Flitsende start voldoende voor ruime overwinning JO14

Sportclub Irene JO14 had maar kort de tijd om de kater na de nederlaag bij de Venlosche Boys te verwerken, want twee dagen later stond de volgende wedstrijd al weer op het programma. Deze keer weer eens thuis, en was de lange reis voor de JO14 van UDI’19/CSU. Deze ploeg uit Uden vinden we terug op plaats 9, met zes punten uit acht wedstrijden.

Vanwege het drukke programma en twee afmeldingen stonden er vandaag ook twee jongens van de JO13-1 (Mert en Joep) op de spelerslijst (waarvoor dank!).

Omdat beide teams over precies dezelfde shirtjes beschikken speelde de thuisclub vandaag in het oranje. Of het aan de shirtjes lag weet niemand, maar ze gingen enorm furieus van start. Binnen zes minuten stond het 3-0, en drie keer was Julian de doelpuntenmaker. Een snelle hattrick kan je je bijna niet voorstellen. De eerste goal viel na precies 1 minuut en 10 seconden, Joep was aan de rechterkant de voorbereider. De tweede was, na een pass van Max, een mooie lob over de uitkomende keeper, bij de derde werd Julian, startend vanaf eigen helft, de diepte ingestuurd door Mendo. Na een mooie aanname was de weg nog lang, maar Julian liet iedereen zijn hakken zien en de keeper het nakijken. En daarmee was de wedstrijd, na zes minuten, in principe al gespeeld. Irene was, natuurlijk gesteund door die snelle voorsprong, de betere ploeg, kansen werden echter niet goed benut. Daar had Mert in de 17e minuut genoeg van. Nadat hij de bal van Julian kreeg haalde hij verwoestend vanaf een meter of tweeëntwintig uit. En ondanks dat de keeper van UDI’19 enorm lang was, vloog de bal boven hem tegen te touwen, 4-0. De Tricolores uit Uden hadden in de eerste helft, op een enkele uitbraak na, weinig in te brengen.

In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld wel. UDI kroop wat meer uit hun schulp, waren de snelle achterstand te boven gekomen. Irene begon ook wat slordiger te spelen ballen kwamen niet goed aan. Maar, en dan springen we ineens 35 minuten in de tijd vooruit, gescoord werd er niet meer. Aan de kant van Irene werden een aantal goede kansen om zeep geholpen, en Kjell kopte de bal nog tegen de lat. Aan de andere kant werd Tim met de minuut die volgde een grotere “sta-in-de-weg” voor de voorwaartse van UDI. Want wat zij ook probeerde, Tim had overal een antwoord op. En toen dit één keer niet het geval was, werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel.

Kortom, na zeventig minuten stond er een 4-0 eindstand op het scorebord. Een stand die na het flitsende begin al bereikt was.

Komende woensdag speelt Irene JO14 opnieuw een thuiswedstrijd als vv Gemert op bezoek komt. Volgende week zaterdag wordt de competitie afgesloten met een uitduel in Eindhoven tegen Unitas’59.