JO14 sluit met 1-6 overwinning competitie prima af

Eindhoven is het eindstation van de voorjaarscompetitietour van Sportclub Irene JO14. Op deze prachtige, warme, mooie zaterdag eind mei wachten de leeftijdsgenoten van s.v. Unitas’59 op het enorm grote sportpark ‘t Bokt. Het is een wedstrijd om des keizers baard, er staat niks meer op het spel. Irene wordt derde, Unitas’59 staat (en blijft) op de zesde plaats.

Het was echt heel warm, en dat is extra vervelend als je slechts elf man ter beschikking hebt, en je ook nog de zesde wedstrijd in veertien dagen speelt. Vermoeidheid en wat kleine pijntjes zijn dan niet vreemd. En vanwege een aantal latere afmeldingen werd de elfde man (Sem) in de laatste minuten voor vertrek nog van de JO15-2 gehuurd (waarvoor dank).

Irene begon prima aan de wedstrijd. In de eerste vijf minuten kon de jarige Marc al een hele pallet corners nemen, een goal leverde het echter nog niet op. Deze viel wel in de dertiende minuut te noteren. Een afgeslagen bal kwam op een meter of twintig van de goal bij Marc terecht, en hij gaf zichzelf een mooi kado door de bal hoog in het net te schieten, 0-1. Irene had de controle over de wedstrijd, dicteerde het spel, maar een aantal kansen werden niet benut. De roodhemden werden slechts sporadisch gevaarlijk, meestal uit een counter. Maar over het algemeen kwamen ze niet verder dan afstandsschoten die ver over of langs het doel gingen. Een minuut voor rust verdubbelde Irene de voorsprong. Een corner van opnieuw Marc kwam voor de goal in de kluts terecht. Uiteindelijk viel de bal voor de voeten van de mee opgekomen Kjell, die de bal stijf in het kruis punterde, 0-2.

Tweede helft precies eenzelfde beeld. Irene aan de bal, Unitas afwachtend, en loerend op een counter. Er waren precies tien minuten gespeeld toen Mendo de bal rechts over de verdediging speelde. Met een lob schoot Max de bal over de keeper heen, maar de bal kwam op de lat terecht. Julian stond precies op de juiste plaats om de terugspringende bal in het lege doel te koppen, 0-3. Vijf minuten later mocht Sem de Hond op het middenveld een vrije trap nemen. Hij gooide de bal in de trechter, op zoek naar een hoofd. En dat vond hij, al had het shirt onder dat hoofd een rode kleur. Geen probleem, de bal verdween evengoed in het doel, 0-4. Nadat Tim een aantal kansen van Unitas al goed onschadelijk had gemaakt, was hij vijf minuten voor tijd kansloos op een inzet, 1-4. Jammer van deze tegengoal, temeer er wat geklungel in de achterhoede aan vooraf ging. Maar Irene pakte de draad weer goed op, want nog geen drie minuten later stuurde Sem de Hond Max weg op rechts. Diens als voorzet bedoelde bal verdween rechtstreeks in het doel, het laatste zetje van Dylano achter de lijn was niet meer nodig. Het slotaccoord van de wedstrijd, en dus ook competitie, was voor Julian. Een uittrap van de keeper kwam via Sem de Hond bij hem terecht. Julian anticipeerde goed op het feit dat de keeper nog te ver voor zijn doel stond, en schoot de bal over hem heen in het lege doel, 1-6.

Een mooie overwinning na een prima wedstrijd. En dat ondanks de elf man en het enorm warme weer.

Door al die wedstrijden in korte tijd is Irene nu als één van de eerste teams klaar. Er staan nog een aantal wedstrijden voor komende week op het programma, waaronder ook twee keer voor koploper TGG. Haalt TGG nog minimaal een puntje, dan zijn zij de kampioen.

Het seizoen zit er op. JO14 kan terugkijken op een mooie vierde en derde plaats, met vier nederlagen in 18 wedstrijden. Wat rest is over drie weken nog een toernooi, met aansluitend de prestigewedstrijd tussen de jongens en de ouders en een barbecue. Fijne zomervakantie!