Goede start JO19-1 in de competitie

Maar we zijn er nog niet.

Eindelijk is de tijd van het echte werk aangebroken; na de voorbereiding en de wedstrijden in de eerste ronde van de beker stond dit weekend de eerste competitieronde op het programma. Tegenstander SC Jekerdal uit Maastricht had voor de beker tegen sterkere tegenstanders gespeeld en verloren, maar dat gaf ons nog geen indruk over hun kracht zodat we totaal blanco de wedstrijd ingingen.

En van totaal blanco naar een black out is maar een kleine stap bleek wel in de tweede minuut van de wedstrijd toen heel lichtzinnig verdedigen ervoor zorgde dat de bal vlak voor het doel in de voeten van de tegenstander belandde en die de bal voor het intikken had: 0-1. Hoewel er tot paniek nog geen reden was, was het wel een tik op de neus. Maar al gauw werd duidelijk dat we van deze tegenstander niet veel te vrezen hadden en in de 11e minuut kwamen er 4 eentjes naast elkaar op het scorebord toen Aimane de bal panklaar aangeleverd kreeg en de bal kon intikken: 1-1.  Vervolgens was het 2x de beurt aan Nick om te scoren en een mooi ingeschoten bal van Yannick zorgde voor de 4-1 ruststand.

Na de rust bleef het overwicht onveranderd, al zakte het spelniveau wel enigszins. We wisten nog 3x te scoren ( 2x Aimane en Abdes) om uiteindelijk tot een 7-1 eindstand te komen. Dit was zelfs voldoende om na de eerste speelronde op kop te staan maar om nou te denken dat we er al zijn…. Per slot van rekening worden de prijzen pas op het einde verdeeld.

Aan de andere kant zou een nederlaag ervoor gezorgd hebben dat je direct achter de feiten aanloopt en dat willen we al helemaal niet. Volgende week zijn we te gast in Susteren en dan zal er weer gewoon vanaf het begin voor de punten gestreden moeten worden. En zo bekijken we het voorlopig maar van week tot week.

Aanstaande woensdag spelen we nog een oefenwedstrijd tegen Helden om zo de trainingen in de praktijk te brengen in de wedstrijden en goed op stoom te komen.