JO19-1 stuurt koploper met nederlaag naar huis

en houdt zicht op nacompetitie

Na wederom een pauze van enkele weken kwam vandaag de koploper van dat moment op bezoek; zij staan gedeeld eerste met NWC Asten, maar hebben een beter doelsaldo dan NWC. In de heenwedstrijd kwamen beide ploegen niet tot scoren, hoewel wij dit wel hadden moeten doen, want het overwicht was er. Vandaag ging het er voor ons om de punten in eigen huis te houden zodat we in elk geval de vierde plek in handen hielden. SHH moest natuurlijk winnen om bovenaan te blijven. We moesten het vandaag zonder Hiroki, Maike en Abdes doen maar hadden daarvoor Sven van de JO17-1 erbij.

Om 15 u werd er door ons afgetrapt en de eerste helft ging het tegen de (stevige) wind in. In eerste instantie leek het erop dat SHH vandaag de lakens zou gaan uitdelen, want zij namen direct het heft in handen. Deels ook door de wind kwamen wij er op dat moment niet uit want elke bal die naar voren werd getrapt kwam maar half zo ver als de bedoeling was. Hoewel SHH wel het overwicht had kwamen er geen kansen uit voort en deze storm ging dan ook vrij snel liggen. Hierdoor kwamen we beetje bij beetje meer in de wedstrijd en voor de rest werden we een beetje geholpen door het geluk. Een voorzet van Nick werd door een verdediger verkeerd geraakt waardoor hij de bal tegen zijn arm kreeg en de scheidsrechter floot voor een strafschop. Deze werd door Aimane genomen en deze deed dat foutloos: 1-0. Gesterkt door deze goal kregen we steeds meer vat op SHH. Via lange ballen probeerden ze steeds hun snelle buitenspelers te bereiken maar de meeste tijd hadden onze backs dat goed in de gaten en lukte deze opzet niet. Als het dan een keer lukte was het wel even alle hens aan dek, maar daar waar het moest stond ook Teun zijn mannetje. Maar ook aan de andere kant wilde het scoren niet zo lukken; Yannick mocht alleen op de keeper af maar oog in oog met deze schoot hij de bal tegen zijn lichaam. De rebound was voor Nick en deze was er bijna ingegaan als er niet op de doellijn nog een verdediger net met het hoofd aan had gekund. Even daarna had Nick de bal panklaar voor Damian kunnen neerleggen, maar hij wachtte te lang en moest daardoor met een soort van omhaal zelf op goal schieten wat vrij kansloos was. Net voor rust kwam toch de tweede goal hoewel we er al niet meer op rekenden; de opzet was om tot de rust de voorsprong te koesteren maar Sam wilde toch nog mee naar voren. Hij gaf een pass die in eerste instantie vrij kansloos leek. Aimane wist deze echter toch nog te verlengen en raakte hiermee de lat waarna de bal terug in het veld stuitte. Yannick stond op de juiste plek en wist de bal binnen te tikken: 2-0 Dat is natuurlijk nog aangenamer rusten en de voorsprong was op zich ook dik verdiend. Toch had het ook maar zo anders kunnen zijn, want via de buitenspelers was SHH toch een paar keer gevaarlijk.

Ondanks de voorsprong moesten we natuurlijk even afwachten hoe de tweede helft zou gaan. SHH moest winnen en zou dus in de tweede helft alles op alles moeten zetten. Daarom was de derde treffer, vlak na rust, een hele bevrijdende. Uit en corner ging de bal veel te hard en werd door een verdediger achter in het strafschopgebied in plaats van naar voren weer teruig gekopt naar de hoek waar hij vandaan kwam zodat Nick de bal nogmaals kreeg. Deze keer wist hij Damian te bereiken die de bal half vallend via een paar benen binnen schoot: 3-0. Vlak daarna schoot Damian ook de 4-0 binnen na een voorzet van links en nu was de buit wel binnen. Bij SHH lieten nu een paar jongens ook het hoofd hangen terwijl anderen er voor bleven gaan. Nadat hun aanvoerder met een blessure het veld moest verlaten was de bank bij hun leeg zodat de volgende geblesseerde er wel vanaf ging, maar hiervoor niemand meer binnen de lijnen kwam. Gek genoeg hadden wij hier zelf het meeste last van want vanaf dat moment was de organisatie zoek  en gingen te veel jongens voor eigen succes. Stan kreeg nog een hele goede kans op een treffer maar mikte te hoog en Sven had een hele mooie halve omhaal in gedachten op een goede voorzet, maar miste de bal. Even daarvoor had hij wel de stand naar 5-0 geschoten na een goede voorzet van Nick, de koning van de assists van vandaag. Ook Damian kreeg nog een kans, maar schoot via de vingertoppen van de keeper naast. Omdat de scheidsrechter dit anders zag en tot een achterbal besloot meende Damian hierop commentaar te mogen hebben wat hem op zijn zevende (!) gele kaart en dus een schorsing kwam te staan. Daardoor dupeert hij voor de tweede keer dit seizoen zijn team in een belangrijke wedstrijd.

Volgende week wacht namelijk Someren op ons; zij staan derde met een punt meer dan wij en bij winst hebben wij dus de derde plek in handen. En deze plek geeft, met een beetje geluk, recht op nacompetitie. En daar horen we eigenlijk, voetballend gezien, zeker in thuis. Want met de wedstrijd van vandaag hebben we weer laten zien dat we in deze competitie eigenlijk de best voetballende ploeg zijn. Des te zuurder zou het zijn als we aan het einde van het seizoen toch met lege handen staan. We zullen er alles aan doen om dit niet te laten gebeuren.