Links is om op te staan.

JO19 maakt het zichzelf weer moeilijk.

Maar “gelukkig”is daar kunstgras; vanwege het slechte weer van de afgelopen, en waarschijnlijk komende, paar dagen had de gemeente Venlo alle wedstrijden afgelast. Hierdoor was het dus vanmiddag om half een een doodse bedoening op de parkeerplaats aan De Bakenbos. Maar in Meerssen, waar de JO19-1 vandaag moest voetballen, beschikken ze over 1 kunstgrasveld en zodoende kon onze wedstrijd vandaag gewoon door gaan. Gelukkig maar want eigenlijk was het mooi weer en bovendien zitten we op dit moment in een goede flow en deze willen we natuurlijk doortrekken. Meerssen stond vorige week voor aanvang van de wedstrijden nog op de tweede plek maar verloor toen met ruime cijfers van Merefeldia (6-1). Hierdoor en door onze overwinning op Volharding stonden wij nu op plek 2 en Meerssen op de 4e plek. Aangezien wij inmiddels het vizier naar boven gericht hebben gingen wij vandaag met maar 1 doel die kant op: een overwinning.

Op het stroeve kunstgras namen we direct het heft in handen en probeerden een snelle goal te forceren. Voetballend lukte het aardig maar voor de goal aangekomen haperde vervolgens de motor en bleef de 0 op het bord staan. Meerssen kwam er niet aan te pas. Oké, 1x dan. Dit betekende helaas direct de 1-0. Vanaf een ingooi kon een speler zomaar de achterlijn halen en de bal panklaar terugleggen op een medespeler die vervolgens weinig moeite had de bal achter Rik te werken: 1-0. Op zich nog geen reden tot paniek want van de volle 90 minuten waren er pas 11 verstreken en ook na het doelpunt waren wij de betere ploeg. Vooral Dylan op links was zijn mannetje regelmatig de baas en ook konden we een aantal keren een slordige pass van hun onderscheppen. Maar zoals gezegd wilde het vandaag voor de goal niet lukken. Halverwege de eerste helft kwam de bal weer goed voor de goal en kon Yannick op goal schieten maar de bal kwam op de paal en sprong weer terug in het veld voor de voeten van Mickey. Mickey heeft de afgelopen weken een aantal belangrijke goals gemaakt maar vandaag had hij het vizier niet op scherp staan bleek wel uit deze kans. Even later kreeg hij nog een kans maar zijn schot, door de benen van de verdediger, was voor de keeper niet al te lastig. Inmiddels liep de klok naar het halve uur. Van beide kanten werden er een paar onhandige overtredingen begaan; eenmaal kwam Dylan goed weg toen de scheidsrechter de gele kaart op zak hield na een forse sliding op de tegenstander, even later gebeurde aan de andere kant een overtreding waar wij een vrije trap aan overhielden. Op 25-30 meter van de goal lag de bal goed voor een linkspoot en Dylan ging achter de bal staan. De keeper had op zijn schot geen antwoord en de bal zeilde mooi binnen: 1-1. Eindelijk maar toch want ondanks dat je sterker bent zul je toch moeten scoren om dit om te zetten in punten. Afgezien van een sporadische uitbraak bracht Meerssen ons niet in gevaar. Toch kwamen we in de laatste minuut voor de rust goed weg. Een op zich ongevaarlijk schot werd door Rik gepakt maar even later lag de bal los en tikte een aanvaller van hun de bal over de lijn. Even was onduidelijk of het een geldig doelpunt was want de scheidsrechter floot en wees naar het midden. Hij floot echter niet voor een doelpunt maar omdat het rust was. Volgens hem, en Rik bevestigde dit, was er een overtreding begaan waardoor de bal los kwam te liggen. 1-1 dus bij rust, wat natuurlijk bij Meerssen een hoop ongenoegen veroorzaakte.

Na een kwartiertje rust om de gemoederen weer enigszins te bedaren ging het weer verder. En nu was het bij ons direct bij de eerste kans raak; een vrije trap werd in de zestien meter gebracht en de keeper kwam uit zijn doel om deze bal te onderscheppen. Hij sprong hierbij echter in de rug van Sentayehu, die niks deed, en liet vervolgens de bal los die bij Sentayehu voor de voeten kwam. Vanuit de draai schoot deze de bal binnen: 1-2. Nu was het zaak om door te drukken en de voorsprong naar een veilige hoogte te tillen. En vlak na zijn goal had Sentayehu hierop een grote kans toen hij met een steekpass van Damian voor de keeper werd gezet. Maar in plaats van binnen te tikken met links probeerde hij de bal met rechts binnen te schieten. Dit schot mistte echter kracht en richting en ging naast. Met nog ongeveer een half uur te spelen begon Meerssen aan te dringen en vervielen wij weer in de fout die we dit seizoen vaak maken. In plaats van rustig te blijven voetballen en op deze manier onder de druk uit te komen werden de ballen wild naar voren getrapt. Omdat ze voorin de bal niet vast konden houden en de ondersteuning van het middenveld ontbrak kwamen deze ballen vaak net zo hard weer terug en bleven we onder druk staan. En dan kan het niet anders of er moeten kansen ontstaan. Een goed schot uit de tweede lijn van hun aanvoerder was een prooi voor Rik maar even later was Rik kansloos op een schot van hun spits. Deze stond echter buitenspel op het moment van doorspelen zodat dit doelpunt niet telde. Dezelfde spits kreeg kort voor het einde nog een hele goede kans maar hij besefte dit gelukkig zelf niet en schoot te gehaast naast het doel. Uit een vrije trap raakte Meerssen ook nog eens de lat en Irene wankelde. Maar de tijd tikte in ons voordeel en na een paar minuten extra tijd floot de scheidsrechter af. Maar niet voordat we nog even flink nat waren geworden; ca. 20 minuten voor het einde van de wedstrijd trokken er donkere wolken samen en hieruit kwam een flinke bui met hagel en regen. Kort maar hevig want toen de scheidsrechter affloot was het alweer voorbij en konden we de punten bijschrijven.

Voor de zoveelste keer dit seizoen hebben we het onszelf weer flink lastig gemaakt door een voorsprong niet uit bouwen en de tegenstander weer terug in het spel te laten komen. Aan het aantal kansen lag het zeker niet, wel aan het verzilveren ervan. Evengoed staan we gewoon nog op de tweede plek met 5 punten achterstand op Laar die wederom wonnen vandaag. En, anders dan bij ons, weten zij wel te scoren. Vandaag bleef de teller bij hun staan bij een 7-1 overwinning op SHH. Achter ons staat nu Merefeldia dat vandaag bij Polaris won. Volharding lijkt op dit moment de kluts een beetje kwijt te zijn want zij liepen weer tegen puntverlies aan, ditmaal door een gelijkspel tegen ODA. De ranglijst is enigszins vertekend doordat de wedstrijd van Wittenhorst van vandaag gestaakt werd vanwege de weersomstandigheden. Als zij deze wedstrijd in winst weten om te zetten ( op het moment van staken stond het nog 0-0) komen zij op plaats 3 achter ons met 17 punten, 3 minder dan wij. Zoals gezegd richten wij onze blik naar boven en om dit te kunnen blijven doen zullen we moeten winnen. Te beginnen volgende week in de thuiswedstrijd tegen Polaris. Als deze doorgaat dan tenminste want voorlopig zien de weersomstandigheden er niet geweldig uit.

Share this