JO19-1 weet nog wat winnen is

Na 2 zeperds op rij was de volgende tegenstander Bekkerveld, uitgerekend 1 van de teams waar we voor de winterstop tegen een zeperd waren aangelopen. Er was dus wel iets recht te zetten. Bovendien hebben we dinsdag voor de training, in de nabespreking van de vorige wedstrijd, afgesproken dat we in de resterende wedstrijden nog flink de schouders eronder  zetten om toch nog zoveel mogelijk uit dit seizoen te halen. Op Tijn, die geschorst was na zijn rode kaart van vorige week, na waren we compleet en zo goed als blessurevrij.

Toen de wedstrijd begon was al vrij snel duidelijk dat de jongens ook inderdaad van plan waren wat ze beloofd hadden en Bekkerveld werd teruggedrongen op eigen helft. Voetballend liep het vrij aardig maar we wisten ons nog geen goede kansen te verschaffen. Bekkerveld kwam niet aan voetballen toe, maar ze hadden voorin een paar snelle, hard werkende jongens staan die toch nog gevaarlijk zouden kunnen worden dus het bleef oppassen geblazen. Maar ons overwicht moest zich een keer in een doelpunt vertalen en het was Abdes die hem maakte. Na een voorzet vanaf de linkerkant ging de bal met een stuit over Aimane en zijn verdediger maar kwam precies bij Abdes uit die de bal zelfverzekerd binnenschoot: 1-0. Nu de voorsprong er was wilden we natuurlijk zo snel mogelijk de voorsprong uitbouwen, maar scoren blijft voor ons toch lastig. Eén keer waren we heel dicht bij een treffer (of was het er een?) toen Aimane de bal op doel schoot en volgens hem en vele anderen deze de lijn passeerde. De scheidsrechter kon dit echter niet zien en de grensrechter, die ook niet op 1 lijn stond, gaf aan dat er doorgespeeld moest worden. Zodoende bleef het 1-0 tot aan de rust omdat er ook uit 4 of 5 vrije trappen 0 rendement werd gehaald.

In de tweede helft moesten we er op verdacht zijn dat we niet, net als in de heenwedstrijd, vlak na rust overrompeld werden maar dit gebeurde gelukkig niet. Toch kwamen we even later goed weg toen Sam en Teun elkaar in de weg liepen en de bal niet weg kregen. Hierdoor kwam de spits in balbezit maar hij wist hier gelukkig niets uit te halen omdat hij gehinderd werd door Sam zodat Teun uiteindelijk de bal kon oppakken. Vlak daarna wisten we de wedstrijd te beslissen door 2x kort achter elkaar toe te slaan. Damian wist bij de cornervlag nog net een bal binnen te houden en speelde in de hoek zijn man uit. Deze maakte in de achtervolging een overtreding waarbij Damian net buiten het strafschopgebied viel. De vrije trap werd door Nick ingeschoten, maar de keeper wist deze tot corner te verwerken. Nick gaf deze corner voor en Aimane sprong het hoogst van allemaal om de bal binnen te knikken: 2-0

Al in de volgende aanval was het weer raak; Damian kwam op rechts door en zag bij de tweede paal een medespeler vrij staan. Deze probeerde hij te bereiken, maar Aimane liep in de baan van de pass. Al dan niet bedoeld nam hij deze bal aan maar deze sprong van zijn voet waarbij de keeper zich voor de bal wierp. De bal kwam echter terug en met de punt van zijn schoen wist Aimane deze nog een zetje te geven: 3-0. Geen mooie goal, maar niet minder welkom want hiermee was de wedstrijd definitief beslist. Ondanks dat we hierna nog een paar goede aanvallen op de (slechte) mat legden werd er niet meer gescoord.

Na de wedstrijd konden we de conclusie trekken dat we het voetballen nog niet verleerd zijn want een paar keer kwamen we soepel naar voren. Helaas halen we hier niet het optimale rendement uit, maar ondanks dat is het goed om te zien dat we er wel toe in staat zijn. Ook op de inzet was gisteren niets aan te merken, de gedane belofte werd goed nagekomen. Helaas moet je dan wel vast stellen dat niet alle gemaakte afspraken worden nagekomen en dat niet voor iedereen het teambelang bovenaan staat. Maar voorlopig gaan we met vertrouwen verder en proberen alsnog een goede afsluiting aan dit seizoen te geven. Te beginnen volgende week als we in Weert tegen DESM moeten aantreden.