Quick JO15-1 – Sportclub Irene JO15-1 (7-0)

(Poke)monsterzege tegen JO15-1

In deze competitieronde hadden we de langste rit van de hele competitie voor de boeg: uit naar Quick. Deze ploeg speelt zijn thuiswedstrijden bijna in de duinen van Den Haag. De wedstrijd begon om 12.30 u en om daar nog enigszins een goede warming-up te kunnen draaien moesten we om 9.15 u vertrekken. Helaas was Sven geblesseerd utgevallen zodat we maar met twee wissels die kant op gingen. Hoewel de rit voorspoedig ging waren we toch blij dat we er waren en de benen konden strekken. En dat konden we; hoewel Quick een hele grote club is en over een grot sportpark beschikt was er geen parkeerplaats aanwezig en moest de auto in de wijk worden geparkeerd. Toen dat gelukt was konden we ons gaan melden. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld en dat bestond uit, hoe kan het ook anders, kunstgras.

Hoewel we weten dat deze competitie heel zwaar is hopen we toch elke week weer voor een verrassing te kunnen zorgen. Zou het dan vandaag lukken? In elk geval was de eerste kans voor ons toen Max een vrije trap mocht nemen en deze diep gaf op Robin, die al op snelheid lag. Hij was ook eerder bij de bal dan de keeper en probeerde de bal over de keeper heen te tikken maar de bal kreeg niet voldoende hoogte zodat de keeper deze bal kon pakken. Er werd vandaag met meer lef gevoetbald dan in de andere wedstrijden en daardoor konden we de tegenstander ook verder van ons doel houden. Dat bleek wel uit het steekpassje dat Robin aan Wadie kon geven zodat deze op de keeper af kon. Als hij niet buitenspel had gestaan…. We liepen zeker niet slecht te voetballen, maar op het middenveld werd de tegenstander toch te veel vrijheid gegund. En daar weten de ploegen in deze competitie wel raad mee. Zij kwamen hierdoor steeds beter in de wedstrijd en wisten na 15 minuten speeltijd voor de eerste keer een vloeiende aanval op de mat te leggen die uiteindelijk werd besloten met een schot net naast de goal. Echter, een minuut later herhaalde zich dit maar deze keer kwam de voorzet wel in het 5-metergebied bij een medespeler en deze wist de bal binnen te knikken: 1-0. Quick voerde nu de druk wat meer op maar dit leverde hun geen grote kansen op. Na ruim een half uur spelen kwam Quick weer in ons strrafschopgebied na een aanval die hun verder niets anders opleverde dan een overtal: Mo raakte bij het verdedigen geblesseerd en moest buiten de lijnen verzorgd worden. Hierdoor lag er aan onze linkerflank een zwak punt dat door hun direct werd benut. De rechtsbuiten ging het strafschopgebied binnen en legde op het juiste moment de bal af naar een medespeler op de 5-meterlijn en deze kon de bal eenvoudig binnenlopen: 2-0. Hiermee gingen we ook de rust in.

In de rust konden we eigenlijk concluderen dat het helemaal niet slecht ging en dat Quick niet zo goed was als we dachten. We hoopten dan ook stiekem dat bij hun het spel een beetje zou verzwakken. Bij ons kwam Ibo in het veld voor Nadir en we begonnen vol goede moed aan de tweede helft. Maar Quick had direct vanaf de rust de overhand en wist dit ook vrij snel in een doelpunt om te zetten. Alleen had dit doelpunt nooit mogen tellen omdat de bal voordat hij bij de schutter kwam met de hand werd aangeraakt door een medespeler van hem. De scheidsrechter wuifde dit echter weg en liet doorspelen. Dat had de speler van Quick ook gedaan want zodra hij de kans kreeg legde hij aan en schoot de bal hard binnen: 3-0 Voor zover er nog kansen voor ons lagen waren deze nu wel verkeken, helemaal toen bleek dat Quick niet in zijn sterkste opstelling aan de westrijd was begonnen en nu twee wissels ineens toepaste. Even darvoor hadden wij nog wel een vrije trap verdiend toen Robin op avontuur ging en werd vastgepakt. Op ca 25 meter recht voor het doel werd de bal neergelegd en begon Robin aan zijn aanloop. Helaas kwam zijn schot tegen de muur en was de kans voorbij. De minuten die vervolgens kwamen waren die van het tweetal van Quick die even lieten zien wat zij in hun mars hadden. Via een afstandsschot (4-0), een kopbal op de lat die vervolgens alsnog werd binnengekopt (5-0), een binnengelopen voorzet (6-0) en een combinatie waarbij de doorgelopen middenvelder vrij voor Gijs opdook en de lange hoek koos, liep de stand uit naar 7-0. Dit was “gelukkig” ook de eindstand.

Vandaag moesten we concluderen dat wij kwalitatief gewoon de mindere ploeg waren. We konden niemand iets verwijten, allemaal hadden ze keihard gewerkt. Maar de tegenstander was gewoon verder en bij hun was duidelijk te zien dat zij al meerdere jaren samen spelen en er al duidelijk meer automatismen waren ingeslepen.
Voor ons is het zaak dat wij optimistisch blijven en elke week toch weer vol goede moed de uitdaging aangaan. En, ondanks alles, toch genieten van alles wat we nu beleven. Toch was de enorme omleiding op de terugweg, waarbij we een hele sightseeing-tour door de omgeving van Den Haag kregen een beetje teveel van het goede. In plaats daarvan hadden we beter naar Kijkduin kunnen gaan in de hoop daar een paar bijzondere Pokemons tegen te komen.

Volgende week is er geen competitieprogramma. In plaats daarvan spelen we een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van VVV-Venlo op het veld van VOS. Om 12.30 u wordt er daar afgetrapt.
De week erna wacht ons weer een uitwedstrijd, ditmaal naar Breda om daar tegen NAC te spelen. Zullen zij dan ons eerste slachtoffer worden?