JO14 in relaxmodus naar ruime overwinning

Op deze doordeweekse woensdagavond stond de laatste thuiswedstrijd voor Sportclub Irene JO14-1 geprogrammeerd. Tegenstander was vv Gemert, een ploeg die “gedegradeerd” is uit de hoofdklasse.

Plaats drie is de inzet van deze wedstrijd. Irene staat op een derde plaats, met vijf punten én een wedstrijd meer dan Gemert. Mocht Gemert winnen, dan zouden ze dus, met (voor hun) nog twee wedstrijden voor de boeg, over Irene heen kunnen gaan. Bij elk ander resultaat is plaats drie door Irene veilig gesteld.

Nadat het qua weer een wat trieste dag was met veel bewolking en af en toe een druppel, begon het tegen de avond op te klaren en kwam het zonnetje er lekker door. Prima voetbalweer dus, echt zomeravondvoetbal. Maar wat is zomeravondvoetbal nou precies? Nou, dat weten de aanwezigen op deze avond, want de eerste helft was niet vooruit te branden. Traag, weinig inspiratie bij beide ploegen. Wel ideaal voor een vliegende reporter, want er valt weinig te noteren. In de tiende minuut kwam Irene, uit het niets, op voorsprong. Een verre inworp van Flip kwam bij Julian terecht, en diens voorzet bij Max. Deze had vervolgens weinig moeite om de score te openen, 1-0. Na twintig minuten “zomeravondvoetbal”, met een vrije trap hier en een foute inworp daar, kopte een speler van de gasten, na een goede corner, op de paal. Twee minuten later stuurde Mendo Dylano de diepte in, en de goaltjesdief wist hier wel raad mee, 2-0. Daarmee is alles gezegd over de eerste helft.

Na een gezellig kwartiertje (langs de kant) tijdens de rust ging de wedstrijd verder met de tweede helft. Net als in de eerste helft was het balbezit grotendeels voor de zwart/witte uit Gemert, dat beter ging voetballen. Irene leunde wat achterover, stond achterin goed, zat redelijk in de relaxstand. En dan is het toch prettig als je binnen twee minuten toch ook nog twee doelpunten maakt. In de 39e minuut kopte Dylano de bal, uit een corner van Max, door naar Taishano, die van kort bij de 3-0 intikte. Honderdtwintig seconden later een mooie bal van Sem richting Julian. Zijn eerste schot ging nog tegen de keeper aan, maar in de rebound wipte Julian de bal over de keeper heen, 4-0. Ging Irene erg zorgvuldig met de kansen om, Gemert was beduidend minder effectief. De beste kansen werden om zeep geholpen. Tim was een keer de baas toen twee spelers op hem af kwamen, Kjell haalde één keer, na een uiterste krachtsinspanning, de bal van de lijn, plus, en dat geluk had Irene dan ook weer, de paal of lat stond een keer of vier in de weg voor de gasten. Maar ja, die dingen heb je toch nodig, een net blijft over het algemeen niet vanzelf hangen. Toch wist Gemert een keer tegen te scoren. In de 50e minuut was Tim kansloos op een mooi afstandsschot.

Irene wint de wedstrijd uiteindelijk vrij makkelijk met 4-1, maar was Gemert wat scherper en alerter voor de goal geweest, dan had het nog heel erg moeilijk kunnen worden. Moet wel gezegd worden, in de tweede helft speelde Irene een stuk beter dan in de eerste helft. En, de laatste weken bleven vaak de beste kansen onbenut, vandaag was bijna elke kans een goal. De derde plaats is binnen…

Nog één wedstrijd en dan zit de voorjaarscompetitie er voor Irene JO14 al weer op. Deze wedstrijd wordt komende zaterdag gespeeld in Eindhoven, waar Unitas’59 de tegenstander is.