NAC Breda O15 – Sportclub Irene JO15-1 (6-0)

Wedstrijd binnen het kwartier beslist

Om half een werd er afgetrapt bij de wedstrijd tussen de gelen en de blauwen. De gelen waren de spelers van NAC Breda O15, de blauwen de leeftijdsgenoten van …. Sportclub Irene? Inderdaad, vandaag niet het vertrouwde roodwitblauw-gestreepte shirt bij de O15, want deze shirts waren achtergebleven in het Limburgse. Gelukkig was BSV Boeimeer, de eigenlijke bespeler van het sportpark waar ook (een deel van) de jeugd van NAC zijn thuiswedstrijden afwerkt, bereid ons shirts te lenen. Zo konden we dus eindelijk beginnen aan een wedstrijd waarbij de aanloop er naar toe toch al niet vlekkeloos verliep. Zo was er vanmorgen geen definitief spelerspasje van Narjiss terwijl het tijdelijke pasje was verlopen en kwamen een paar spelers later aan in Breda. Maar gelukkig werd alles opgelost en konden we om half een dan toch aftrappen.

En binnen het kwartier nog drie keer, want door 3x niet goed ingrijpen stonden we al met 3-0 achter. Gelukkig ging daarna de storm een beetje liggen en konden we de rest van de eerste helft aardig meekomen. Helaas leverde het ons geen kansen op en daarom bleef het tot aan de rust bij deze stand.

Na de rust begonnen we vol goede moed weer en ook nu konden we redelijk meekomen. In elk geval lukte het NAC niet om echte kansen te creëren. Totdat ca 10 minuten voor tijd een speler van NAC het duel met Wadie opzocht en wel erg graag naar de grond ging. De verder goed leidende scheidsrechter zag hierin een strafschop en deze werd feilloos ingeschoten: 4-0. Met nog maar een paar minuten op de klok zette NAC nog een paar keer aan en wisten alsnog 2x te scoren zodat er als einduitslag 6-0 op het scorebord stond.

Helaas lukt het ons maar niet om van die hatelijke nul af te komen, evenals Nuenen, dat echter wel een beter (lees minder negatief) doelsaldo heeft. Hoewel we dus laatste staan mogen we de moed niet verliezen en blijven we toch maar toeleven naar de volgende wedstrijd. Dit zal in de competitie de wedstrijd tegen de amateurtak van SC Feyenoord zijn, die over 3 weken bij ons op de Bakenbos spelen. Tot die tijd zijn er geen officiële wedstrijden voor de O15, maar we proberen om toch nog een oefenwedstrijd te spelen. En verder zullen we er op de training tegen aan moeten gaan.