Einde aan goede serie voor JO19-1

maar we blijven strijden

Op (speciaal) verzoek is dit verslag niet direct na de wedstrijd geschreven maar na een adempauze. Dit heeft het resultaat echter niet anders of makkelijker te verteren gemaakt dus moet het er toch maar van komen. De tegenstander in deze wedstrijd was SJO Weltania Bekkerveld uit Heerlen; een aardige rit ernaar toe en bovendien stond deze wedstrijd pas gepland om 15.45 u. Dit was ook de reden dat Angelo er dit keer niet bij kon zijn en de hoofdtrainer van Sportclub Irene het nog een keer overnam. Ondanks het late tijdstip redde de scheidsrechter het maar net om op tijd te zijn want 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd zocht deze zijn kleedlokaal op. Met 10 minuten vertraging vanwege de pasjescontrole enz. konden we dan eindelijk het veld op.

Vanaf het moment dat de wedstrijd begon was duidelijk dat Bekkerveld er bovenop zat en de nodige kleine overtredinkjes maakte om ons niet in ons ritme te laten komen. Omdat hiertegen niet werd opgetreden ging dit ook de hele wedstrijd zo door. Maar het moet gezegd worden dat deze “tactiek” wel zijn vruchten afwierp want het lukte ons totaal niet om in ons spel te komen. En het was aan Teun te danken dat we het eerste half uur zonder kleerscheuren doorkwamen want hij redde ons toen een speler van Bekkerveld door dom balverlies op ons doel afging. Ondanks dat zij wel sterker waren wisten ze verder niet echt gevaar te stichten en bleef de wedstrijd nog zonder doelpunten. Dit had echter niet gehoeven als Yannick een puntgave voorzet in plaats van met de borst op het voorhoofd had genomen. Helaas deed hij dit niet en kon Bekkerveld op de lijn redding brengen. Na ongeveer een half uur spelen wisten wij langzaam het spel te keren en kwamen zelfs op voorsprong toen Stan een bal op doel wilde schieten en hier een voet van een verdediger tussen zat die de bal zodanig van richting veranderde dat de bal over de keeper in het doel belandde: 0-1. Even later wisten we deze voorsprong zelfs te verdubbelen toen een speler van hun de bal wilde wegkoppen en de bal op de rug van een medespeler kopte. Via deze speler kwam de bal voor de voeten van Abdes die de bal vervolgens makkelijk kon binnenschuiven: 0-2. Hoewel we zelf verder nog geen kans gecreëerd hadden stonden we dus op een aardige voorsprong. Maar Bekkerveld gaf niet op en wist nog voor de rust de aansluittreffer te maken toen hun linksachter mee opkwam en Zakaria met het nodige geluk wist te passeren. In het strafschopgebied bediende hij een ploeggenoot en deze zorgde ervoor dat de stand voor hun weer iets draaglijker werd: 1-2 Dit had een waarschuwing moeten zijn maar was het helaas niet.

Direct na de rust wist Bekkerveld heel snel toe te slaan en omdat er van onze kant niet resoluut werd verdedigd lag de bal binnen 6 minuten 2x in het doel: 2-2 en 3-2. Nu was het onze beurt om tegen een achterstand te voetballen en hoewel we daar dit seizoen al aardig mee geoefend hebben ging het ons niet goed af. De al eerder genoemde overtredinkjes en het uitblijven van sancties zorgde ervoor dat we met de minuut gefrustreerder rondliepen en er geen enkele lijn meer in het spel zat. Omdat Bekkerveld ook nog een 4e treffer wist te maken werd de uitslag uiteindelijk 4-2. En om eerlijk te zijn ook absoluut verdiend voor hun. En zo zijn de punten, die we vorige week uit het vuur sleepten, in de week erna weer verspeeld. Gelukkig blijven we wel in de top 4 en hebben nog alle kansen maar ons doel om tot de winterstop de volle buit te pakken is helaas niet haalbaar gebleken.

Rest ons volgende week nog de laatste thuiswedstrijd van 2018 tegen DESM, dat gisteren koploper SHH op bezoek kreeg en deze op een gelijkspel wist te houden. Someren is de grote winnaar van dit weekend want doordat zij wel wonnen staan zij nu op plek 1. Voor ons telt echter deze week alleen maar de wedstrijd tegen DESM die we perse willen, en ook moeten, winnen.