets mee konden. Maar onze verdedigers wisten elk gevaar in de kiem te smoren zodat er verder geen gevaar ontstond. Totdat Born een vrije trap kreeg die ze volgens het boekje namen; de linkerspits kwam naar de bal toe terwijl een andere speler over de linkerflank naar voren rende en niet door zijn mannetje gevolgd werd. De lopende speler werd goed bediend en wist de bal goed voor te geven waarna Sam zijn mannetje opzij zette. Volgens de scheidsrechter niet volgens de regels en hij legde de bal op de stip. Op deze strafschop had Teun geen antwoord: 1-2. Over de rest van de eerste helft valt er weinig te zeggen. Born vond het wel prima en probeerde alleen nog maar met lange ballen de spitsen aan het werk te zetten, wij kwamen niet verder dan de bal doelloos heen en weer te schuiven. Na de rust zou er toch uit een ander vaatje getapt moeten worden.

En dit gebeurde gelukkig ook. De donderpreek in de rust leek zijn vruchten af te werpen want vanaf het begin zaten we er veel feller op. Binnen een paar minuten hadden we al 2x op de lat geschoten en de druk nam toe. Het antwoord van Born was tijd rekken. Elke mogelijkheid die zich voordeed werd optimaal benut om weer de nodige seconden te pakken. Gelukkig voor ons wisten we echter vrij snel de gelijkmaker te maken toen Abdes, na de rust in het veld gekomen voor Yannick, de bal goed binnenschoot: 2-2. En er zat nog meer in het vat want nog 2x Aimane en 1x Nick tilden de score naar 5-2. Pas op het laatst van de  wedstrijd moest Teun nog een keer ingrijpen en dit deed hij naar behoren zodat hij zijn fout van de eerste helft weer had goedgemaakt.

Zo staan we na 3 wedstrijden met 6 punten op de 4e plek. Volgende week gaan we op bezoek bij Merefeldia. We hopen dat we nu het lek boven hebben en dat de stijgende lijn nu eindelijk wordt ingezet. We zullen het zien…