JO19-1 maakt het onnodig spannend

Tweede plek is voor ons

Hoe staat het ondertussen met de JO19-1? Na een stilte van twee weken valt er dan nu weer iets te melden en wel dat het goed gaat. Vorige week kon ik er helaas niet bij zijn maar dit had gelukkig geen invloed op de prestaties want in een fysiek duel won de JO19 met 2-4 bij ODA dat in de onderste regionen van de ranglijst te vinden is. Ondanks dat hadden zij in de week ervoor nog wel gezorgd voor het eerste puntverlies van de koploper maar dat lag misschien ook wel aan de extra motivatie die een wedstrijd tegen de buren oproept. Hoe dan ook, het laat zien dat je geen enkele ploeg moet onderschatten. Na deze wedstrijd was er midweeks een oefenduel tegen Helden JO19 dat overtuigend met 6-0 werd gewonnen hoewel in deze wedstrijd wel weer eens bleek dat scoren het grote manco van deze ploeg is. Pas uit de 6e of 7e (grote) kans viel het eerste doelpunt. Voetballend gaat het echter steeds beter lopen en zolang je in elk geval minimaal 1 doelpunt meer gemaakt hebt dan de tegenstander als de scheidsrechter affluit kun je toch iedere keer weer 3 punten bijschrijven. En van billenknijpen worden de bilspieren alleen maar sterker.

Vandaag kwam Volharding op bezoek; ondanks een nederlaag vorige week tegen koploper Laar staat deze ploeg op een goede tweede plek hoewel het verschil met ons inmiddels maar 1 punt meer was. Hiermee stonden op de 4e plek. We zouden bij een overwinning dus over Volharding heen gaan en afhankelijk van het resultaat van nummer 3 Meerssen, dat volgende week onze tegenstander is, goede zaken kunnen doen. Ilias, die de afgelopen weken weinig gespeeld had, deed vandaag mee met de JO19-2 om ritme op te doen en Quin v.d. Schagt was een weekendje weg. Er stond een vrij stevige, koude wind recht over het veld maar vooralsnog bleef het in elk geval droog.

Gelukkig bleef ook Volharding droog staan want in de eerste paar minuten zetten zij flink aan om een eerste doelpunt te forceren. Nadat deze storm was geluwd kwam Irene steeds meer in de wedstrijd en kon zelf aan aanvallen gaan denken. Dylan vloog een keer flink door de lucht toen zijn tegenstander er fors in kleunde en had het ook in het verdere verloop van de eerste helft zwaar te verduren. Maar ook bij hem gaat het voetballend steeds beter lopen hoewel een hele wedstrijd voor hem nog te veel is. Na weer een actie ging Dylan het strafschopgebied in en werd hierbij ten val gebracht. Niet voldoende voor een strafschop oordeelde de scheidsrechter, die een goede wedstrijd floot. Even later floot hij wel toen Mickey getorpedeerd werd en kwam de bal op de stip te liggen. Dylan eiste de bal op maar ondanks dat hij goed in de wedstrijd zat was deze niet aan hem besteed want de bal vloog hoog over. Gelukkig liet hij, en zijn teamgenoten, zich hierdoor niet uit het veld slaan en goed voetballend werd er geprobeerd om alsnog de voorsprong te forceren. Na wat kleine kansjes was het dan halverwege de eerste helft raak; Dylan liet zijn tegenstander weer zijn hakken zien en gaf de bal laag en strak voor. Mickey hoefde eigenlijk alleen maar tegen de bal te lopen en dat deed hij goed: 1-0. Ondanks de wind in de rug kon Volharding er niet heel veel tegenover stellen en bleven we verdedigend goed overeind. Een aantal keren kwamen we nog goed door en als Dylan voldoende vertrouwen had gehad om een bal ineens te nemen had hij ook nog kunnen scoren. Maar hij koos ervoor om de bal eerst aan te nemen en gaf daarmee de verdediger de kans het schot te blokken waardoor het niet meer dan een corner opleverde. Vlak voor rust werd het 2-0 toen Damian een vrije trap snel nam op Sam die het strafschopgebied binnenging. De keeper kwam snel uit zijn goal en blokkeerde de weg naar het doel waardoor Sam richting achterlijn moest. Doordat de keeper Sam daarbij niet meer volgde kon deze de bal over de keeper heen voorgeven. Voor Sentayehu was de bal net te hoog, maar Mickey reageerde alert en liep zijn tweede van vandaag binnen: 2-0. Tijd om te rusten en dan in de tweede helft met de wind in de rug te spelen.

Volharding kwam, net als in de eerste helft, weer fel uit de startblokken maar dit keer ging de storm nog sneller liggen dan in de eerste helft. We kregen direct daarna een aardige kans toen de keeper uit zijn doel kwam en de bal wilde wegwerken maar hierbij de bal inleverde bij Yannick. Deze schoot direct op doel maar het schot miste de juiste kracht waarna Mickey en zijn verdediger om het hardst moest lopen om de bal als eerste te bereiken. Helaas won de verdediger en bleef de stand 2-0. Maar niet lang want uit de volgende aanval was het raak; Mickey kreeg in het midden de bal aangespeeld en bediende Sentayehu die vervolgens in de lange hoek raak schoot: 3-0.
Inmiddels had de regen, die in de eerste helft begonnen was, het veld vrij zwaar gemaakt en was goed voetbal steeds lastiger. Dit leek in het voordeel van Volharding uit te pakken dat met een alles-of-niets-offensief was begonnen en Irene daarmee steeds verder achteruit drukte. Onze jongens wisten hiermee niet goed raad en met name vanaf het middenveld kon een speler een paar keer vrij mee op komen. Zo ontstond ook de 3-1, die uiteindelijk toch viel. Een middenvelder dook vrij in het gat en kreeg de bal mee. Deze kon nog wel verdedigd worden maar we waren niet in staat de bal weg te krijgen zodat Volharding de bal kon binnenschieten en Rik daarmee kansloos liet. Hierdoor werd het spel van ons er natuurlijk niet rustiger op en tot overmaat van ramp werd het pal voor tijd ook nog 3-2. Ditmaal liep er vanaf het middenveld helemaal niemand mee en stond er 1 verdediger tegenover 4 spelers van Volharding die dit rustig uitspeelden en de bal voor de tweede keer binnenschoten: 3-2. Direct hierna blies de scheidsrechter ook af zodat onze bilspieren er niet veel mee opschoten, maar daar maalde niemand om; de punten waren binnen en daarmee in elke geval een plekje omhoog op de ranglijst.

Volgende week spelen we in en tegen Meerssen, dat vandaag verrassend ruim van Merefeldia verloor. Hierdoor staan we na vandaag op de tweede plek achter Laar dat vooralsnog blijft winnen. Voor ons is het zaak om in elk geval in hun spoor te blijven en erop vertrouwen dat ze nog wel tegen puntverlies aan zullen lopen.

Share this