Sportclub Irene JO15-1 – Willem II JO15 (1-18)

Sven I, Willem II

Goed doorzetten van Robin op de linkerflank en dan ook nog tot een voorzet komen. Helaas lijkt de keeper deze te pakken. Maar hij is niet in zijn doelgebied en mag dus worden aangevallen. En dat doet Ilyass waardoor de keeper de bal los laat en deze voor de voeten van Sven belandt. Sven omspeelt de doelman, die nog wel in de weg ligt en schiet vervolgens langs en tussen verdedigers in de verre hoek. GOAL!!! Sven zijn eerste van dit seizoen is een feit. Helaas gebeurde dit pas in de 49e minuut en had de tegenstander van vandaag, Willem II, er al 13 in liggen zodat er een tussenstand van 1-13 op het scorebord stond.

Terwijl het helemaal niet zo slecht begonnen was, we starten niet zo slap als we in veel andere wedstrijden gezien hadden. Toch kwamen we na 4 minuten op achterstand toen de (tweebenige) spits naar rechts uitweek en de bal voorgaf. Een medespeler van hem liep de bal bij de tweede paal binnen: 0-1. Daarna konden we een tijd lang aardig meekomen, hoewel het wel gezegd moet worden dat er bij Willem II duidelijk sprake van onderschatting leek te zijn. Ze sprongen vrij slordig met de kansen om en hierdoor konden we de schade heel erg beperkt houden. We l kwamen we in de 9e minuut goed weg toen, na een mislukt schot, een speler van Willem II de bal nog het nodige zetje in het doel kon geven. De scheidsrechter nam het vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel over en keurde het doelpunt af.
Maar in de negentiende minuut leek het doelgebied van Gijs wel een schiettent en was het onvermijdelijk dat de bal in het doel zou belanden. En dat gebeurde ook: 0-2.

Hadden we het in de eerste 20 minuten van de wedstrijd nog goed volgehouden, nu ging het snel en liep Willem II snel uit naar 0-9 bij rust. Opvallend was dat toch weer een paar goals direct of indirect uit een corner ontstonden, toch wederom onze zwakke plek.

We moesten maar hopen dat de storm na rust weer zou gaan liggen, maar dat bleek niet het geval want al bij de eerste aanval na de rust lag de bal weer in het doel: 0-10.
Dit gaf de uitslag op het scorebord weer een veel beter uitzien, maar ook alleen maar omdat er geen dubbele cijfers op passen. Willem II werd nu weer nonchalanter want vlak na hun tiende kregen ze een dot van een kans op hun elfde maar dit wilden ze te mooi uitspelen wat er voor zorgde dat ze uiteindelijk voor een leeg doel over schoten. Ook de uitbraak vlak hierna, de spits kon alleen op Gijs af, zou normaal gesproken een zeker doelpunt moeten zijn maar ook hij wilde het te makkelijk doen waardoor Gijs de bal met zijn voet kon keren en Narjiss kon opruimen. Tussen de twee grote kansen die ze niet benutten, hadden ze nog wel hun elfde gemaakt en daarna ook hun twaalfde.

Hun dertiende was van grote schoonheid want na een paar goede combinaties kon een speler vanaf de rechterkant aanleggen en ramde de bal van veraf in het doel. Misschien dat dertien dan toch iets van ongeluk bracht want dit was het moment waarop Sven dan eindelijk zijn eerste kon maken. Maar on(s)geluk was van korte duur want vrijwel direct vanaf de aftrap konden zij de draad weer oppakken en liep de score uiteindelijk op tot 1-18. Uiteindelijk toch onze grootste nederlaag van dit seizoen hoewel het daar lange tijd niet naar uitzag. In deze wedstrijd waren er toch momenten waarop we zelf redelijk aan voetballen toekwamen en we in elk geval op de helft van de tegenstander kwamen.

Volgende week komt het er op aan: we moeten dan naar Nuenen en het moet al heel raar lopen dat we dan niet in staat zullen zijn om voor een goed eindresultaat te gaan. En dat moet ook want zoals gezegd heeft Nuenen van Dordrecht een puntje afgesnoept zodat wij nu ook op punten laatste staan. En dit willen natuurlijk graag veranderen. Dus wordt het de komende week erop of eronder.