JO19-1 verslaat de Boys en bekert verder

Ziener in de mist had het al voorzien.

Midweeks stond de Stadsderby tegen de Venlosche Boys JO19-1 op het programma. Inzet was de volgende bekerronde, tenminste officieel. Officieus spelen er bij zulke wedstrijden natuurlijk ook altijd andere dingen mee want de jongens kennen elkaar allemaal. De Venlosche Boys doen het goed in de 4e divisie want na 4 wedstrijden staan zij op plek 4 in de klasse waar wij eigenlijk ook in thuis horen. Helaas liep dat anders en zal deze wedstrijd dus de enige confrontatie met de Boys zijn dit seizoen.
De omstandigheden waren voor de wedstrijd optimaal; windstil, niet te koud en niet te warm, veld lag er strak bij maar een beetje vochtig. Nu maar afwachten of we de lijn van de tweede helft van afgelopen Zaterdag konden doortrekken.

Hoewel we goed fel van start gingen was het bij de eerste kans van de Boys direct raak en stonden we na een paar minuten al op achterstand: 0-1. Met een beetje geluk was dit niet nodig geweest want al direct kregen we een corner die door Dylan werd ingedraaid en door Damian werd ingekopt. Maar helaas stond de paal de treffer in de weg anders was de eerste voorspelling van de trainer met de 3 sterren op de borst direct uitgekomen. Ondanks de 0-1 lieten we in de loop van de eerste helft zien vandaag voetballend beter te zijn dan de Boys en door goed samenspel ontstonden er een paar goede kansen voor ons die helaas door de uitstekende keeper onschadelijk werden gemaakt. Maar de aanhouder wint en na een krap half uur werd het toch 1-1 door een doelpunt van Thomas, zijn eerste voor Irene. Hij stond, na weer een corner van Dylan, op de goede plek en schoot de bal voorbij de keeper. Hoewel we dus een paar goede kansen hadden op de voorsprong moet eerlijk gezegd worden dat uit de tegenstoten ook een paar kansen voor de Boys ontstonden, die echter meestal richting mistten zodat Rik er verder weinig aan hoefde te doen. 1-1 was ook de ruststand en we gingen na de pauze weer het veld op in de wetenschap dat het, als er in de komende 45 minuten geen beslissing viel, deze door penalty’s zou vallen. Ook leuk voor een keer maar toch we wilden toch liever voor die tijd de wedstrijd beslissen.

En dat lieten we ook vanaf het begin zien. Met Carlos in plaats van Sam ging het weer verder en we wisten de Boys goed terug te dringen op de eigen helft. Zij probeerden wel iedere keer in de omschakeling snel naar voren te komen, maar dit zou geen grote problemen meer opleveren omdat deze uitbraken elke precisie misten. Over misten gesproken, dit begon in de tweede helft opeens behoorlijk. Hoewel de omstandigheden voor iedereen hetzelfde waren leken de Boys er toch meer last van te hebben. Aangezien er geen andere oplossing was werd er toch doorgespeeld en uit weer een corner van Dylan had Damian de 2-1 op de slof maar met weer een geweldige redding wist de keeper dit te voorkomen. Maar net als de mist hing ook een doelpunt in de lucht en het was Mickey die hem wist te maken. Een steekbal vanaf het middenveld zorgde ervoor dat Mickey voor de keeper opdook en deze kon omspelen. Hij miste, voor open doel, niet en de verdiende voorsprong was daar: 2-1. De tijd begon nu voor de Boys te dringen en ze probeerden meer aan te dringen. Dit kwam hun spel niet ten goede en het gevaar ontstond aan de andere kant. Mickey werd weer weggestuurd en met een versnelling wist hij zijn tegenstander te passeren die daardoor geen andere mogelijkheid meer zag dan Mickey ten val te brengen binnen het strafschopgebied. De goed fluitende scheidsrechter wees naar de stip en Dylan eiste de bal op. Feilloos schoot hij binnen voor de tussenstand die de trainer met de drie sterren als eindstand had voorspeld: 3-1. Aangezien beide ploegen niet meer scoorden, wij hoefden niet meer en de Boys konden niet meer, kreeg hij gelijk. De volgende ronde was bereikt maar of onze grote ziener al weet wie daarin de volgende tegenstander wordt is tot op heden niet bekend. Wat we wel weten is dat we nu eerst het vizier richten op komende Zaterdag voor de wedstrijd tegen Bekkerveld. Want het wordt nu tijd om ook in de competitie te scoren.