Tegenvallende start voorjaarscompetitie

De winterstop is voorbij!!! Het lijkt erop dat deze al vorig jaar september begonnen was, zo ver lijkt het terug dat de jongens van JO14 op de plak hebben gestaan. Maar goed, na een vierde plaats in de najaarscompetitie begon vandaag de voorjaarscompetitie. Of eigenlijk al twee weken geleden, maar de thuiswedstrijd tegen Gemert en “Brabantia-uit” werden afgelast. En dan is het eindelijk weer eens goed weer om te voetballen, dat wil zeggen, de velden laten het eindelijk eens toe.

Tegenstander vandaag is v.v. TGG JO14-1. Wie? Ja, die vraag kwam waarschijnlijk bij iedereen op toen het wedstrijdschema bekend gemaakt werd. Nou, v.v. TGG staat voor The Goalgetters, komt uit ’s Hertogenbosch, en op hun site valt het volgende te lezen: “TGG is al jaren een stabiele en gezonde vereniging, met momenteel zo’n 350 actieve en 100 steunende leden & vrijwilligers. Gezelligheid, sportiviteit en respect voor elkaar zijn kernwaarden die wij willen uitdragen binnen onze vereniging”. Dus dan weten we dat. De tegenstander van vandaag is in de najaarscompetitie als JO13-1 kampioen geworden met meer dan 100 doelpunten voor, en binnen de club “gepromoveerd” tot JO14-1.

Even nog ter info: Sportclub Irene JO14-1 is het hoogst geklasseerde team uit de najaarscompetitie dat in de 1e klasse is blijven staan, samen met alle onder hun geeindigde teams. De voorjaarscompetitie is aangevuld met laag geklasseerde teams uit de hoofdklasse, hoog genoteerde teams uit de 2e klasse, en TGG. Een beetje duidelijk?

Het was de laatste tijd ook erg behelpen met trainen. Slechts een enkele keer gooide regen, sneeuw of vorst geen roet in het eten, dus het is even de vraag hoe fit iedereen is. Helaas wel geen complete selectie, Amin en Taishano ontbreken. Dus met slechts twaalf man krap in de wissels en mogelijkheden.

En dan is het 12.45 uur, Irene trapt af voor de voorjaarscompetitie. Was het anderhalve week geleden qua temperatuur nog dik onder het vriespunt, vandaag steeg het kwik tot een graad of zestien. Heerlijk om te spelen dus.

De eerste kans was voor de gasten, de eerste echte grote kans voor de thuisclub. Uit een corner in de vierde minuut kopte Mendo op doel, de bal werd van de lijn gekopt, precies op het bolletje van Max, die de bal vervolgens op de lat kopte. Maar daarna sloeg TGG genadeloos toe, want binnen twee minuten werd er twee keer gescoord, 0-2. Rond het kwartier werd het ook nog 0-3, en keek Irene ineens tegen een grote achterstand aan, terwijl het niet minder was. In de 20e minuut stuurde Dylano Julian op rechts diep. Deze was niet zelfzuchtig, maar speelde de bal voor op de totaal vrijstaande Mendo. Voor de spits van vandaag een koud kunstje om de 1-3 te maken. Een tien minuten later stelde Mendo, na goed doorzetten, Dylano in staat om de 2-3 te maken, wat ook de ruststand zou gaan worden.

De tweede helft begon Irene met frisse moed, op zoek naar in ieders geval een gelijkmaker. En deze viel ook na acht minuten spelen. Een dieptebal van Max bracht Dylano alleen voor de keeper, 3-3. Daarna vergat Irene echter echt door te drukken, en de eerste de beste counter van de groen-witte was meteen raak, 3-4. Toen in de 56e minuut TGG een verdiende strafschop wist te benutten, was het gedaan met de wedstrijd. De late 3-6 was dan ook nog puur voor de statistieken.

Een tegenvallend begin van een nieuwe competitie. Jammer, want er zijn echt wel mogelijkheden. Maar het duurt nog lang, er zijn nog heel veel punten te verdienen.

De eerste drie volgende week, als de Venlosche Boys op Sportpark de Alde Wielerbaan de tegenstander is. Een pot die altijd goed is voor veel strijd en spektakel.