Sportclub Irene JO15-1 – S.C. Feyenoord JO15 (0-10)

Met 0-10 terug na 010.

Na een pauze van twee weken stond er deze keer weer een wedstrijd op het programma voor de JO15 en wel tegen Feyenoord. Deze staan ergens in de middenmoot met een aantal wisselende uitslagen. Helaas zijn wij tot nu veel constanter, maar ergens moet het tij eens keren en gaan we toch echt onze eerste punten pakken. Ayoub kon helaas niet meedoen vanwege een blessure maar als vervanger hadden we Seif van de JO14 erbij. Voor de wedstrijd konden we voor het eerste de warming-up doen in onze nieuwe trainingspakken, die deze week waren aangekomen. Na de uitreiking hiervan ging het als goed uitziend team op naar het veld. Deze week was er in Venlo ook de week van het respect, zodat er voor de wedstrijd een symbolische aanvoerdersband werd overhandigd aan de aanvoerder van de tegenpartij. Na de wedstrijd was er nog voor alle spelers een polsbandje met de opdruk “respect”.

Of nu juist respect voor de tegenstander het probleem was of dat er een andere reden was is niet bekend, maar binnen de tien minuten hadden we Feyenoord 3x de mogelijkheid gegeven om te scoren zodat de wedstrijd in feite op dat moment al gespeeld was. En dat terwijl we juist hadden afgesproken om er vanaf de eerste minuut bovenop te zitten. Met deze tussenstand rook Feyenoord natuurlijk bloed en het was voor hun een uitstekende manier om aan het doelsaldo te gaan werken. Rond de twintigste minuut haalden ze hun linksachter naar de kant om achterin 1 op 1 te gaan spelen en extra druk naar voren te kunnen geven en verder te gaan in een 3-4-3 opstelling. Met succes want in de volgende tien minuten wisten ze nog 4x te scoren zodat de tussenstand van 0-7 bereikt. En nog was de koek niet op want ook de 0-8 viel nog voor de rust: een geweldig afstandsschot boven in de goal.

Natuurlijk was deze ploeg een paar maatjes te groot voor ons en dat we bij rust achter stonden verbaasde ook niemand, maar de manier waarop sloeg helemaal nergens op. Gemaakte afspraken niet nakomen en de tegenstander maar gewoon zijn gang laten gaan is op dit niveau dodelijk. Zeker 4 van de 8 doelpunten voor rust waren niet nodig en als er een beetje scherper verdedigd was had de stand er een stuk anders uitgezien. Na hier in de rust duidelijk opgewezen te hebben gingen we na de rust weer het veld op.

En het moet gezegd worden, na de rust werd er in elk geval een stuk feller gespeeld. Feyenoord drong nog wel aan en was in de 4e minuut na rust dicht bij een volgende treffer maar deze bal knalde op de lat. In de 10e minuut na rust viel dit doelpunt dan toch en was de tussenstand van 0-9 bereikt. Nu werd het toch weer “spannend”: zouden de dubbele cijfers gehaald worden of bleef ons dat bespaard? Het antwoord is NEE, al viel dit doelpunt pas vlak voor het einde van de wedstrijd. En zo ging het kengetal van Rotterdam de boeken in als de uitslag van dit duel: 0-10.

Normaal gesproken zou je de spelers een compliment kunnen maken voor de tweede helft maar dit verhaal herhaalt zich keer op keer. Veel te slap aan de wedstrijd beginnen en met een al onmogelijke achterstand de rust ingaan om vervolgens in de tweede helft beter je best te doen is compleet zinloos. Pas als we echt vanaf de eerste minuut strijden voor de punten mogen we ook hopen dat dat eens effect heeft. Zolang blijven we troosteloos onderaan hangen met nul punten uit …. wedstrijden. Vroeger was er een muntje dat op een geven moment viel, maar sinds de invoering van de euro bestaat dat muntje niet meer. En de euro werd ingevoerd in 2002, tevens het geboortejaar van de meeste van onze spelers zodat ze het kwartje nooit hebben leren kennen. We moeten maar hopen dat dit geen slecht voorteken is.

Volgende week staat er wederom geen wedstrijd op het programma, maar in de week daarna staat de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard op de rol. Hier treffen we dan in elk geval Finn van der Ven, die tot afgelopen seizoen nog bij Sportclub Irene speelde. Wellicht is dit een extra motivatie voor ons?

Na de wedstrijd was er nog een heuglijke mededeling want Ilias, sinds een aantal weken onze grensrechter, schijnt ook nog aardig te kunnen ballen in de zaal want hij zit in de selectie van Jong Oranje voor onder andere een wedstrijd tegen Servië. Namens het hele team proficiat met deze prestatie.