Door Eigen Schuld Moeizaam

maar uiteindelijk toch 3 punten

Na de overwinning tegen Bekkerveld bleven er nog 5 te spelen wedstrijden over. De eerste hiervan werd gespeeld in Weert, tegen DESM. In de thuiswedstrijd hadden we weliswaar een groot veldoverwicht, maar de wedstrijd maar met 2-0 gewonnen. Dit hadden ze o.a. te danken aan hun keeper die ook vandaag weer een aantal goede reddingen zou verrichten. Omdat Hiroki geblesseerd, Zakaria geschorst en Maike vanwege stage afwezig waren hadden we maar 13 eigen spelers op het wedstrijdformulier staan. Gelukkig voor ons was de wedstrijd van de JO17-1 afgelast zodat we twee spelers van hun konden meenemen en Nadir en Wadie werden op het wedstrijdformulier gezet.

Om 15.30 u begon de wedstrijd en tegen 15.45 u had het al 0-3 moeten staan maar een paar goede kansen waren niet aan ons besteed zodat het “maar” 0-1 stond. Deze goal kwam op naam van Abdes en zelfs daarvoor hadden we twee instanties nodig. Zijn eerste inzet wist de keeper nog te keren, maar de bal kwam weer voor zijn voeten en nu schoot hij de bal binnen: 0-1. DESM wist hier aanvallend niet heel veel tegenover te stellen maar kwam toch op 1-1 toen de scheidsrechter geen overtreding zag in een actie tegen Damian. In plaats van door te spelen lieten we DESM hun gang gaan en de bal werd diep gegeven naar rechtsvoor. De speler die hierop liep kreeg alle gelegenheid de bal goed te leggen en voor te geven waarop vervolgens zowel Teun als een paar verdedigers de bal niet wisten weg te werken en een speler van DESM, omringd door rood-wit-blauw wist te scoren: 1-1. Omdat er verder niet veel meer gebeurde bleef deze stand tot aan de rust gehandhaafd.

Omdat Damian te veel last had van zijn bovenbeen na de actie voorafgaand aan de gelijkmaker was al besloten dat hij na 10 minuten in de tweede helft zou worden vervangen. Maar al bij de eerste actie na rust werd er een overtreding op hem gemaakt waarna het voorbij was en Nadir in zijn plaats kwam. DESM rook bloed en daardoor hadden we het voetballend in de tweede helft lastiger dan voor rust. DESM had op voorsprong kunnen komen, maar Teun kwam bij een 1-tegen-1 duel als winnaar uit de strijd. Even later moest hij echter wel vissen toen DESM uit een counter na een hoekschop voor ons gebruik maakte van het feit dat een verdediger niet goed aansloot en daarmee buitenspel ophief. Oog in oog met Teun bleef de speler koel en legde af naar een meegelopen speler die het vervolgens makkelijk had: 2-1

Lang konden ze de voorsprong gelukkig niet vasthouden want 5 minuten later maakte Nick de gelijkmaker toen hij de bal kreeg aangespeeld vanaf rechts, lang wachtte, maar de bal vervolgens in de lange hoek schoot: 2-2. Een punt was gered maar dat was ons eigenlijk niet genoeg en we wilden toch nog de winnende maken. Deze kwam er ook toen Nick de bal mooi voorgaf en Aïmane de bal binnenkopte: 2-3. De kansen waren weer gekeerd en met nog 20 minuten te spelen moesten we nu vooral rustig blijven en de wedstrijd uitspelen. Misschien zelfs nog eens scoren. Maar in plaats daarvan gingen we onnodig risico nemen toen we een vrije trap zeer onzorgvuldig namen en hierdoor balverlies leden. In een poging de bal te heroveren maakte Stan een overtreding en de scheidsrechter floot voor een overtreding. Omdat DESM de bal snel wilde hebben ontstond er een opstootje waarin, volgens de scheidsrechter, Abdes zodanig over de schreef ging dat hij een rode kaart kreeg. Omdat er nu nog meer commotie ontstond besloot de scheidsrechter tot een kleine afkoelingsperiode en we zochten de kleedlokalen op. 12 Minuten waren er nog te spelen en in de resterende tijd moesten wij dus proberen om, met een man minder, de voorsprong te verdedigen. Deze kwam niet meer in gevaar. Sterker nog, we hadden nog een paar goede kansen: Sam raakte de buitenkant van de paal, Nadir schoot een bal richting kruising maar de keeper redde en ook Nick kreeg nog een goede kans. Ondanks dat was de opluchting groot toen de scheidsrechter affloot want de punten waren binnen.

Vanwege Pasen en Koningsdag hebben we de komende twee weekenden geen competitieprogramma. Op 4 mei gaat het dan verder tegen SHH, de huidige nummer 1. Tegen hun hebben we in de eerste wedstrijd gelijk gespeeld, maar hadden deze eigenlijk moeten winnen. Of we er vertrouwen in hebben dat het nu lukt? Ja, ja.