Sportclub Irene JO15-1 – SBV Excelsior JO15-1 (0-11)

Ruime nederlaag voor Sportclub Irene O15-1.

Voor de tweede keer dit seizoen kwam de O15 van Excelsior bij ons op bezoek en we waren vastbesloten om dit keer een beter resultaat neer te zetten dan de vorige keer toen het 0-8 werd in de bekerwedstrijd. Voordat de wedstrijd begon was het eerst tijd voor de jaarlijkse teamfoto en daarna de individuele foto’s. Helaas zonder Imo, want hij moest bij wijze van uitzondering op Zaterdag werken. Maar hij had voor goede vervangers gezorgd want de trainers van het eerste, Ferdie Heijmans en Theo van den Berg, namen zijn rol over. Die hadden ook hun eigen vlagger meegenomen, dus was alles tot in de puntjes verzorgd. Zou je denken… In de wedstrijdbespreking vooraf werd erop gehamerd dat we het veld niet te groot moesten maken en dat we kort op de man moesten zitten om Excelsior niet de gelegenheid te geven in hun normale spel te komen.

Hoewel het direct vanaf de aftrap, die door Excelsior werd genomen, eventjes het geval leek dat we ons goed weerden viel in de 5e minuut toch al het eerste doelpunt. De spits kreeg te veel vrijheid en wist hier handig gebruik van te maken om vervolgens de bal in lange hoek binnen te schieten: 0-1. Al vrij snel werd het ook 0-2 toen een speler van Excelsior de bal in de loop meekreeg en op de goal afging. Geen buitenspel volgens de grensrechter en dus doorspelen en niet de bal gewoon langs laten gaan omdat je hier een mening over hebt: 0-2 Toen we daarna door geklungel achterin ook direct de 0-3 tegen kregen was het voor Excelsior kat in’t bakkie. Alleen Sven kreeg nog een goede kans toen hij de bal in de diepte meekreeg maar zijn schot ging langs de keeper op de paal en dus bleef de teller voor ons op 0 staan. Voor Excelsior stond de teller toen inmiddels op 4. Hoewel zij nog een goede kans misten wisten ze er toch nog een paar in te leggen en mochten we blij zijn dat het bij rust “maar” 0-7 stond.

Dat Excelsior kwalitatief beter is dan wij staat buiten kijf maar zo gemakkelijk als we ons in deze wedstrijd in de luren lieten leggen was bedroevend. Er werd veel te veel op afstand gedekt en ook was de ruimte tussen aanval en verdediging veel te groot zodat Excelsior naar hartelust kon combineren. De verwachte, én verdiende, donderspeech bleef uit in de pauze, maar wel werd er duidelijk gesteld dat er in de tweede helft anders gevoetbald moest gaan worden om een nog grotere blamage te voorkomen. En na de rust stond er inderdaad een ander team op het veld. Luc en Ilyass waren er in gekomen in de plaats van Nadir en Wadie en er waren een paar omzettingen gedaan in de hoop dat dit beter zou uitpakken.

Direct na rust wist Excelsior wel te scoren, maar dit doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Zelf kregen wij een kansje toen door goed doordekken van Narjiss Ilyass in balbezit kwam en direct een pass op Sven wist te geven. Deze probeerde van afstand de keeper te verschalken maar dit succes was hem niet gegund. Een steekpass van Ayoub, kort hierna, was voor Robin te scherp en daardoor niet te belopen. Geen doelpunten dus, maar het positieve was dat er nu in elk geval meer inzet werd getoond en dat de gemaakte afspraken beter werden nagekomen. Ondanks dat konden we niet voorkomen dat de uitslag uiteindelijk in de dubbele cijfers kwam en op het wedstrijdformulier als einduitslag 0-11 werd genoteerd.

We hopen maar dat dit een deel van het leerproces is en dat een aantal dingen die nu fout gingen volgende keer beter gaan. Zeker als je bedenkt dat de volgende tegenstander Quick uit Den Haag is en we dus eerst een lange rit voor de boeg hebben. Volgende week om deze tijd zullen we het weten.