Sportclub Irene JO19-1 – Reuver JO19-1 (10-0) Beker

Nog genoeg werk aan de winkel voor JO19-1.

Na de degradatie van afgelopen seizoen zal de JO19-1 (of A1, dat nog altijd lekkerder bekt) het komende seizoen in de hoofdklasse uitkomen. Met “nieuwe” gezichten voor de groep zal dit seizoen het grote doel zijn om weer te promoveren naar de 4e divisie. De groep zelf bestaat uit een paar jongens die vanuit het vorig seizoen zijn blijven staan, een paar die uit de JO17 zijn overgekomen en een paar die van andere clubs zijn (terug)gekomen.

Helaas kwam er van het oefenprogramma dat hoofdtrainer Ferdie Heijmans had uitgestippeld niet al te veel terecht doordat een aantal wedstrijden vanwege onderhoud van de velden werd afgezegd. Daarom werden de groepswedstrijden in het bekertoernooi benut als voorbereiding op de competitie. De poule-indeling was, in elk geval op papier, vrij gemakkelijk omdat we waren ingedeeld met de JO19-1’s van Swalmen, Baarlo en Reuver.

Swalmen, onze eerste tegenstander, ontvingen we op 2 september op ons eigen sportpark. Vanwege een al eerder geboekte vakantie konden de beide trainers Ferdie en Ben (Lucker) er niet bij zijn en nam de hoofdtrainer van Sportclub Irene, Grad Xhofleer, het roer over. Al in de eerste minuut kwamen we op 1-0 en met bij vlagen goed voetbal liepen we al snel uit naar een ruime voorsprong. In plaats van goed en georganiseerd verder te spelen sloop er bij vrijwel het hele team een gemakzucht in en bovendien een “makkelijk-is-niet-mooi-genoeg”-instelling. Daardoor was het eerste deel van de tweede helft iets om snel te vergeten, waarin ook niet gescoord werd. Dit vonden de heren blijkbaar zelf ook want langzaam kwam het beter voetbal weer terug en vonden ze ook het net weer. Uiteindelijk bleef de teller staan op 13-0, wat gezien het aantal kansen nog te weinig was. In de andere wedstrijd had onze volgende tegenstander Baarlo met klein verschil van Reuver gewonnen.

Een week later was ons grote geluk dat we uit speelden want op de Bakenbos waren alle wedstrijden voor deze Zaterdag afgelast. Hoewel we tijdens de wedstrijd nog 1 dikke bui kregen was het op zich lekker voetbalweer en werd er om 14.00 u afgetrapt. Baarlo was toch wel een bijzondere tegenstander want bij Baarlo spelen nu twee jongens die afgelopen seizoen nog bij Sportclub Irene speelden. Maar ook deze jongens konden het krachtverschil niet ongedaan maken en bij rust stond het 0-3. Het eerste doelpunt liet vrij lang op zich wachten en ook verder ging het niet vanzelf, maar op de uiteindelijk uitslag van 0-8 was niets af te dingen. Om alle doelpuntenmakers hier op te sommen zou te ver gaan en bovendien de overige spelers tekort doen maar 1 dingetje is toch het vermelden waard. Hoewel Carlos al een aantal jaren bij Sportclub Irene speelt was het hem nog nooit gelukt te scoren in een wedstrijd. Totdat we in de tweede helft een strafschop kregen en deze aan Carlos werd gegund die hij onberispelijk binnenschoot. Of het hek nu van de dam is zullen we nog wel zien maar in elk geval is de hatelijke nul nu verdwenen.

De derde tegenstander in de groepsfase voor de beker was Reuver. Ook bij deze tegenstander speelden er weer andere zaken mee die ervoor zorgden dat het toch nog een bijzondere wedstrijd was. Reuver is namelijk de vereniging waar Thomas, nieuw bij Sportclub Irene, afgelopen seizoen nog speelde en waar bovendien Sebastian, de broer van Carlos, speelt. Voor ons was deze wedstrijd alleen voor de statistieken nog belangrijk met 6 uit 2 en bovendien een doelsaldo van +21 zonder tegendoelpunten. Aan de manier van voetballen was goed te zien dat het er bij deze wedstrijd niet meer om spande want we liepen, zeker in het begin, vooral tegen onszelf te voetballen. Ondanks dat kon Reuver geen potten breken en gingen we rusten met een 3-0 voorsprong die we uiteindelijk wisten uit te breiden naar 10-0.

De balans na drie wedstrijden is dus dat we het maximale aantal punten hebben met een doelsaldo van 31 voor en 0 tegen maar dat we niet echt weten waar we staan omdat we daarvoor nog te weinig tegenstand hebben gehad. Wel is duidelijk dat er nog een hoop verbetering moet komen omdat we in de competitie zeker sterkere tegenstanders zullen treffen. Maar in deze groep zit potentieel genoeg om gezamenlijk, spelers en staf, met vertrouwen de competitie in te gaan om ons grote doel na te streven. Uiteraard zijn we ook benieuwd wie onze tegenstander in de volgende bekerronde wordt; deze wordt waarschijnlijk gespeeld op 21 oktober.