Winnen en verliezen in 1 wedstrijd

Maar ongeslagen reeks duurt voort

Voor de laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft moest de JO19-1 vandaag naar Sittard. De tegenstander daar was DVO, dat op de elfde plek stond. Na de sneeuw van gisteravond hadden we natuurlijk de hele tijd verwacht dat de wedstrijd niet door zou gaan maar toen dat uitbleef was het dan toch tijd om te verzamelen. Hier bleek dat er in Reuver nauwelijks sneeuw lag en dat er verder naar onderen helemaal geen sneeuw gevallen was. Tijdens de rit naar Sittard bleek inderdaad dat er hier helemaal geen sneeuw lag. Wel stond er een ijzige wind maar verder was het prima voetbalweer. Vanwege een aantal afwezigen waren Stan van de JO17 en Mounir van de JO19-2 gevraagd om mee te gaan.

Toen de wedstrijd begon kwam er al direct in het begin een hele goede kans om op voorsprong te komen toen Damian na een combinatie met Mickey opeens vrij voor de goal stond maar de bal via de keeper en de lat over schoot. Hoewel we in de loop van de eerste helft nog een paar goede kansen kregen om op voorsprong te komen liep het voetballend verre van geweldig; veel te traag, te veel lopen en te weinig beweging en het ontbreken van de juiste vorm waren een paar redenen hiervoor. We liepen met name tegen onszelf te voetballen. Toen er halverwege de eerste helft ook nog eens niet goed gecommuniceerd werd en een speler uit een ingooi veel te makkelijk door mocht lopen was er nog niet eens zoveel aan de hand geweest als hij zijn voorzet niet zodanig had gegeven dat deze via Sam achter Rik belandde: 1-0. DVO had verder nog geen gevaar weten te stichtten en zou dat ook verder niet meer doen in de eerste helft maar de ruststand was bereikt. Dit had echter anders kunnen, en moeten, zijn toen Mickey in een duel met de keeper getorpedeerd werd. Naar onze mening, maar ook die van een hoop toeschouwers, was dit wel een penaltywaardige overtreding. Maar de scheidsrechter besliste anders.

In de tweede helft, waarin wij vastbesloten waren om het recht te zetten, had het echter al snel verkeerd kunnen aflopen toen er weer niet goed gedekt werd en DVO een grote kans op verdubbeling van de voorsprong kreeg maar de bal in het zijnet belandde. Langzamerhand begon de tijd wel weg te tikken en nog steeds stond de voorsprong voor DVO op het bord. Maar daar kwam verandering in toen door fel op de man te zitten Damian de bal wist te veroveren en deze op Dylan gaf. Zijn voorzet was precies goed voor Mickey en deze schoot de bal voorbij de keeper: 1-1. Tot onze grote opluchting want we geloofden erin dat we ook nog wel vaker zouden kunnen scoren en daarmee dan toch de 3 punten mee naar huis te nemen. En ons gevoel bleek te kloppen toen Dylan korte tijd later vanuit de draai de bal nogmaals voorbij de keeper schoot: 1-2. Nu waren de rollen omgedraaid en wilde DVO nog alles geven voor een puntje. Zonder dat ze grote kansen kregen wisten ze ons toch onder druk te zetten maar dit was voornamelijk onze eigen schuld omdat we weer achteruit begonnen te lopen en de bal weer wild wegschoten. De 1-3 kwam dan ook als geroepen en zorgde ervoor dat de druk weg was. Tegelijkertijd zorgde deze treffer ook voor een aantal onvriendelijkheden tussen beide teams waarbij uiteindelijk Dylan de gele kaart gepresenteerd kreeg. In deze hele drukte is het mij ontgaan wie de doelpuntenmaker was en ook van de 1-4 die in de slotseconden viel weet ik dit niet. Na deze treffer liet de scheidsrechter niet eens meer aftrappen en de wedstrijd was ten einde. Maar nu begon de “afterparty”: bij de 1-3 was er dus al iets voorgevallen en dit moest nu even beslecht worden. Over en weer een enorm getrek en geduw was het gevolg waarbij de scheidsrechter vervolgens aan Dylan ook nog eens de rode kaart toonde. In het “feestgedruis” dat hierop volgde kreeg ook Damian nog een directe rode kaart vanwege iets wat hij tegen de scheidsrechter zei en deze als belediging opvatte.

Toen we uiteindelijk alle spelers in de kleedkamer hadden waren de emoties natuurlijk nog hoog. Maar het was geschied en de gevolgen ervan kunnen we alleen maar afwachten. In elk geval is duidelijk dat we deze spelers er volgende week in de bekerwedstrijd tegen Venray niet bij hebben. Erger is dat we toch al niet dik in de spelers zitten en de tweede wedstrijd na de winterstop tegen koploper Laar gespeeld wordt. En dan kon dit “akkefietje” wel eens beslissend voor het kampioenschap kunnen zijn. Volgende week dus zoals gezegd de bekerwedstrijd in en tegen Venray en daarna breekt dan de welverdiende winterstop aan.