Sportclub Irene JO19-1 – SV Laar JO19-1 (1-2)

Van kat in ’t bakkie naar kat in de zak.

Nadat de uitwedstrijd van vorige week op het laatste moment werd afgelast begon de JO19-1 vandaag pas aan zijn tweede wedstrijd van deze competitie. De tegenstander van vandaag was Laar JO19, dat de beide voorgaande wedstrijden had gewonnen. Helaas moest Ilias zich ziek afmelden en kon Quinn van der Schagt ook nog niet spelen nadat hij in de vorige wedstrijd geblesseerd was uitgevallen. Wel was Karim voor de eerste keer dit seizoen van de partij. De omstandigheden van vandaag waren zwaar met een sterke wind die over het veld joeg.

Om aan onze doelstelling te blijven voldoen moesten we vandaag vol aan de bak en de eerste 10 minuten leek het kat in ‘t bakkie voor ons. De bal was alleen in ons bezit en Laar had niets in te brengen. En bij zoveel balbezit en zoveel overmacht kon het niet lang duren voordat de eerste goal zou vallen. En na een minuut of zeven leek het te gaan gebeuren; Damian werd aangespeeld en draaide van zijn tegenstander weg, hierbij zodanig gehinderd door een tegenstander dat hij ten val kwam en niet tot het schot kwam dat hij in gedachten had. In plaats daarvan was zijn schot(je) een makkelijke prooi voor de keeper. Helaas zag de scheidsrechter hier geen strafschop in, hoewel toeschouwers naderhand beweerden dat dit wel het geval was. Maar er is er maar een die de beslissingen neemt, dus niets aan te doen. Het gevaar van Laar school vooral voorin en dat bleek wel toen in de 10e minuut een speler de bal uitstekend wist vast te houden en op het juiste moment kon meegeven aan een opkomende middenvelder die ook prompt het net wist te vinden: 0-1

10 Minuten heb je alles volledig onder controle en 1 onachtzaam moment zorgt ervoor dat het er opeens heel anders uitziet. Het spel zag er ook opeens heel anders uit want het vloeiende combinatievoetbal was verdwenen. Laar gaf nu veel beter partij hoewel het balbezit hoofdzakelijk voor ons bleef. Maar voetballen tegen een achterstand is toch even wat anders. Toch kwam de gelijkmaker er wel; Karim, ingevallen voor Dylan, gaf de bal op maat voor waar Damian vallend/ glijdend de bal kon inschieten. De keeper zat er nog wel aan maar kon niet verhinderen dat de bal over de lijn ging: 1-1. Dit zou ook de ruststand worden, hoewel Laar uit een soortgelijk moment als bij de 0-1 bijna nogmaals wist te scoren. Gelukkig stond Rik op de juiste plek en wist dit te voorkomen.

In de tweede helft, met tegenwind, zou het dan moeten gebeuren. Maar er ontstond nu een meer gelijkopgaande wedstrijd waarbij voor beide doelen niet heel veel te beleven viel. Veel balbezit over en weer en een spelbeeld dat constant heen en weer golfde maar onze verdediging hield prima stand en gaf niets weg. Aan de overkant kreeg Sentayehu na een doorgekopte bal een dot van een kans maar besefte hij zelf niet hoeveel tijd hij had en schoot hij te gehaast in zodat de bal naast ging. Even later was er nog een grote kans om te scoren nadat de bal vanaf de achterlijn hard werd teruggelegd en de bal bij de eerste paal werd ingeschoten. Daar stond echter ook de keeper die de bal vol in het gezicht kreeg met een bloedneus en een doorrollend balletje als gevolg. Deze had bij de tweede paal binnengegleden kunnen en moeten worden wat echter niet gebeurde. Nadat de keeper ook weer was opgelapt en gingen we weer verder. Laar wist verder niets te creëren maar kreeg een, overigens terechte, strafschop nadat een (nog) niet heel gevaarlijke situatie te onbesuisd werd opgelost.
Rik kon deze keer niets uitrichten en met nog enkele minuten op de klok stond het nu 1-2. Ook in de resterende minuten zou dit niet meer veranderen en daarmee was de nederlaag een feit.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Wittenhorst op het programma waar we zullen proberen om de draad weer op te pakken.

Inmiddels is ook de wedstrijd tegen Merefeldia weer ingepland; deze zal gespeeld worden op 21 oktober. Op 25 oktober zullen we in de tweede ronde van de beker spelen tegen de Venlosche Boys.