Sportclub Irene JO15-1 – FC Dordrecht JO15-1 (2-4)

Onnodige nederlaag voor Sportclub Irene JO15

Eindelijk was het dan zover; de landelijke divisie B ging van start en voor de C1, ofwel JO15-1 zoals de nieuwe naam luidt, betekende dat dat FC Dordrecht O15 op bezoek kwam. Al 2 uur voor aanvang van de wedstrijd waren de trainer, de eerste spelers en een aantal toeschouwers aanwezig op ons sportpark. Dat je de tijd ruim moet rekenen bij zulke afstanden bleek wel, want een aantal andere spelers van Dordrecht hadden onderweg een file en kwamen wat later. Maar op tijd, dus de wedstrijd kon normaal van start gaan. De boodschap vooraf was dat we proberen moesten om zo lang mogelijk te proberen om tegendoelpunten te voorkomen zodat we zelf beter in de wedstrijd konden komen. Als de tegenstander te vroeg tot scoren zou komen en je al op achterstand staat is het veel lastiger voetballen. Vorige week was het niet gelukt om de tegenstander lang van het scoren af te houden toen Excelsior op bezoek kwam voor de eerste bekerronde. Zij wisten al in de 2e minuut het eerste doelpunt te maken en uiteindelijk liep de teller op tot 8 voor hun en 0 voor ons en daarmee was voor ons het bekertoernooi ten einde.

De wedstrijd tegen Dordrecht zou dus anders moeten lopen. De eerste paar minuten waren zij vooral in balbezit en moesten wij door een aantal overtredingen hun tot stoppen brengen. In de vijfde minuut was er weer een vrije trap voor Dordrecht op onze linkerflank en deze bal werd hoog in het strafschopgebied gegeven. We slaagden erin om deze bal nog weg te werken, maar deze kwam voor de voeten van een speler van Dordrecht die vanaf de rand van het strafschopgebied direct uithaalde. Doordat Gijs zich op deze bal verkeek rolde de bal toch ion de goal en was de achterstand toch daar: 0-1 Al vroeg in de wedstrijd kwam Dordrecht dus op voorsprong en nu was het de vraag hoe de wedstrijd zich zou ontwikkelen. Duidelijk was in elk geval dat wij absoluut niet in ons eigen spel konden komen omdat Dordrecht op elke positie feller was en steeds voor de man kwam. Ook werd er op ons middenveld veel te veel met de bal gelopen en daardoor ook veel balverlies geleden. Het leek er dus voorlopig nog niet op dat we het hun heel lastig konden maken. Zeker niet toen zij na bijna een kwartier hun spits wisten te vinden die de bal goed afschermde en op het juiste moment teruglegde op een middenvelder. Deze haalde hard uit en wist Gijs voor de tweede keer vanmiddag te passeren: 0-2. Gelukkig voor ons had de scheidsrechter aangeboden om halverwege de speelhelften een drinkpauze in te lasten en deze kwam voor ons welgelegen. We konden iets meer orde op zaken stellen en na de drinkpauze kwamen we in elk geval beter uit de verf. Dordrecht had nu minder de overhand en wij kwamen nu meer aan voetballen toe. Toch hadden wij een foutje van hun nodig om zelf tot scoren te komen. Een verkeerde breedtepass van de linksachter kon door Sven worden onderschept en hij wist direct de bal aan Robin mee te geven. Met twee verdedigers in zijn buurt en nog een behoorlijke afstand te overbruggen besloot deze het maar eens van afstand te proberen. En met succes, de bal zeilde over de keeper mooi binnen en de eerste goal van het seizoen was gemaakt: 1-2. Om nu te zeggen dat Dordrecht de kluts kwijtraakte gaat te ver, maar bij ons kwam er nu meer strijd in en de strijd ging meer gelijk op. Als we dit in de tweede helft konden doortrekken kon er misschien toch nog een goed resultaat geboekt worden.

Maar het volgende doelpunt van Dordrecht viel op een, voor ons, totaal verkeerd moment toen de bal niet resoluut genoeg werd uitverdedigd en de bal weer van afstand werd binnengeschoten: 1-3. Nu was het de vraag of we deze klap weer te boven zouden komen en er moet gezegd worden dat er na de rust een ander wedstrijdbeeld ontstond. Er werd nu veel meer gestreden en de de spelers van Dordrecht kregen veel minder ruimte. Ook zij maakten nu af en toe gebruik van overtredingen en Max mocht op een mooie plek, recht voor het doel, een vrije trap nemen. Maar zijn streep ging naast en leverde dus geen gevaar op. Even later was het wel raak. Uit een vrije trap vanaf de rechterkant wist Narjiss Myano te bereiken die hoger sprong dan zijn tegenstander en de bal binnenkopte: 2-3

Er was nog tijd genoeg om Dordrecht het vuur aan de schenen te leggen maar het mocht niet meer zo zijn. Dordrecht wist ook nog een vierde doelpunt te maken en daarmee hadden ze de wedstrijd in de pocket: 2-4. Helaas nog geen punten voor de JO15-1, maar er komen nog genoeg mogelijkheden en het positieve is dat we toch over de hele wedstrijd gezien beter mee konden komen. Als we deze stijgende lijn door kunnen trekken zullen de punten ongetwijfeld komen. Volgende week gaan we op bezoek bij MVV en zullen proberen om daar een goed resultaat neer te zetten.

Tijdens de wedstrijd was er nog een vervelend moment toen een speler van Dordrecht die net was ingevallen alweer het veld moest verlaten met een blessure. Zoals het er na uitzag had hij door een ongelukkige val zijn sleutelbeen gebroken en voor hem is er dus de komende paar weken verplichte rust. Wij wensen hem vanaf hier in elk geval van harte beterschap.