Merefeldia JO19-1 – Sportclub Irene JO19-1 (3-3)

JO19-1 pakt punt tegen 23 tegenstanders.

De wedstrijd, die een aantal weken geleden werd afgelast vanwege de hevige regenval, was vandaag door de KNVB opnieuw op de rol gezet en dus toog de JO19-1 vanmiddag naar Nederweert om daar tegen Merefeldia JO19-1 te spelen. Een wedstrijd die we perse wilden winnen om weer de aansluiting met de bovenste ploegen te vinden. Zoals vaak het probleem is met de inhaalzaterdagen en de schoolvakanties waren ook wij niet compleet door het ontbreken van Yannick en Quin v.d. Schagt. Is het bij een gemiddeld voetbalteam voor de trainer vaak een probleem om te beslissen wie er op de bank plaats nemen moet is het bij ons eerder de vraag wie er op de bank plaatsnemen mag doordat spelers hiervoor om uiteenlopende redenen in aanmerking komen maar je de wedstrijd toch echt met 11 spelers moet beginnen. Na de opstelling meerdere keren te hebben aangepast was het dan zover dat de spelerspassen gecontroleerd konden worden en gingen we het veld op.

In de wedstrijdbespreking was er gezegd dat we net als vorige week fel van start moesten gaan maar het was Merefeldia dat dit beter deed en liet ons in eerste instantie geen kans daartoe. Hoewel je na ruim 3 minuten niet van een verdiende voorsprong kan spreken was er ook niemand verbaasd dat Merefeldia toen al de eerste van de middag liet aantekenen: 1-0. Op zich niets aan de hand met nog zoveel speeltijd te gaan, maar op de een of andere manier zaten we totaal niet in de wedstrijd; elk duel werd verloren doordat we niet gretig genoeg en daardoor vaak te laat waren. Bovendien leverde elke aanleiding ons een vrije trap tegen op voor overtredingen die soms ook echt begaan waren. Uit een van deze vrije trappen wist Merefeldia helaas ook nog eens te scoren en verdubbelde daarmee de voorsprong: 2-0. Na deze goal wisten we wel iets meer grip op de wedstrijd te krijgen in die zin dat we Merefeldia verder van onze goal konden houden en een paar tegenstootjes konden plaatsen. En net toen we dachten dat de storm was gaan liggen deed Merefeldia, waar een paar goede spelers in zaten, ons nogmaals de das om. De handige buitenspeler wist de bal goed vast te houden en de bal op het juiste moment voor het doel te geven waar een inlopende speler de bal alleen maar licht hoefde aan te raken om de 3-0 aan te tekenen; een actie uit het boekje. In het boekje verdween Sam toen een overtreding van hem werd bestraft met een gele kaart. Ook Ferdie kreeg het nog even met de leidsman aan de stok maar kwam er met een waarschuwing vanaf. Om even weer goed orde op zaken te kunnen stellen was het goed dat na 45 minuten de pauze aanbrak voordat er iets anders uitbrak.

Na een donderspeech in de rust kwamen 8 spelers weer terug het veld op en werden alle 3 wissels in een keer gebracht. Ilias, Sam en Karim bleven in het lokaal achter en Dylan, Sentayehu en Thomas kwamen in de ploeg. In vergelijking met de eerste helft maakte dit een duidelijk verschil en ging onze JO19-1 duidelijk beter van start. Na 7 minuten leidde dit ertoe dat een voorzet van links, die Mickey bewust liet lopen, in blinde paniek, maar op schitterende wijze snoeihard in eigen doel werd geschoten: 3-1. Even daarvoor nog had de keeper een kopbal uit een corner uit de bovenhoek getikt maar hierop was hij kansloos. Gemotiveerd door deze vroege goal rechtten de jongens hun rug en gingen op jacht naar meer. Het geroep om een strafschop werd door de scheidsrechter genegeerd nadat de bal binnen het strafschopgebied op de arm van een Merefeldiaspeler kwam. Maar Irene ging door en er werd gestreden voor elke meter en elkaar. Hiervoor verdienen ze een groot compliment want na de slappe vertoning in de eerste helft had niemand hiermee gerekend. En ze kregen loon naar werken toen uit een rommelige situatie voor de goal Damian de bal als laatste wist te raken en de aansluitingstreffer wist te maken: 3-2 Geen mooie goal, maar wel een hele belangrijke want Merefeldia wist zich nu geen raad meer en de derde goal hing in de lucht. En deze kwam er ook, van de voet van Dylan: 3-3. Er had zelfs nog meer ingezeten maar de keeper pakte een schot van ver van Thomas net voor de lijn. Nogmaals Thomas en Mickey hadden ook nog de winnende kunnen maken maar Thomas zijn boogballetje ging niet hoog genoeg en voor Mickey was de afstand naar de goal net te groot. Eerlijk moet ook gezegd worden dat aan de andere kant Rik Merefeldia 2x van scoren afhield door eerst goed uit zijn doel te komen en daarna een kopbal van dichtbij te pakken. Hiermee maakte hij zijn fout van de eerste helft goed waar hij er bij de vrije trap die de 2-0 betekende niet goed uit zag.

Na de spectaculaire tweede helft, waarin helaas de scheidsrechter ook een hoofdrol opeiste door zijn optreden, werd de wedstrijd afgesloten met een 3-3 gelijkspel. Een uitslag waar we vooraf niet gelukkig mee waren geweest maar waar we in de rust bijna niet meer op durfden te hopen. Toch moet je ook realistisch zijn en hebben we voor de derde keer op rij punten laten liggen. En de reden hiervoor moeten we toch echt bij onszelf zoeken.

Aankomende week spelen we 2x thuis; Woensdag komen voor de beker de Venlosche Boys op bezoek en zaterdag spelen we dan tegen Bekkerveld. Hierin zullen we moeten aantonen dat we de lijn van vandaag kunnen doortrekken.