MVV O15 – Sportclub Irene JO15-1 (5-0)

Nog geen overwinning voor JO15-1

Na de verloren thuiswedstrijd van vorige week stond er nu de eerste uitwedstrijd op het programma, en wel naar Maastricht. Hier moesten we het opnemen tegen de O15 van MVV en deze wedstrijd werd gespeeld in het stadion. Bij aankomst in het stadion bleek dat er nog gevoetbald werd en onze wedstrijd iets later zou beginnen. Dus nog even tijd om rustig rond te kijken en nog een stukje van de voorwedstrijd te kijken. Ook MVV had de eerste wedstrijd verloren zodat er voor beide ploegen wat op het spel stond.

Om even na half drie werd er door ons afgetrapt, maar het was al snel MVV dat de bal veroverde en ons onder druk zette. Dit leverde hun in de eerste 5 minuten al 3 corners op en het was ons geluk dat deze niet al te goed werden genomen en er niet goed mee om werd gesprongen anders had dit al een vroege achterstand opgeleverd. In de achtste minuut konden wij even terugstoten toen na een paar goede combinaties de bal bij Robin terechtkwam op de linkervleugel en deze de bal kon voorgeven. Helaas in de handen van de keeper. MVV liet onze achterhoede rustig rondspelen en zette pas druk op het moment dat de aansluiting met het middenveld werd gezocht. Hier probeerden ze dan de bal te onderscheppen voordat de voorhoede werd bereikt om vervolgens om te schakelen en ons onder druk te zetten. Dit leverde wel een paar kansjes op, maar voorlopig niets waar wij van onder de indruk raakten. Sterker nog, via Sven kregen wij een nog een kansje toen hij, na een onderschepping van Narjiss, de bal kreeg rond de middencirkel en deze langs de verdediger speelde. Omdat de weg naar het doel nog lang was en de verdediger hem in de nek hijgde besloot hij het van afstand te proberen, maar dit schot ging net over. MVV kreeg hierna een paar hele goede kansen maar ook in drie instanties wisten ze de bal niet over de doellijn te krijgen. Vlak erna waren ze wel trefzeker toen de aanvoerder, die bij elke aanval gezocht werd, de bal in de voeten kreeg en Mo opzocht. Met een schaarbeweging zette hij deze op het verkeerde been en ging het strafschopgebied binnen om de bal vervolgens in de lange hoek van het doel binnen te schieten: 1-0. Gelukkig voor ons werd de volgende situatie afgefloten vanwege buitenspel want via een snelle combinatie door het midden stond er opeens een aanvaller voor het doel. Zo kort op de openingstreffer nog een tegengoal krijgen is wel een beetje te veel van het goede maar dat bleef ons dus bespaard. Helaas kwam de tweede goal er toch toen een verkeerde breedtepass van ons bij de aanvoerder terechtkwam. Deze zag dat Gijs voor zijn goal stond en vanaf 40 meter schoot hij de bal over hem heen in het doel: 2-0.

Ondanks dat MVV de betere kansen had verstopte Irene zich niet en probeerde wel te voetballen. Robin wist op de linkervleugel door te komen en werd daarbij even vastgepakt. Maar hij wist overeind te blijven en kon door. Blijkbaar was hij echter wel te veel uit balans gebracht want zijn voortzetting liet te wensen over. Dat de scheidsrechter de overtreding wel gezien had bleek wel toen hij kort hierna de verdediger van MVV alsnog een gele kaart presenteerde. Wellicht had het meer opgeleverd als Robin zich had laten vallen maar dat zijn ervaringen die hij meeneemt voor de volgende keer. Dat zijn toch de punten waar wij ons aan vast moeten houden; ongetwijfeld gaan er ook nog punten komen, maar voorlopig moeten we het lichtpuntjes doen. En een lichtpunt is zeker dat wij niet worden weggespeeld en af en toe zelf aardig voetbal laten zien. Zo ook kort voor rust toen we via een aantal snelle balcontacten wisten op te stomen naar de zestien van MVV en deze aanval afrondden met een schot van Nadir dat kracht en richting miste.

