JO19-1 begint stroef na de winterstop

maar pakt wel de koppositie

Begin februari en de winterstop zit er weer op. Vanzelfsprekend hadden we een winterprogramma, maar om uiteenlopende redenen hadden we hiervan alleen de eerste wedstrijd gespeeld, in en tegen Brandevoort. Deze wedstrijd werd uiteindelijk vrij gemakkelijk gewonnen door een bij vlagen goed spelend team. Helaas zat er tussen deze wedstrijd en de wedstrijd van vandaag een gat van 4 weken waarin ook maar heel weinig getraind kon worden dus was het vandaag even afwachten hoe we uit de startblokken zouden komen. Enkele veranderingen waren er in elk geval; Sten en Thomas hadden in de winterstop besloten om te stoppen met voetballen. Daar stond tegenover dat Quinn zijn stage in Boedapest heeft beëindigd en, zoals gepland, weer terug is. Niet gepland was dat er een nieuwe speler bijgekomen is in de persoon van Martijn, die vanwege studie besloten heeft weg te gaan bij VVV-Venlo om met zijn maatjes te voetballen. Omdat het met Ferdie nog niet naar wens gaat is Angelo ook bij de hervatting van de competitie nog bij het team betrokken. Hoewel dus de samenstelling iets veranderd is, is de doelstelling hetzelfde gebleven en dus moest er vandaag gewonnen worden. Dit moesten we zonder Stan doen, want hij kan vanwege een blessure nog niet spelen. Normaal gesproken zou dit geen onoverkomelijk probleem moeten zijn, want als eerste tegenstander na de winterstop moesten we op bezoek bij Jekerdal, de hekkensluiter. Hoewel we nooit onze beste wedstrijden spelen tegen zulke tegenstanders moest het te doen zijn.

En zo werd er om 15.15 u afgetrapt op het, qua ligging, mooiste sportpark van de competitie. Er stond een stevige wind over het veld en van deze wind probeerde Damian direct gebruik te maken door de teruggelegde bal ineens op doel te schieten. Helaas wist hij niet goed tussen de palen te mikken en leverde dit niks op. Een halve minuut later kreeg Aimane een goed kans door een lage voorzet van links, maar hij schoot deze bal hoog over. Na ruim 5 minuten was het dan wel raak toen Damian de bal meegaf aan Nick en deze de bal binnenschoof: 0-1. Dit beloofde een monsterscore te worden, maar dat liep heel anders. En dat hadden we volledig aan onszelf te wijten want te vaak werd er te gemakzuchtig gevoetbald en dat leidde dan vaak tot balverlies. Aan de tegenstand van Jekerdal lag dat niet want dat was er nauwelijks. Wel maakten ze een aantal vervelende overtredingen wat ook al snel een gele kaart opleverde maar het doel ons ritme te verstoren slaagde daardoor wel. Toch hadden we een aantal mogelijkheden de score verder uit te bouwen, maar hier werd te slordig mee omgesprongen. Eenmaal ging de bal nog wel over de lijn, maar deze goal werd afgekeurd omdat Abdes buitenspel zou hebben gestaan op het moment dat hij werd aangespeeld. Zijn schot ging via de keeper en onderkant lat weer het veld in waar Nick al klaar stond om de bal binnen te schieten. Hoewel we ernstige bedenkingen hadden over dit vlagsignaal ging de scheidsrechter hier in mee en werd het doelpunt dus niet geteld. In het verdere verloop van de eerste helft wisten we ook niet meer te scoren en viel alleen het vlaggetje van eerder genoemde grensrechter op. Met een magere 0-1 voorsprong gingen we dus aan de thee.

Met Yannick en Maike in de plaats van Abdes en Aimane ging het na de rust weer verder. Aan het spelbeeld veranderde (helaas) niet veel. Het balbezit was vrijwel alleen voor ons maar we wisten hier niet veel uit te halen. En als er dan iets veelbelovend uitzag was daar weer dat vlaggetje, dat nu het vliegverkeer op Maastricht-Aachen-Airport ernstig dreigde te verstoren en het bijna een wonder mag worden genoemd dat er geen vliegtuig is geland op het sportpark. Uiteindelijk kwam de 0-2 er dan toch; de assist was van Maike, de goal van Nick, die verwoestend hard uithaalde en de keeper kansloos liet: 0-2.

Dit werd uiteindelijk ook de einduitslag en hier waren we maar matig tevreden mee totdat we de overige uitslagen onder ogen kregen en bleek dat we na deze speelronde op de eerste plaats zijn beland. Hierbij moet wel gezegd worden dat de nummer twee, NWC Asten, 1 wedstrijd en 1 punt minder heeft dan wij en daarmee dus minder verliespunten heeft. Evengoed hebben we alles in eigen hand en dat is een lekker gevoel. We hopen nu dat we rustig kunnen toeleven naar de wedstrijden waar het er werkelijk om gaat. Hiervoor moeten we natuurlijk wel zonder puntverlies blijven in de komende wedstrijden, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Susteren volgende week. Hier leden we, totaal onnodig, onze eerste nederlaag en dat moeten we in elk geval rechtzetten. Daarna volgt nog de uitwedstrijd tegen Polaris voordat het programma nog eens onderbroken wordt vanwege carnaval. Tegen de tijd dat we zover zijn hopen we dan goed op stoom te zijn en de stijgende lijn weer op te pakken.