Onnodige nederlaag Sportclub Irene JO14

Twee weken geleden speelde Sportclub Irene O14 voor de beker in en tegen Wittenhorst, vandaag, zaterdag de 16e september, stond de tweede bekerwedstrijd op het programma.

Echter werd er vorige week donderdag eerst nog geoefend tegen de JO15-1 van HBSV. Locatie was de Bakenbos, het thuisadres van Sportclub Irene, maar omdat Irene “vergeten” was een scheidsrechter aan te stellen stond de wedstrijd onder leiding van een Hout-Blerickse vader, die het overigens zeer uitstekend deed. Vanwege het aanstaande Top D-toernooi in Grubbenvorst ontbraken bij Irene zowel Sem de Hond als Amin (beide geselecteerd voor het regioteam), terwijl de andere Sem (Coppen) geblesseerd langs de kant stond toe te kijken. Slechts twaalf man, en dat bleek achteraf te weinig. Max bleek niet okselfris, of beter gezegd, “kniefris”, en bij Julian schoot na al zijn gemaakte meters de kramp erin. Ondanks dit bleef de winst toch in Tegelen. Uit een corner van Marc “scoorde” een Hout-Blerickse verdediger in eigen doel, even later maakte Dylano de 2-0. Na rust stelde HBSV orde op zaken, en kwam terug tot 2-2, maar lang duurde dit niet. Binnen de zestig seconden na de gelijkmaker scoorde Dylano voor de tweede keer, een doelpunt dat uiteindelijk de winnende bleek te zijn, 3-2. Een nuttige oefenwedstrijd tegen een fysiek sterker team.

Vandaag is op Sportpark de Wieën in Venray de plaatselijke O14 de tweede tegenstander in het bekertoernooi. Tussen deze twee bekerwedstrijden in is de zomer veranderd in de herfst, het is guur, winderig, nat enz. En dat was afgelopen donderdag goed te merken, want na een middag regen werd op het laatste moment de bekerwedstrijd tegen de Venlosche Boys JO14 afgelast. Maar tot ieders verrassing was het tijdens de wedstrijd goed weer met een heerlijk zonnetje. Sv Venray had hun eerste wedstrijd tegen de Boys met 3-2 verloren, dus de verliezer van vandaag haakt af voor een plaats in de volgende ronde.

Irene was bij lange na niet compleet. De geblesseerden Siem en Max stonden niet op het (digitale) wedstrijdformulier, evenals de zieke Amin. Dus de keuze was niet reuze vandaag, met (opnieuw) maar twaalf spelers. Maar het begon wel goed aan de wedstrijd. Na drie minuten een corner van Sem de Hond, en na wat gerommel voor de goal haalde Mendo de trekker over, en stond er 0-1 op het scorebord. Daarna ontstond een wedstrijd met veel strijd, weinig voetbal, veel ballen op goed geluk en weinig idee achter een actie. En dat van beide kanten. Kansjes waren ook sporadisch, het spel speelde zich voornamelijk rond het middenveld af. Toch kwam Venray in de zestiende minuut op gelijke hoogte, en vier minuten later zelfs op voorsprong. Maar een minuut voor rust opnieuw een corner, opnieuw gerommel voor de goal, Marc krijgt de bal met een omhaal bij Dylano, die de bal vervolgens achter de keeper schiet, 2-2.

Bij het begin van de tweede helft bleef Caner geblesseerd in de kleedkamer achter waardoor het elftal weer redelijk door elkaar gehusseld moest worden. Maar, net als in de eerste helft begon Irene erg sterk. Nadat Marc een bal op de lat had geschoten krulde Julian drie minuten later, in de 40e minuut, de bal op prachtige wijze in de verre hoek, 2-3. Een werkelijke beauty! Irene leek nu het initiatief te nemen, Venray had het even niet meer, maar helaas was dit van korte duur, en ontstond hetzelfde beeld dan in de eerste helft. Binnen tien minuten na de voorsprong wist Venray weer twee keer te scoren, en stond Irene ineens weer op achterstand. En het was in de resterende twintig minuten niet meer in staat om hier verandering in te brengen.

Kortom, een onnodige nederlaag, na een van beide kanten niet al te beste match. Het voetbalspel is heel erg lang geleden uitgevonden met de bedoeling met z’n elven samen te spelen, samen te voetballen, de bal met goede combinaties van de één naar de ander medespeler te spelen. Het was vandaag echter duidelijk dat de heren acteurs destijds nog niet geboren waren, en de oorspronkelijke bedoeling niet hebben meegekregen.

Het is nog niet bekend wanneer Irene de afgelaste wedstrijd tegen de Venlosche Boys moet inhalen, komende dinsdag spelen in ieders geval sv Venray en Wittenhorst hun laatste poulewedstrijd tegen elkaar. Een winnaar van de poule is dus nog niet bekend.

Voor Irene begint volgende week eindelijk de competitie, thuis is Olympia’18 JO14 uit Boxmeer de tegenstander.