Wadie kwam in de rust in de plaats van Ilyass en ging rechtsback spelen. Mo verschoof hierdoor naar de linksbackpositie en Narjiss kwam op het linkermiddenveld te spelen. Hiermee wilden we in de tweede helft proberen om door middel van een tegengoal de druk op MVV op te voeren. Ondanks dat er keihard gewerkt werd lukte dit nog niet en de eerste kans na rust was voor MVV. Een streep vanaf de zestienmeterlijn werd nog door Gijs onschadelijk gemaakt, maar even later was het wel raak. Nu ging MVV wel goed om met een corner en kon de bal vanaf 5 meter worden binnengekopt: 3-0

Er brak nu een fase in de wedstrijd aan waarin we probeerden om de opbouw van MVV al in een vroeger stadium te verstoren en dit bleek voor hun best lastig. Een paar maal leverde het dan ook balverlies op en konden wij een tegenstoot plaatsen maar dit bleef zonder succes. Aan de andere kant levert deze manier van voetballen de tegenstander natuurlijk ook ruimte op en daarvan wisten ze in de 18e minuut van de tweede helft gebruik te maken. De spits koos het juiste moment om diep te gaan en kreeg de bal mooi in de loop mee. Zijn schot wist Gijs nog te keren, maar de bal belandde precies bij een medespeler die de bal alsnog in het doel schoot: 4-0. Omdat de zon volop scheen en het op kunstgras snel extra warm is had de scheidsrechter besloten om een drinkpauze in te lasten. Dit was ook het moment om de twee laatste wissels te brengen en Luc en Abdul kwamen in de plaats van Mo en Robin. Vrijwel direct na de drinkpauze kreeg een speler van MVV zodanig kramp in zijn kuit dat hij niet meer verder kon. Omdat zij al door hun veldspelers heen waren werd besloten om de reservedoelman in het veld te brengen, te herkennen aan zijn groene kousen. Een andere doelman wist zich echter te onderscheiden door een prima redding op een schot van net buiten de zestien. Door zich tot het uiterste te strekken wist Gijs deze bal over het doel te tikken zodat het niet meer dan een corner opleverde. MVV perste er nog een slotoffensief uit, maar wij wisten de schade te beperken en het zou 4-0 gebleven zijn als niet in de laatste minuut nog een speler van MVV er vandoor was gegaan die door Wadie werd afgestopt. Helaas niet volgens de regels en ook nog eens in het strafschopgebied zodat het Wadie een gele kaart en MVV een strafschop opleverde. Deze werd door de ingewisselde keeper/ veldspeler genomen en deze deed dat foutloos: 5-0.

Dit was ook direct de eindstand zodat de teller voor ons nog even op nul blijft staan. Positief vandaag was echter de al eerder genoemde werklust en een aantal momenten waarop wij lieten zien toch aardig te kunnen voetballen. Als we deze lijn weten door te trekken en dit kunnen combineren met de juiste instelling en stemming gaat dit zeker nog iets opleveren. Voorlopig zullen we het met een goede inzet op de training moeten doen. Volgende week komt nogmaals Excelsior op bezoek, dit maal voor de competitie. Voor de beker eindigde deze wedstrijd in een 0-8 overwinning voor hun, maar hier leggen we ons volgende week niet zomaar bij neer.

Tijdens de wedstrijd van vandaag zat er een fotograaf van Dagblad De Limburger langs de lijn. Deze krant maakt een serie reportages over verschillende keepers op verschillende velden in de provincie en vandaag was de keuze gevallen op de keeper van de tegenstander van MVV O15. Ergens in de komende week zal er dus een artikel over Gijs in deze krant staan met een of meerdere actiefoto’s van hem.

De grensrechter van vandaag bij ons was Iliass Arssi. Ondanks dat deze er in slaagde de wedstrijd uit te vlaggen zonder het vliegverkeer van het nabijgelegen Maastricht Airport ernstig te ontregelen zijn we toch op zoek naar een vaste vlagger die ons kader kan versterken. Als je dit iets lijkt, neem gerust contact met ons op.

Share this