JO19-1 wint in extremis

het seizoen is nog niet voorbij

“Dit kon toch niet waar zijn?” Zo dicht bij en opeens spatte alles uit elkaar. Onthutst keken de spelers elkaar aan en begrepen de wereld niet meer. Ongeveer zo moet het gegaan zijn in Someren waar hun JO19 live, via Facetime, getuige was van de ontknoping van de wedstrijd van de JO19-1 tegen Merefeldia. Zelf hadden ze ruim gewonnen (6-0) en met deze stand van zaken zouden zij in de nacompetitie staan als wij punten zouden verspelen.

Intussen was in Tegelen iedereen dol van vreugde door de late, maar terechte overwinning van de JO19-1. De beslissing over de nacompetitie moest vallen in de laatste speelronde en zoals eerder al geschreven waren wij en Someren de gegadigden. Wij waren echter de ploeg die het in eigen hand had. Helaas moest het uit de voeten komen.

Traditioneel had de JO19-1 het vandaag weer zeer zwaar tegen deze tegenstander. Zoals vaker in deze competitie bleek weer eens dat wij voetballende tegenstanders nodig hebben. En Merefeldia was duidelijk niet gekomen om te voetballen; hun spel bestaat met name uit fysieke kracht, het maken van overtredinkjes en het naar voren knallen van de bal in de hoop dat hij goed valt. Gezegd moet worden dat ze vol overgave streden en het ons daarmee knap lastig maakten. Hoewel het hun zelf ook niks opleverde bleef de stand toch 0-0 omdat wij uit de paar kansen die we kregen ook niet wisten te scoren. Aimane kon 2x zijn hoofd tegen een voorzet van Nick zetten maar mikte beide keren niet goed genoeg. Ook kon hij inlopen op een vrije trap van Damian die de keeper in eerste instantie niet goed kon verwerken maar nog net voor de voeten van Aimane weg kon graaien. Verder kreeg de keeper niet veel meer te doen dan een paar trainingsballetjes omdat elke voorzet rechtstreeks in zijn handen werd geschoten. Aan de andere kant hoefde Teun zijn handen nauwelijks uit de mouwen te steken omdat elke aanval, of een poging daartoe door de verdediging onschadelijk werd gemaakt of door Merefeldia zelf te slordig werd afgemaakt. In de eerste helft viel er verder niet zoveel te zien; er werden twee gele kaarten uitgedeeld door de scheidsrechter, over beide ploegen verdeeld. Aan onze kant verdween Zakaria in het boekje nadat hij onbesuisd doorhaalde na balverlies, bij Merefeldia kreeg de directe tegenstander van Yannick geel na en overtreding toen Yannick hem voor de zoveelste keer zijn hielen liet zien.

Hiroki mocht vandaag maar 1 helft spelen en werd in de rust vervangen door Sven van de JO17-1. Damian ging centraal achterin staan en Sven kwam op zijn positie in het veld. In de tussentijd waren we op de hoogte van de tussenstand in Someren en wisten dat we moesten winnen. De wetenschap dat we moesten winnen kwam ons spel niet ten goede, maar leverde toch een paar kansjes op die de keeper, goed ingetraind in de eerste helft, allemaal onschadelijk wist te maken. Een paar schoten van grote afstand wisten hem al helemaal niet verontrusten en voor ons begon de tijd steeds meer te dringen. Zakaria ging eraf en werd vervangen door Abdes en achterin gingen we 1 op 1 spelen. Damian werd nu weer meer naar voren geschoven in de hoop hierdoor iets te forceren. Dit was bijna niet meer nodig geweest toen de spits van Merefeldia wist door te dringen in ons strafschopgebied maar in plaats van zelf een poging te wagen probeerde een medespeler te bedienen. Deze bal schoof hij echter in de voeten van een verdediger en het gevaar was geweken. Dit was ook het enige gevaar wat ze wisten te creëren, althans voetballend gezien. Wat ze wel goed op wisten te wekken was irritatie want waar ze maar konden gingen ze op de grond liggen om tijd te rekken. Zakaria kwam heel goed weg toen de scheidsrechter zijn reactie op een tik in het gezicht niet zag zodat hij aan een tweede gele of een directe rode kaart ontsnapte.

Ondanks dat we voetballend minder goed uit de verf kwamen in de tweede helft kregen we toch, ver in de tweede helft, een hele goede kans toen Aimane en Stan een combinatie aangingen die er voor zorgde dat Aimane vrij voor de keeper kwam te staan. Normaal gesproken weet Aimane hier wel raad mee, maar vandaag faalde hij helaas. Zo bleef het maar 0-0 en zag het er naar uit dat dit de laatste wedstrijd van het seizoen zou zijn.

Totdat kort voor tijd dus de ontlading kwam. Tot nu toe had nog geen enkele corner iets opgeleverd, maar eentje mochten we nog nemen. Hoe de bal er precies kwam weet niemand meer, maar feit is dat Damian, met de punt van zijn schoen, bij de tweede paal de bal nog net kon aanraken en de bal in het doel rolde: 1-0.

En nu kregen we iets te zien dat we de hele middag nog niet gezien hadden: opeens wilde Merefeldia voetballen want ze stonden met z’n allen op de middellijn bij het nemen van de aftrap en stormden naar voren in een poging de gelijkmaker te forceren. Achteraf bleek dat Someren een krat bier beloofd had als Merefeldia ons puntverlies kon bezorgen. Het stormoffensief leverde Merefeldia nog een corner op waarna de scheidsrechter afblies. Het biertje hebben wij gedronken.

Op dit moment is nog niet duidelijk wat onze volgende wedstrijd wordt. Volgens het schema zou dit een uitwedstrijd in en tegen Rijen moeten zijn, maar deze wedstrijd is ingepland en vervolgens weer vervallen. Dat wachten we dus nog even af. Goed nieuws is in elk geval dat Sam bij de volgende wedstrijd weer van de partij is.