Sportclub Irene JO14 speelt Brabantia compleet van de mat

Na de wedstrijd van afgelopen zaterdag (nooit meer over hebben) stond er drie dagen later weer een wedstrijd op het programma. De reis ging opnieuw Brabant in, waar vv Brabantia in Eindhoven de tegenstander was. Een bekende tegenstander uit de najaarscompetitie. Rond de Sinterklaas werd er op een zeer koude zaterdag 4-4 gelijk gespeeld. En dat was, na een 0-2 en 2-4 voorsprong, teleurstellend en niet nodig. Brabantia kunnen we in de huidige competitie terugvinden op plaats 10 met vijf puntjes uit zes wedstrijden.

Het was een heerlijk zomeravondweertje op het mooie sportpark, waar opnieuw op kunstgras gespeeld moest worden. Nadat alle hoekvlaggen geplaatst waren kon iets na kwart over zeven voor de aftrap gefloten worden.

Irene begon erg voortvarend en uiterst gemotiveerd aan de wedstrijd. Er werd meteen goed druk gezet, de tegenstander werd overrompeld. Nadat Dylano al snel de lat had geraakt was het in de vijfde minuut wel raak. Een voorzet van Max werd door Julian op de kruising gekopt, maar de terugspringende bal kwam precies voor zijn voeten terecht, 0-1. “Assistenkoning” Julian was vervolgens de voorbereider van de volgende twee goals, en twee keer was Dylano de afmaker. In de 19e minuut werd Max, na een schitterende bal van achteruit van Marc, diep gestuurd, 0-4. Zeven minuten later frommelde Dylano zich, na een balletje van Julian, door de defensie heen, 0-5. Twee minuten later was het weer raak. Vanaf rechts trok Dylano door tot aan de achterlijn, maar diens voorzet bereikte geen medespeler. Was ook niet nodig, een speler van de thuisclub werkte de bal zelf over de lijn, 0-6. Hiermee was de ruststand bereikt. Een zeer, zeer verdiende voorsprong van Sportclub Irene.

De tweede helft ging wat moeizamer, Brabantia stond wat beter opgesteld. Uiteraard hadden ze geen zin in een echte afstraffing. Toch wist Irene weer snel te scoren. Het vroeg druk zetten en jagen werkte de verdediging van Brabantia zo op de wekker dat de keeper zo vriendelijk was de bal in de voeten van Julian te schieten. En hij pakte dit kadootje natuurlijk meteen uit, 0-7. Kansen werden vervolgens genoeg gecreëerd, maar het afmaken van die kansen liet even te wensen over. Uit één van de zeer spaarzame uitvallen van de thuisclub viel in de 49e minuut zelfs nog een tegentreffer, 1-7. Uiteindelijk werd er door Irene toch nog twee keer gescoord. In de 63e minuut werd een afstandsschot van Amin zo van richting veranderd dat de keeper kansloos was, vijf minuten voor tijd scoorde Julian, op aangeven van Dylano, de 1-9. Er werd nog even jacht gemaakt op dubbele cijfers, maar helaas viel een tiende treffer niet meer te noteren.

Wat een zo goed als perfecte wedstrijd van de JO14! Geconcentreerd, het balletje laten lopen, fraaie combinaties, oog voor de medespeler, positief coachen, de echte wil om (ruim) te winnen, zo goed als niks weggeven. De spelvreugde spatte er van af. Op deze manier is het echt zeventig minuten genieten, zowel binnen- als buiten het veld.

Maar lang nagenieten van deze overwinning is niet mogelijk, want twee dagen later wacht de volgende tegenstander. En wat voor ééntje! Bij de Venlosche Boys zal een ongetwijfeld spannende pot gespeeld worden met plaats twee als inzet. Wie blijft er in het spoor van koploper TGG, met heel misschien kans op meer, en wie haakt er af?