Bekertoernooi voor JO14 ten einde

Vandaag is het gewoon een doordeweekse donderdag, en Sportclub Irene JO14 moet voetballen. Maar dat is natuurlijk altijd beter dan trainen …. Tegenstander is Venlosche Boys JO14, een bekerwedstrijd die al een aantal keren vastgesteld en weer verplaatst was. Maar vandaag ging ie echt door! De Boys hadden hun eerste bekerwedstrijd met 3-2 gewonnen van Venray, de tweede werd gelijkgespeeld bij Wittenhorst. Er vanuit gaande dat alleen de nummer 1 in de poule verder gaat naar de volgende ronde is voor de Boys een grote overwinning noodzakelijk. Voor de thuisclub staat er, na twee nederlagen, niks meer op het spel als alleen prestige tegen hun eeuwige rivaal.

Begin juni stonden beide teams ook al tegenover elkaar, in de eerste voorbereidingsfase op dit seizoen. Toen won Irene de pot in Venlo gemakkelijk met 1-8, maar ja, dat was, inderdaad, toen. Inmiddels zijn we een zomervakantie, de nodige mutaties en wat competitiewedstrijden verder.

Behalve de langdurig geblesseerde Caner moet Irene het vandaag ook doen zonder Max, die geblesseerd langs de kant zit. De overige dertien jongens gewoon aanwezig, en toen de bal eindelijk op gewenste hardheid was kon de wedstrijd iets na half acht gewoon beginnen. Aan de aftrap ook Taishano. Voor hem een bijzondere wedstrijd vandaag. Nadat hij jarenlang in een oranje/zwart-shirt tegen Irene had gespeeld, was het vandaag voor het eerst dat hij tegen de Boys zou spelen. Irene begon beter aan de wedstrijd, meer balbezit. Echter, de eerste keer dat de Boys in de buurt van het doel van Tim kwamen was het, na zeven minuten, meteen raak. Een snelle uitbraak, en het was 0-1. Er ontstond een strijd waarbij Irene meer de bal had, de Boys het metname achterin goed voor mekaar hadden, en kansen op één hand te tellen waren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de volgende goal een lucky was. Na een voorzet van de buitenspeler van de Boys was ongeveer iedereen de bal kwijt, en ineens lag ie in het doel, 0-2. Irene was niet van slag, en kwam tien minuten voor rust ook qua stand terug in de wedstrijd. Na voorbereidend werk van Julian was het Mendo die de bal in doel schoot, 1-2. Dit werd ook de ruststand.

Na wat wijzigingen begon Irene slap aan de tweede helft, want binnen de minuut stond het 1-3. De wedstrijd werd rommeliger, grimmiger, onvriendelijker. Sommige momenten hadden meer weg van American Football dan het voetbal waarmee eigenlijk aan de wedstrijd begonnen werd. Kansen waren niet talrijk, goed voetbal was zelden te zien. Het duurde tot diep in blessuretijd tot dat er weer wat te noteren viel. Na een verre uittrap van Tim ging Julian er op snelheid met de bal vandoor, de verdediging grotendeels achter latend. Niet zelfzuchtig speelde hij, vrijstaand voor de keeper, de bal opzij naar Taishano, die zijn oud teamgenoten nog één keer pijn mocht doen. Maar meer zat er voor Irene niet in, meteen na de goal volgde het eindsignaal.

De Boys gaan uiteindelijk met een 2-3 overwinning terug naar Venlo, maar zullen er waarschijnlijk niet veel mee opschieten. Op doelsaldo zijn ze tweede in de poule geworden achter Wittenhorst.

Beide teams komen elkaar over een aantal weken (25 november) al voor de derde keer dit seizoen tegen, deze keer voor de competitie.

I.v.m. het wegvallen van een team staat de volgende competitiewedstrijd voor Irene pas op 28 oktober op het programma, als Margriet op bezoek komt. Maar eerst wordt er komende zaterdag nog geoefend, thuis tegen Merefeldia JO15-1.