JO19-1 blijft winnen.

2x Mickey, 1 x pikkie.

Op de eerste echt warme dag van dit jaar werd de thuiswedstrijd tegen Merefeldia gespeeld. De heenwedstrijd tegen dit team herinneren we ons vooral vanwege de bar slechte eerste helft die we toen speelden (ruststand 3-0) en meer nog vanwege het wegsturen van Ferdie en ondergetekende door de nog slechtere scheidsrechter. Dit zorgde toen wel voor een ongekende veerkracht binnen het team zodat de wedstrijd alsnog met 3-3 werd afgesloten. Vandaag waren we vastbesloten om een veel beter resultaat te behalen en ook om de wedstrijd gewoon met zijn allen te beëindigen. Het was lang onzeker of Damian het zou halen om te kunnen spelen maar op het laatste moment kreeg hij groen licht en kon aan de wedstrijd beginnen. Sentayehu komt er binnenkort ook weer aan na zijn blessure maar was er vandaag nog niet bij. Verder misten we Zakaria maar in Noud en Mounir hadden we vanuit de JO19-2 aanvulling. Vanwege ziekte was ook Ferdie vandaag niet aanwezig maar in plaats van hem stond de hoofdtrainer voor de groep.

Deze week was er door de groep niet getraind; in plaats daarvan stond Dinsdag een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Fortuna Sittard op het programma. Fortuna, met oud-irenespeler Younes Affazaz in de gelederen, viel ons tegen en werd dan ook met 4-2 naar huis gestuurd. Mede door dit resultaat zagen we de wedstrijd tegen Merefeldia met vertrouwen tegemoet.

Dit veranderde echter al vrij snel in de wedstrijd toen we op een 0-1 achterstand kwamen. In de heenwedstrijd begon Merefeldia heel fel en bood ons nauwelijks ruimte. Vandaag was dit niet het geval en was de beginfase eigenlijk voor ons zonder hierbij gevaarlijk te worden. In de eerste de beste tegenstoot was het aan hun kant raak; hun rechtsbuiten had de bal aan de voet in ons strafschopgebied en stond oog in oog met Carlos. Nadat er een aantal seconden helemaal geen beweging was gaf deze speler de bal ineens voor de goal waar een speler van hun, die ongemerkt vanaf het middenveld kwam aangelopen, de bal kon binnentikken: 0-1. Zo had Merefeldia toch weer een snelle voorsprong. Gelukkig wisten we deze keer echter te voorkomen dat ze verder uitliepen en maakten de gelijkmaker redelijk snel hierna. Hoewel ook dit tegen de verhouding in was want na de voorsprong had Merefeldia de wedstrijd een beetje overgenomen. Dit kwam vooral doordat we behoorlijk met onszelf worstelden en niet omdat Merefeldia nu zo‘n geweldige ploeg heeft. Hoe dan ook, de gelijkmaker kwam er toen Dylan vanaf links de bal wist voor te geven en Mickey de bal op weinig elegante wijze met z’n kruis in het doel wist te werken: 1-1. Vlak hierna werd het bijna 2-1 toen Mickey een kopduel aanging met een verdediger op de rand van het strafschopgebied. De verdediger kopte de bal naar achteren, over zijn eigen keeper die uit zijn goal was gekomen en de bal rolde richting het doel. Net te veel naar links want de bal eindigde op de paal waar de keeper net iets sneller was dan de inlopende Mickey zodat deze kans verloren ging. Even later was het wel raak en het mooie hieraan was dat het een mooie, voetballende goal was; Damian zette aan de rand van het strafschopgebied een een-tweetje op en liep zelf door waarbij op het juiste moment de bal terug ontving en oog in oog met de keeper stond. Beheerst schoof hij de bal langs de keeper in het doel en daar was de voorsprong: 2-1. In deze stand zou tot aan de rust geen verandering meer komen wat op zich niet verwonderlijk was want door het slechte veld en de weersomstandigheden was het zeker geen geweldige wedstrijd.

Hoewel de wedstrijd niet geweldig werd konden we in de tweede helft toch redelijk vlot uitlopen naar een grotere marge zodat we de overwinning veilig konden stellen. Het begon al vrij vlot na rust toen Dylan ongewild de 3-1 wist te maken. Net als vorige week kreeg hij de bal ineens van Rik aangespeeld en Dylan wilde vanaf de zijlijn een lange bal voor de goal geven. Tot zijn, en ieders, verbazing ging de bal ineens over de uitkomende keeper in het doel en stond de 3-1 op het bord. Ondanks deze goal wist Merefeldia nog niet van opgeven maar ze waren niet in staat een vuist te maken. Voor ons werd het daardoor makkelijker voetballen want met twee doelpunten verschil speel je toch wat zekerder. Niet veel later werd het verschil nog groter toen Sam uit een voorzet van links de bal ineens op zijn hoofd nam en de bal op de lat boven de keeper kopte. Mickey reageerde hier attent op en de terugkomende bal werd door hem zonder twijfel tegen de touwen geknald: 4-1

Ook de vijfde, en laatste, goal kwam van Mickey. Met een steekbal werd hij in de diepte gestuurd en kon de bal langs de keeper in het doel schuiven: 5-1. Even daarvoor had hij ook al oog in oog met de keeper gestaan, maar onder druk van een verdediger moest hij de bal met zijn linkerbeen inschieten en deze bal kon de keeper onschadelijk maken.

5-1 was ook de eindstand. Zo makkelijk als het er uitziet was het vanmiddag niet, maar voor ons is het in deze fase van de competitie waarin nog niet alles soepeltjes verloopt belangrijk dat we wel gewoon de punten halen. Het betere voetbal zal dan ook wel weer komen hoewel ik me afvraag of dat dit seizoen nog op de bakenbos zal zijn gezien de slechte veldomstandigheden. Ook wisten we de wedstrijd gewoon met zijn allen te beëindigen hoewel dat op zich niet vreemd was. Tussen de ploegen onderling was er, net als in Nederweert, geen enkel probleem. Natuurlijk zijn er altijd overtredinkjes maar niets wat bleef nawerken. Ook de scheidsrechter deed het vanmiddag prima zodat er ook hier geen aanleiding tot problemen was.

Volgende week gaan we naar Velden waar IVO ons ontvangt. Zij speelden dit weekend niet omdat hun wedstrijd was afgelast. Het grootste probleem bij deze tegenstander steekt hem daarin dat we er voor moeten waken niet te gemakzuchtig te worden gezien het grote verschil op de ranglijst. Onze grote concurrent Laar wist vandaag ook te winnen zodat het heel spannend blijft. Met 1 wedstrijd meer dan zij staan wij nu op de eerste plek met 1 punt meer. Na Laar is het verschil met de achtervolgers vrij groot zodat het ook werkelijk tussen deze beide ploegen gaat. Maar de punten moeten ook tegen de andere tegenstanders gehaald worden. Dus op naar volgende week.

Share this