Efficiënt JO19 wint bij Bekkerveld.

Voetbal liet te wensen over.

Op deze Zaterdag voor Pasen stond voor de JO19-1 de inhaalwedstrijd tegen Bekkerveld op het programma. Was het twee weken geleden de sneeuw die het spelen onmogelijk maakte, vandaag scheen het zonnetje en was er een aangenaam temperatuurtje. Aangekomen in Heerlen bleek wel dat het zonnetje daar niet zo lekker scheen als hier, maar evengoed was het prima voetbalweer. Dylan was ook weer van de partij, voor Sentayehu kwam de wedstrijd nog te vroeg. Thomas kon er vandaag ook niet bij zijn maar gelukkig was Noud van de JO19-2 bereid uit te helpen. Nadat de warming-up en de overige formaliteiten waren afgewerkt konden we om even na half vier beginnen aan deze wedstrijd.

Bekkerveld begon fel aan de wedstrijd en zat er vanaf het begin bovenop. Hierdoor verloren we veel duels en kwam ons eigen voetbal niet echt uit de verf. Omdat Bekkerveld ook niet in staat was om echte kansen te scheppen bleef het spel een beetje heen en weer gaan. Bij de eerste “kans” was het wel direct raak; Yannick werd diep gestuurd en stoomde op naar het strafschopgebied van Bekkerveld. De verdediger zat hem hierbij op de hielen en wist zelfs voor hem te komen. Hierbij viel hij echter en sloeg de bal vervolgens met de arm weg. Dit leverde ons een vrije trap net voor het strafschopgebied op en Ilias en Damian gingen achter de bal staan. De keeper zette zijn muurtje neer en ging zelf aan de andere kant in de goal staan. Bij ons was inmiddels besloten dat Damian de bal zou nemen en dit deed hij door de bal over het muurtje in de korte hoek te leggen. De keeper zat er nog wel met de vingertoppen aan maar kon niet voorkomen dat de bal in het net landde: 0-1. Het gezien het spelbeeld niet helemaal verdiend, maar daar maalde bij ons niemand om. Helaas was deze goal voor ons geen bevrijdende treffer want ons voetbal werd er niet beter op. Bekkerveld bleef hard werken voor de gelijkmaker zodat het voor ons geenszins een makkelijk potje was. Sterker nog, we kwamen goed weg toen Bekkerveld, op randje buitenspel, uitbrak en op weg was naar de goal van Rik. Maar doordat ze niet zorgvuldig met de kans omsprongen hielpen ze deze om zeep zodat wij opgelucht ademhaalden en met de schrik vrijkwamen. Ook een volgende mogelijkheid speelden ze niet goed uit zodat het schot smoorden tegen de benen van onze verdedigers. Aan de overkant kreeg Yannick nog een kans toen Quinn op de achterlijn goed doorging en de bal alsnog voorkreeg, zij het niet perfect. Doordat Yannick hier al nbiet meer op rekende en de bal halfhoog was kon hij nog wel zijn voet tegen de bal krijgen, maar deze ging over. Omdat er verder geen kansen meer ontstonden was de 0-1 toch de logische ruststand.

Voor onze eigen rust was het goed dat we snel een tweede goal zouden maken, maar Bekkerveld drong ons terug en zorgde ervoor dat wij nauwelijks aan voetballen toekwamen. Toch kregen we een dot van een kans toen Mickey een inspeelbal van de keeper wist te onderscheppen maar deze helaas in twee instanties niet langs deze keeper kreeg. Hij had zichzelf en ons hiermee een grote dienst kunnen bewijzen maar het bleef nog even billenknijpen. Ondanks het overwicht van Bekkerveld, waarbij ze af en toe veel te veel vrijheid kregen voordat ze werden afgestopt, wisten zijn geen echte kansen te creëren; het gevaarlijkst was nog een afstandsschot dat van richting werd veranderd en door Rik nog net tot corner kon worden verwerkt. Dezelfde Rik kreeg uiteindelijk een assist op zijn naam doordat hij vanuit een doeltrap ineens Dylan kon wegsturen. Deze raakte de verdediger kwijt en maakte handig gebruik van de twijfel bij de keeper, die niet wist of hij moest komen of blijven. Omdat hij wel te ver voor zijn doel stond zag Dylan zijn kans schoon en schoot over de keeper in het doel: 0-2.

Met nog maar een paar minuten te spelen was deze treffer wel bevrijdend want Bekkerveld geloofde er nu niet meer in. Toen de scheidsrechter vlak hierna dan ook affloot was de opluchting bij ons en de teleurstelling bij hun dan ook van de gezichten af te lezen. En, het moet gezegd, een gelijkspel of een overwinning voor hun was logischer geweest. Maar in tegenstelling tot andere wedstrijden waren wij vandaag heel effectief en Bekkerveld wist gewoon niet voldoende te creëren.

Alles bij elkaar was dit een wedstrijd om snel te vergeten en gaan we snel verder naar de wedstrijd van volgende week. Tegenstander is dan Merefeldia en we hopen dan maar dat we dan weer in de vorm steken die we graag willen.