Nog veel werk aan de winkel voor JO19.

Bekerwedstrijden en even voorstellen…

Nu de laatste bekerwedstrijd van de poulefase gespeeld is zit de aanloop naar de competitie erop voor de JO19-1 van Sportclub Irene. De echte voorbereiding bestond uit twee wedstrijden en een aantal trainingen. Na 2 trainingen was de eerste tegenstander de JO19-1 van Venray. Deze wedstrijd ging uiteindelijk met 1-3 verloren maar het niveauverschil tussen hun en ons was duidelijk zichtbaar. De tweede wedstrijd werd midweeks gespeeld tegen Brandevoort en hoewel deze wedstrijd gewonnen werd (3-2) kwam hieruit duidelijk naar voren dat wijzelf te slordig omspringen met de kansen die wij krijgen en zodoende te weinig scoren terwijl we aan de andere kant de doelpunten te makkelijk weggaven.

Maar daar kwam nog een grote verrassing uit de hoge hoed; Zakaria had na afloop van het afgelopen seizoen aangegeven dat hij zijn geluk wilde beproeven bij de Venlosche Boys. Hij had echter al vrij snel in de gaten dat hij toch liever weer bij ons wilde spelen en aangezien het nog mogelijk was wisselde hij weer terug naar het oude nest. Hiermee hadden we er defensief  een goede versterking bij.

Nu dus de echte voorbereiding afgerond was volgde de eerste van drie bekerwedstrijden. De tegenstanders in deze wedstrijd waren de leeftijdsgenoten van Reuver. In deze wedstrijd hadden we vanaf het begin een duidelijk veldoverwicht en kwamen er ook genoeg kansen maar net als in de voorbereiding hadden we te veel kansen nodig om te scoren. Het was Daan die uiteindelijk de score opende en de ruststand van 0-1 op het bord zette. Na rust kwamen we vrij snel op 0-2 via Damian na goed voorbereidend werk van Nick. Deze dacht vervolgens zelf de 0-3 te maken maar werd vanwege buitenspel teruggefloten. Yannick zorgde wel voor de 0-3 en hiermee zou de wedstrijd makkelijk uitgespeeld moeten kunnen worden. Maar door een verkeerd ingespeelde bal die onderschept werd wist Reuver de 1-3 te maken. Als hun spits iets handiger was geweest had er voor Reuver ook nog een strafschop ingezeten want hij werd in het strafschopgebied stevig aangepakt en aan het struikelen gebracht. Hij wilde echter perse op de been blijven wat uiteindelijk ook lukte maar wist vervolgens niks meer uit deze situatie te halen. Als hij was gaan liggen was de bal op de stip gegaan en had er waarschijnlijk meer ingezeten maar zijn wilskracht won het van de sluwheid. 1-3 was dus de eindstand en we konden ons opmaken voor de tweede wedstrijd tegen HBSV.

In de aanloop naar deze wedstrijd was er een nieuw gezicht op de training te zien, namelijk dat van Hiroki. Hij was de tweede verrassing die de voorbereiding voor ons in petto had; een japanse uitwisselingsstudent die een schooljaar in Venlo op school gaat en in Japan op hoger niveau getraind en gespeeld heeft komt 1 seizoen bij Sportclub Irene spelen. Nadat alle papieren in orde waren bevonden en hij speelgerechtigd was mocht hij met ons meetrainen. En vervolgens ook meespelen. En hoe: vlak voor rust nam hij op fantastische wijze de 2-0 voor zijn rekening door een bal net voor de eigen verdediging te veroveren, op te stomen en tussen een paar verdedigers door te slalommen om vervolgens met een geplaatst schot de keeper  te passeren. Eerder in de wedstrijd had Aimane ons op 1-0 gezet. Een doelpunt dat zeker terecht was, maar al veel eerder had moeten vallen. Maar voor de derde wedstrijd op rij viel het scoren ons zeer zwaar. Uiteindelijk werd de wedstrijd besloten met 8-1; de makers van de 1-0 en de 2-0 wisten elk nog 2x te scoren en Stan en Abdes maakten het achttal compleet. Dat HBSV ook nog wist  te scoren was op zich alleen voor de statistieken belangrijk maar wel van belang is hoe gemakkelijk deze goal weer werd toegestaan.

Op het moment van schrijven van dit verslag staan we aan de vooravond van de derde en laatste poulewedstrijd en de tegenstander van morgen zal Baarlo zijn. Zij hebben in de eerste wedstrijd gewonnen van HBSV en vervolgens gelijkgespeeld tegen Reuver zodat zij met 4 punten uit 2 wedstrijden op de 2e plaats in de poule staan. Wij willen natuurlijk de perfecte serie neerzetten en ook tegen Baarlo de volle 3 punten pakken.

Voordat het zover is wil ik in elk geval het volledige team even voorstellen, op volgorde van rugnummer: nummer 1 is natuurlijk voor de keeper en dat is dit jaar Teun. Vervolgens hebben we Tijn, Zakaria, Julian, Stan, Daan, Damian, Aimane, Nick, Thomas, Sam, Sten, Abdes(samad), Yannick en Hiroki. Deze staat officieel met nummer 16 op de lijst maar speelt momenteel met rugnummer 3 omdat Iron op dit moment bij het eerste elftal zit. Over hem komt binnenkort meer duidelijkheid. Verder is er nog Quinn, die ook bij het team behoort, maar op dit moment vanwege stage in het buitenland zit. Na terugkomst zal hij ook aanhaken bij het team.

Net als afgelopen seizoen staat de JO19-1 ook dit jaar weer onder leiding van trainer Ferdie, die geholpen wordt door Mickey en ondergetekende. Op wedstrijddagen komt Agnes hier nog bij en hiermee is de JO19-1 klaar voor het nieuwe seizoen, waar we weer het beste van willen maken. Zowel voor onszelf als ook voor het publiek dat we bij thuiswedstrijden altijd mogen verwelkomen en waar we ook dit jaar weer op hopen. We ziens op de Bakenbos!!

Inmiddels is ook de derde en laatste poulewedstrijd gespeeld en deze werd onverwacht en zeker onnodig verloren tegen Baarlo JO19-1. Onze jongens voetbalden totaal onherkenbaar en dit was zo’n beruchte wedstrijd om snel te vergeten. Dat onze enige goal voortkwam doordat de keeper een corner van Daan totaal verkeerd inschatte en deze ineens in het doel belandde zegt wel alles. Verder waren wederom de beste kansen niet aan ons besteed en werden de tegendoelpunten weer veel te makkelijk weggegeven. Verzachtende omstandigheid zou kunnen zijn dat het voor de meeste jongens een zeer vervelende week geweest is vanwege een zeer ernstig ongeval. Zo gezien is het verlies in een bekerwedstrijd maar een kleinigheidje en besef je opeens weer dat er veel ergere dingen in het leven bestaan. Dit gezegd hebbende wensen we iedereen die hierdoor in meer of mindere mate betroffen is veel sterkte en proberen we dinsdag de draad weer op te pakken in aanloop naar de competitie. Deze zal volgende week beginnen met (weer) een thuiswedstrijd tegen Sportclub Jekerdal.

Share This