JO19-1 vergeet zichzelf te belonen

Maar vertoond spel biedt hoop.

Na de wanvertoning van twee weken geleden en het vrije weekend erna moesten we nu aantreden tegen de koploper. SHH, want daar hebben we het over, speelt de thuiswedstrijden pas om 16 u ’s middags zodat we pas om half drie vanmiddag verzamelden op de Bakenbos. Gelukkig is het maar een stukje rijden zodat we ook snel daar waren en de voorbereiding kon beginnen. Aangezien SHH een aantal ruime overwinningen had geboekt wisten we dat ze makkelijk konden scoren en dat ze een beweeglijk team hadden. Ondanks dat hadden ze uit bij Jekerdal juist weer moeizaam gewonnen en gaf de trainer van tevoren aan dat het ook bij hun op het moment niet heel lekker loopt. We moesten dus echt afwachten hoe het zich zou ontwikkelen.

De eerste kans was voor SHH en dat al heel vroeg in de wedstrijd. Maar ten eerste kregen ze de bal niet in het doel en ten tweede stond hierbij een speler van hun buitenspel zodat de scheidsrechter affloot. Aan onze kant viel op dat er vandaag een team stond dat lekker liep te voetballen en de neuzen allemaal de zelfde (goede) kant op stonden. Hierdoor konden we in grote delen van de wedstrijd SHH onder druk zetten en wisten zelfs een aantal redelijke kansjes te creëren. Hierbij kwam echter het oude manco weer bovendrijven, en wel dat we te moeilijk scoren. Verder moeten we de jongens een compliment maken voor het vertoonde spel en de werklust. Afgezien van twee gemakkelijk weggegeven vrije trappen viel er voor SHH niks te halen en dit merkte je zowel in het veld aan de spelers als ook aan hun bank. Maar aangezien wij ook niet wisten te scoren bleef de 0-0 op het bord staan.

Onveranderd, maar met de overtuiging dat er hier iets te halen viel vandaag, begonnen we aan de tweede helft. Ook hierin hadden we in delen van de wedstrijd duidelijk de overhand maar ook nu weer zonder te scoren. Ongeveer halverwege de tweede helft bleef er opeens een speler van SHH schreeuwend op de grond liggen. In een poging de bal te onderscheppen viel hij heel ongelukkig en had hierbij zij schouder uit de kom gekregen. Gelukkig lukte het met hulp van een toevallig aanwezige huisarts de schouder weer terug in de kom te krijgen zodat de pijn voor hem duidelijk minder werd maar de wedstrijd voor hem natuurlijk wel ten einde was. In het restant van de wedstrijd wisten beide ploegen niet meer te scoren ondanks dat er voor Irene toch nog een aantal behoorlijke kansen ontstonden. Maar vandaag wilde het scoren absoluut niet lukken en zodoende bleef het dus 0-0. Een resultaat waar we vooraf waarschijnlijk zouden hebben getekend maar waar we achteraf een beetje een nare smaak van in de mond hadden. Als er een ploeg was die vandaag recht had op de 3 punten waren wij dat wel. Grote pluspunten van vandaag waren de inzet en het spel en daarvoor moeten we de ploeg een groot compliment maken. Opeens werden er vandaag afspraken wel nagekomen en als dan blijkt dat het resultaat er ook naar is kunnen we misschien voorzichtig hopen op een ommekeer.

Volgende week komt Someren op bezoek. Zij staan op dit moment op de tweede plek (wij op 6) maar als wij deze lijn kunnen doortrekken zal het volgende week een boeiend gevecht worden met hopelijk een driepunter voor ons.