Monsterscore bij competitieouverture JO14

Het is vandaag 23 september, de herfst is inmiddels begonnen, en eindelijk is het zo ver! De teams zijn op elkaar ingespeeld, de trainers hebben hun beste tactiek verzonnen, hun spelers conditioneel op orde en op scherp staan, de looplijnen zijn bekend, de wil om te winnen is inmiddels tot het kookpunt gestegen, want: de competitie begint! Een lange voorbereiding met alleen maar trainen en beker- en vriendschappelijke wedstrijden is eindelijk achter de rug, vanaf vandaag gaat het om de keiharde punten, op jacht naar die felbegeerde eerste plaats.

Voor Sportclub Irene JO14 begint de competitie met een thuiswedstrijd, waarin Olympia’18 JO14 uit Boxmeer de tegenstander is. Voor de beker had Olympia één wedstrijd gewonnen (7-1), ééntje verloren (0-4), en de derde heel dik verloren (0-16)… Dus, behalve Irene zullen ook zij enorm gebrand zijn om de strijd om de punten op een waardige manier te beginnen. Verder vooraf niet echt veel bekend van dit team of deze club, zovaak zie je Olympia’18 niet in de buurt van Venlo. En dat terwijl ze het volgend jaar, als het rekenmachine niet liegt, hun 100-jarig bestaan vieren….

Voorafgaand aan de wedstrijd eerst weer de jaarlijkse fotosessie. Naast de teamfoto voor op de site werden ook alle koppies afzonderlijk op de gevoelige plaat gezet. En iedereen zag er weer strak uit. Behalve het poetsen van de tanden en de haren voorzien van een pot gel hoort er bij een aantal op deze leeftijd ook al het hanteren van een scheerapparaat bij. Maar, zoals gezegd, complimenten. Voordeel is ook dat, en dat hoort dan ook weer bij de leeftijd, niet meer zo vroeg afgetrapt wordt, dus voor bovenstaand is een lange morgen de tijd.

Irene is eindelijk compleet, al zijn Caner, Siem en Max niet geheel fit. De laatste twee beginnen dan ook op de bank. Voor het eerst dit seizoen is Amin aanwezig, en dat was op het middenveld goed merkbaar. Het is echt prachtig weer, volop zonneschijn en een heerlijke temperatuur om te ballen. En zo wordt, tien minuten later dan gepland, om 12.55 uur afgetrapt. Het is vanaf het begin duidelijk dat Irene de betere ploeg was, de blauwhemden uit Boxmeer hadden weinig te vertellen, en kwamen niet echt in de buurt van Tim. Maar over de eerste helft kunnen we kort zijn, een enorm overwicht, een pallet vol met kansen, maar geen goals. Metname bij “os sieske”, volgens mams, bij de rest beter bekend als Dylano, leek het wel of hij de doos nog om de schoenen had. Na ruim twintig minuten werd wel Caner uit zijn lijden verlost, hij werd vervangen door Siem.

Bij de aftrap van de tweede helft stond ook Max binnen de lijnen. Het is niet bekend wat er in de rust gebeurt is, wat de heren gedronken hebben, wat de trainer gezegd heeft, maar dat ze anders uit het kleedlokaal kwamen dan dat ze erin gingen was wel heel duidelijk. Waarom? Binnen vijf minuten stond het ineens 3-0, nu leken alle ballen er wel in te gaan. De eerste was van Julian, na een assist van Dylano, de tweede en derde werden door Dylano zelf gescoord met twee keer een assist van Marc. En Irene ging door, want rond de 50e minuut werd er weer twee keer gescoord. En deze keer was Julian twee keer de maker. Bij de eerste werd ie de diepte ingestuurd door Sem de Hond, de tweede was een mooi schot na voorbereidend werk van Sid. De 57e minuut, corner Siem, na wat gerommel voor de goal is het uiteindelijk Max die de bal over de lijn werkt, 6-0. Vijf minuten later, assist Sem de Hond, schitterend schot Marc, 7-0. De honger was nog niet gestild, Irene ging door. Tim had een erg rustige tweede helft, hij zag van grote afstand toe dat zijn medespelers goed werk aan het leveren waren. Want, in de laatste drie minuten werd er nog drie keer gescoord. De eerste twee door Taishano na voorbereidend werk van Kjell resp. Siem, en de nummer tien mocht in blessuretijd Marc nog maken. Eindstand: 10-0!

Na een zwakke eerste helft, met veel onrust in het spel, en waarin echt veel te veel kansen gemist werden, een betere tweede helft waarin wel alles op z’n plaats viel. En zo is Irene de eerste koploper van het seizoen in de 1e klasse, een competitie die overigens maar uit negen teams bestaat.

Volgende weekend een dubbel programma, tenminste, voor het gemak wordt de maandag nog even bij het weekend gerekend. Op de zaterdag een verre uitwedstrijd naar het Brabantse Heesch waar HVCH JO14 staat te wachten, op de maandagavond komen de Venlosche Boys naar de Bakenbos voor de laatste poulewedstrijd in het bekertoernooi. HVCH begon de competitie met 2-0 nederlaag bij … de Boys.