JO19-1 boekt ruime zege

en blijft op koers.

Een week na de moeizame overwinning tegen Polaris moesten we naar Weert voor de wedstrijd tegen ODA. Een week waarin er veel veranderde; omdat trainer Ferdie afgelopen dinsdag voor de, voorlopig, laatste keer bij de training aanwezig was stond er een ander gezicht voor de groep, namelijk Angelo, die het zolang van Ferdie gaat overnemen. Onder zijn leiding was er deze week 2x pittig getraind en de jongens zouden klaar moeten zijn voor de wedstrijd van vandaag. Helaas kon Angelo vandaag nog niet aanwezig zijn zodat de hoofdtrainer van Sportclub Irene vandaag de leiding op zich nam. Evenals naar Rome leiden er ook naar Weert meerdere wegen. Maar vandaag bleek dat de ene weg toch duidelijk beter was dan de andere. Hierdoor kwam een deel van de groep pas 25 minuten voor de wedstrijd aan op het sportpark. Na snel omgekleed te hebben volgde een korte warming-up en daarna ging het beginnen.

Ondanks de korte warming-up stond alles direct aan het begin van de wedstrijd goed en waren we de bovenliggende partij. Na 5 minuten viel dan ook het eerste doelpunt , al was dit niet uit een mooi uitgespeelde aanval. Vanuit de verdediging werd de bal bij het uitverdedigen naar voren geschoten en kwam daar bij een eigen speler terecht. Deze wist de bal door te spelen en ineens stond Aïmane oog in oog met de keeper. Hij bleef koelbloedig en rondde netjes af: 0-1. ODA kon voetballend geen potten breken maar gelukkig ook geen botten hoewel het er een paar keer stevig aan toe ging. Wij lieten ons echter niet van de wijs brengen en voetbalden rustig verder. Julian begon van achter uit aan een rush en speelde Damian aan die in het centrum voor het strafschopgebied stond met de rug naar de goal. Hij kon echter de bal met een draai meegeven aan Aïmane die hierdoor weer voor de keeper stond en ook nu weer beheerst afrondde: 0-2 Door deze snelle achterstand ontstond toch wel iets van irritatie bij een aantal spelers van ODA en de scheidsrechter moest al een opstootje blussen. Vlak hierna nam hij waar dat een speler van ODA een zodanige overtreding op Sam beging dat dit goed was voor een directe rode kaart. Met 10 man en een 0-2 achterstand ging het verder maar zoals zo vaak kwam dit in eerste instantie hun spel niet ten nadele. Sterker nog, voor onze jongens was het een moment waarop ze het even te makkelijk opnamen en hun acties soms iets te ver door te zetten. Toch kwamen we op een nog ruimere voorsprong toen Stan met de bal kwam opstomen en de combinatie aanging met Abdes. Via een langzame één—-twee (Abdes hield de bal lang vast) kwam Stan weer in balbezit en schoof de bal voor de derde keer langs de keeper: 0-3

Dan is het zaak om de concentratie vast te houden en daar schort het dan nog wel aan. Hierdoor kon het gebeuren dat ODA toch wist te scoren. Op een hoge voorzet kwam Teun uit de goal maar kwam niet aan de bal doordat Julian de bal kopte. Deze bal belandde bij een speler van ODA en deze wist binnen te schieten: 1-3 Verder wisten zij ook niet meer aan te dringen en wij wisten uit de kansjes die we nog kregen ook niet meer te scoren zodat dit ook de ruststand was.

Na de pauze gingen we direct weer sterk van start maar uit 3 kansen in de eerste 5 minuten wisten we niet te scoren. Toch kon een doelpunt niet uitblijven en deze kwam er dan ook toen Yannick de bal vanaf het middenveld door Stan in de loop meekreeg en de bal ook binnentikte: 1-4 Het blijft helaas toch een euvel dat we dan de goals te makkelijk weggeven en zo was het ook nu weer bij de 2-4. Met 3 spelers kon ODA aan de rand van het strafschopgebied de bal zo lang heen en weer spelen totdat er een van hun in de positie kwam om  de bal op goal te schieten. Vanuit hun kant gezien goed uitgespeeld maar ze kregen hier wel veel te veel tijd en ruimte voor. Toch was hun opleving maar van korte duur want vlak hierna kon Sam de bal aan de rand van hun strafschopgebied oppikken en soleerde door de verdediging om vervolgens de bal zelf binnen te schieten: 2-5. Loon naar werken want Sam speelde vandaag een prima partij maar had ook de nodige aanslagen te verduren. Ook Tijn, de andere back, speelde vandaag een sterke wedstrijd en stoomde regelmatig op langs de lijn. Hoewel dit de meeste keren zonder resultaat bleef mocht hij toch een assist op zijn naam schrijven toen hij Damian aanspeelde en deze de bal voor het intikken had en de keeper deze keer kansloos liet (2-6) Even daarvoor was de keeper Damian nog de baas toen hij met een uitgestrekt been voorkwam dat Damian de bal langs hem binnenschoof. Hoewel er dus ook in de tweede helft wel de nodige kansen gemist werden liepen we toch redelijk gemakkelijk verder uit, ook omdat ODA met een man minder het niet meer kon belopen en de moed begon te verliezen. Aïmane werd door Sam in staat gesteld zijn derde te maken toen Sam de bal, afkomstig uit een corner, kon controleren en tussen een aantal spelers door Aïman kon aanspelen (2-7) en de laatste geldige goal van de dag kwam op naam van Stan toen Damian een dieptebal op hem gaf en Stan de bal ineens over de keeper wist te spelen: 2-8.

Nog één keer kwam de bal in het doel toen Thomas op het juiste moment startte en de bal vanuit een vrije trap meekreeg maar volgens de grensrechter zou Thomas op het moment van spelen buitenspel hebben gestaan. De scheidsrechter ging hierin mee en dus werd het doelpunt afgekeurd zodat de eindstand 2-8 was. Neemt niet weg dat de manier waarop Thomas liep, de bal ontving en afrondde prima was. Zoals we vandaag als team een prima prestatie leverden en de wedstrijd, afgezien van enkele momenten, prima controleerden. We streven er nu naar om deze momenten van verslapping er nog uit te krijgen maar kijken vol vertrouwen uit naar de wedstrijd van volgende week, wanneer NWC Asten naar de Bakenbos komt. Zij staan nu op de tweede plek met 19 punten zodat wij (4e plek met 17 punten) bij winst over hun heen kunnen gaan. Een prima reden om komende week weer  voluit te trainen onder leiding van Angelo.