JO19-1 wint overtuigend

en doet daarmee goede zaken

En toen was het alweer tijd voor de laatste thuiswedstrijd van de eerste seizoenshelft. En lange tijd twijfelden we eraan of deze wedstrijd wel door zou kunnen gaan. Maar hoe langer het duurde des te zekerder werd het dat dit wel het geval zou zijn. Vanwege de vroeg invallende duisternis begon de wedstrijd wel een uur eerder dan het voor ons gebruikelijke tijdstip. Verzamelen dus om 12.45 u in plaats van 13.45 u. De tegenstander van vandaag was RKVVL/Polaris uit Maastricht; zij hebben tot nu toe hele wisselende uitslagen neergezet en vonden zichzelf daardoor terug in de onderste helft van de ranglijst. Zoals gezegd hebben wij het vizier nu naar boven gericht en daarom telden vandaag alleen maar de punten.

Wat we natuurlijk het liefste wilden is een snelle voorsprong krijgen, deze verder uit te bouwen en vervolgens de wedstrijd rustig uitspelen. Of dit zou lukken moest blijken. In elk geval lukte het wel om de wedstrijd vanaf het begin te controleren maar aanvankelijk nog zonder grote kansen te creëren. We wisten de bal voortdurend goed in de ploeg te houden en bij balverlies de bal snel weer terug te veroveren maar het laatste stukje bij hun voor de goal wilde niet lukken. De eerste grote kans was voor Yannick toen een afgemeten voorzet hem bereikte maar hij met zijn timing en zijn passen niet uit kwam zodat de bal aan hem voorbij ging. Zodoende bleef het voorlopig nog 0-0. Maar bij dit veldoverwicht moest de goal een keer vallen en deze kwam er dan ook. Damian begon net buiten het strafschopgebied aan een actie, ging langs zijn tegenstanders en werd toen ten val gebracht. PENALTY!! Maar de scheidsrechter floot niet en gaf voordeel. De bal was namelijk bij Mickey gekomen en deze was niet zelfzuchtig; Quin H. stond vrij voor de goal en kreeg de bal van Mickey perfect aangeleverd: 1-0. Goede beslissing van de scheidsrechter en de dik verdiende voorsprong voor ons. Afgezien van een paar corners uit afgeslagen aanvallen wist Polaris in de eerste helft niets te verdienen. En ook uit deze corners wisten ze geen voordeel te halen. Aan de andere kant lukte het ons ook niet om de score verder uit te breiden. Quin maakte het de keeper nog een keer flink lastig met een schot met links maar deze wist de keeper nog net over te tikken. Een ander schot(je) van Quin, ook met links, miste richting en kracht.

Toen na 45 minuten de eerste helft ten einde was gaf het scorebord dus nog steeds dezelfde tussenstand aan zodat wel duidelijk was dat ons lievelingsscenario niet was uitgekomen. En we dus ook nog niet in veilige haven waren. Als Polaris er in zou slagen om de tweede helft sterker te starten kon het er opeens weer heel anders uit zien. En al zag het daar niet naar uit, het zou zomaar kunnen. Het tegendeel was echter het geval en we kwamen de tweede helft sterk uit de startblokken. Al direct in de eerste minuut dwong Dylan met een diagonaal schot de keeper tot een knappe redding. En aan deze keeper had Polaris het te danken dat de uiteindelijke score niet veel hoger opliep. Nu bleef de teller staan op 4-0. En deze 3 doelpunten vielen vrij snel achter elkaar. De 2-0 was een aanval over 3 schijven; op links lag vaak vrij veel ruimte en Rik zag na een onderschepping Damian hier staan. Met een snelle en perfect op maat zijnde uittrap bereikte Rik Damian die vervolgens enkele meters pakte. In de tussentijd was Mickey diagonaal weggelopen in de rug van zijn tegenstander (de trainer met de 3 sterren had het gezegd) en kreeg de bal mooi in de loop mee. De keeper kwam nog wel maar Mickey had maar een klein gaatje nodig om de bal erlangs te krijgen: 2-0.
Het slotakkoord was van Yannick; bij de 3-0 kreeg ook hij de bal mooi in de loop mee na een snelle wisseling van de rechterkant van het veld naar de linker via een één-tweetje tussen Quin en Damian en de steekpass die erop volgde. De 4-0 die direct hierna kwam kwam geheel op het konto van Yannick; hij kreeg de bal, controleerde deze en legde de bal met een mooie curve langs en over de keeper in het doel.

Bij deze tussenstand was de wedstrijd natuurlijk gespeeld en konden we inderdaad de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Polaris probeerde het af en toe nog wel maar kon geen vuist maken en wij hoefden niet meer. Bovendien was het een zwaar veld en begon de vermoeidheid ook zijn tol te eisen. Het enige wat er dan aan te merken is is dat er dan af en toe te veel gelopen gaat worden met de bal en dat er dan vaak voor een te moeilijke oplossing wordt gekozen zodat het dan gedoemd is te mislukken. Maar alles bij elkaar stapten we na afloop van de wedstrijd van het veld met een goed gevoel. En dit gevoel werd daarna nog beter. Omdat onze wedstrijd zo vroeg was moesten we natuurlijk lang wachten op de overige uitslagen. En juist de enige die voor ons van belang was duurde het langst. Maar was het wachten waard; Koploper Laar ging op bezoek bij Wittenhorst en liep daar tegen een zeperd aan (4-2). Daardoor zijn er van de 5 punten achterstand maar 2 meer over en dat biedt natuurlijk veel perspectief voor de tweede seizoenshelft. Mits we zelf blijven presteren. Volgende week gaan we op bezoek bij DVO in Sittard en deze wedstrijd zal dan gewoon moeten worden gewonnen. Aangezien deze over kunstgras beschikken zal deze wedstrijd in principe altijd doorgaan. Nu maar hopen dat de weersomstandigheden het toelaten dat er van de week getraind gaat worden.