Sportclub Irene JO15-1 – Brabant United JO15-1 (0-8)

3x is scheepsrecht

Na 2 voetballoze weekends mochten we dan dit weekend weer de wei in en wel tegen Brabant United. Dit is de combinatie van de jeugdopleidingen van RKC Waalwijk en FC Den Bosch en deze combinatie blijkt zeer succesrijk want dit team stond nog zonder puntverlies bovenaan in de competitie. Nu zijn wij de laatste twee weken ook zonder puntverlies gebleven en daarom traden we vol goede moed aan tegen deze tegenstander. Maar voordat het zover was moesten er eerst nieuwe foto’s gemaakt worden van ons met de nieuwe trainingspakken. Was het de vorige keer Imo die ontbrak bij de teamfoto’s, nu was het Stijn die andere verplichtingen had.

Toen de wedstrijd begon was wel duidelijk dat de boodschap na de laatste wedstrijd duidelijk was overgekomen want we lieten ons in het begin niet zo overrompelen. Nu brak ons helaas een ander zwak punt op: de corner. Dit wordt inmiddels een verhaal op zich want het is maar al te vaak prijs als de tegenstander een hoekschop krijgt. Zo ook nu; nadat de bal in eerste voor de goal werd gebracht bleef deze in het vijfmetergebied hangen totdat een speler van BU attenter reageerde en de bal binnentikte: 0-1 En hoewel de volgende twee corners, gelukkig voor ons, zonder gevolgen bleven bleek toch dat dit een groot probleem was want ook het volgende doelpunt viel na een corner. Ook hier kregen we de bal niet weg en kon deze alsnog worden binnengeschoten: 0-2. Nadat balverlies op het middenveld een schotkans opleverde was de wedstrijd gelopen. Op zich zou dit schot waarschijnlijk houdbaar zijn geweest maar helaas werd de bal via Narjiss geschoten en ging deze alsnog in het doel: 0-3.

Zonder dat we echt van de mat gespeeld werden had BU wel duidelijk het betere van het spel en het was ons geluk dat Max een bal van de lijn kon redden en daar mee een grotere achterstand voorkwam. Deze goal kwam er vlak voor rust alsnog toen een voorzet van de rechterkant ineens in het doel belandde: 0-4. Zo gingen we de rust in met een 4-0 achterstand waarvan je achteraf kunt zeggen dat alle goals onnodig, en na persoonlijke fouten, waren ontstaan. Natuurlijk was de tegenstander sterker, en hun voorsprong was terecht, maar de manier waarop was wel heel jammer.

Vroeg in de tweede helft kwamen wijzelf aan een tegenstoot toe toen we op het middenveld een vrije trap mochten nemen. Deze werd door Max diep gegeven op Sven die zijn tegenstander slim een zetje gaf en daardoor in balbezit kwam. Hijzelf kon er niet veel mee maar de bal kwam vervolgens bij Robin terecht die een poging op doel kon wagen. Helaas zonder succes. Succes hadden ze vervolgens aan de overzijde van het veld wel al was het pas in derde instantie. 3x werd de bal ingeschoten voordat de bal over de lijn ging en de 0-5 op het scorebord stond. Blijkbaar is scheepsrecht ook van toepassing in het Brabantse, want het volgende doelpunt ontstond op vrijwel identieke wijze. Ook hier hadden zij 3 pogingen nodig om de bal over de lijn te krijgen. Evengoed telde het doelpunt wel en was de tussenstand inmiddels 0-6. En als we vlak daarna niet een bal ternauwernood van de lijn hadden kunnen halen was de score wel erg snel opgelopen. Nu bleef het gelukkig bij maar 2 tegendoelpunten uit de laatste 7 doelpogingen.

Dit gemiddelde werd daarna teniet gedaan doordat de volgende pogingen beiden een doelpunt opleverden. De 0-7 ontstond na een misverstand op het middenveld waardoor we zelf de assist gaven toen de rechterspits er vandoor ging en Gijs te ver voor zijn goal zag staan. Met een lepe boogbal legde hij de bal voor de zevende keer in ons doel. De gifbeker was nog niet helemaal leeg en we moesten nog een keer vissen voordat de eindstand van 0-8 bereikt was.

Hierna brak voor ons het moment van de wedstrijd aan toen Narjiss zich liet inspelen door Gijs en de een-twee aanging met Max. Vervolgens liep ze door en passeerde een paar tegenstanders voordat ze de bal afgaf aan Sven. Deze nam de bal aan en schoot op het doel. Hiermee had de keeper nog aardig wat moeite maar wist de bal toch te keren zodat we vandaag niet tot scoren konden komen.

Onze “concurrent’ onderin, Nuenen, was ook niet scoren gekomen maar helaas gold dit ook voor hun tegenstander zodat zij hun eerste puntje te pakken hebben. Hierdoor staan wij nu niet alleen op doelsaldo maar ook op punten onderaan. Over twee weken moeten wij bij hun op bezoek en daar hebben wij maar 1 doel: 3 punten. Volgende week komt Willem II op bezoek en daar richten we ons nu eerst maar.