VVV-Venlo JO15 – Sportclub Irene JO15-1 (5-1)

Een speciaal potje voor JO15-1

Omdat er dit weekend geen competitie- maar bekerprogramma was, hadden wij geen verplichtingen. Blijkbaar gold dit ook voor VVV-Venlo JO15 en daarom werd er een afspraak gemaakt voor een oefenduel. Hoewel de wedstrijd bij VVV-Venlo werd gespeeld was dit helaas niet in het stadion, maar aan de overkant van de weg bij VOS. Nog helazer was het dat Levi Titulaer niet mee mocht spelen tegen zijn oude cluppie.

Toen er om 12.30 u werd afgetrapt viel het op dat VVV in eerste instantie ver inzakte en de opbouw aan ons overliet. Hierdoor waren wij veel in balbezit zonder dat wij daarmee kansen konden creëren. Na ca. een kwartier spelen werd er in het doelgebied niet goed ingegrepen, zodat de bal maar half werd uitverdedigd. Deze kwam terecht bij een VVV-er die de bal net zo snel weer terugschoot. Helaas voor ons over de doellijn en tussen de palen: 1-0. Zonder tot nu toe veel te hebben laten zien stonden de gastheren op voorsprong, die ze een paar minuten later verdubbelden toen door te langzaam reageren de bal verspeeld werd en deze wederom van afstand werd binnengeschoten: 2-0.

Voetballend kwamen we vrij aardig mee en het was zeker niet zo dat zij ons wegspeelden. Maar hoewel we op het middenveld nog goed partij gaven konden we er voorin niet veel mee uitrichten. Totdat Ibo een steekpassje tussen de verdedigers door kon geven op Sven en deze de bal langs de doelman in het doel schoof. Helaas had VVV-Venlo vlak daarvoor ook nog eens gescoord zodat de tussenstand op dat moment 3-1 was. Met deze stand gingen we ook de rust in.

Ontevreden waren we op dat moment niet, maar we hadden wel het gevoel dat er meer in had gezeten. Met een beetje meer lef en overtuiging hadden we het hun toch wel zwaarder kunnen maken. Bovendien hadden we bij alle drie tegentreffers zelf in elk geval de helpende hand geboden door niet goed in te grijpen. In de tweede helft kwamen Myano, Narjiss en Robin, die in de eerste helft op de bank zaten, in het veld. Dit was niets in vergelijking met de tegenstander die in de tweede helft ineens meer dan een half elftal wisselde. Of het daaraan lag of dat het andere oorzaken had weet ik niet, maar in de tweede helft wisten wij verder geen kansen meer te creëren en VVV meerdere. Uit twee hiervan wisten zij ook te scoren zodat de einduitslag 5-1 was. Dit had nog iets ruimer kunnen zijn, omdat ze ook een paar goede mogelijkheden lieten liggen.

Alles bij elkaar een verdiende overwinning voor VVV, maar dat zij een divisie hoger voetballen dan wij zag je er niet aan af. Dan hebben we in onze competitie toch al wel sterkere tegenstanders gehad. Maar het was leuk om zo eens een wedstrijd tegen hun te spelen want het blijft toch wel iets speciaals. Bovendien is het voor ons goed om te blijven voetballen, want volgende week wacht dan weer de volgende tegenstander in de competitie. Dan moeten we op bezoek bij NAC Breda. Zal het dan daar….?