Ondanks monsterzege enorme domper bij JO14

Na (wederom) een weekend zonder wedstrijd mochten de jongens van JO14 vandaag gelukkig weer de wei in. Tegenstander was HVCH uit het Brabantse Heesch, na Olympia’18 opnieuw een oude bekende uit de najaarscompetitie. Op een regenachtige dag in september stapte Irene na afloop van de wedstrijd de auto in met een 1-9 overwinning in de “tes”, terug naar Tegelen. Opmerkelijk was dat Dylano zes van de negen doelpunten voor zijn rekening nam. HVCH eindigde met slechts drie puntjes op de één na laatste plaats in de najaarscompetitie. Nu in het voorjaar doen ze het nog niet veel beter met verliespartijen tegen Oirschot Vooruit en TGG.

Irene niet compleet, Tai was afwezig. Gelukkig bood JO15-2 een helpende hand, of in dit geval beter gezegd, een tweetal helpende voeten, en kon Funs aansluiten.

Onder het genot van een stralend zonnetje en (eindelijk eens) een temperatuur boven de twintig graad werd er om 12.45 uur afgetrapt. In het kader van de Roadshow van Venloverbroedert droegen de aanvoerders een bandje met “respect”, en kregen de beide assistent-scheidsrechters een roze/witte vlag (kleuren van Venloverbroedert) in hun handen gedrukt.

De eerste 27 minuten was volledig voor Irene. HVCH kwam er totaal niet aan de pas, ze werden, met goed combinatievoetbal van Irene, aan alle kanten voorbij gelopen. Ondanks dat er nogal wat kansen onbenut bleven, werd er toch ook redelijk gescoord:

4e minuut Dylano 1-0 (assist Marc)

8e minuut Dylano 2-0 (assist Mendo)

14e minuut Amin 3-0 (assist Caner)

24e minuut Mendo 4-0 (assist Dylano)

In die 27e minuut veranderde de wedstrijd. Caner probeerde een bal te blokken, wat ook lukte, maar zijn knie had er meer moeite mee, en sloeg volledig om. Met de brancard moest Caner het veld verlaten, op weg naar de eerste hulp. Een behoorlijke domper voor Irene!

Ondanks dat Mendo een minuut later, na een slim en snel genomen vrije trap van Marc, de 5-0 liet aantekenen, was Irene van slag, en kwam het niet meer in de wedstrijd. Kort voor rust wist HVCH uit een penalty tegen te scoren, 5-1.

De tweede helft was het aanzien niet waard. Het spel van Irene werd zwakker en zwakker, veel gingen voor eigen succes, pallets vol met kansen werden niet benut. Zeven minuten na rust kwam HVCH op 5-2, daarna scoorde Marc, op aangeven van Julian de 6-2. Binnen de minuut hoefde Julian, na voorbereidend werk van Dylano, het laatste tikje te geven voor de 7-2. Na de 7-3 kopte Dylano, uit een corner van Marc, fraai de 8-3 binnen, kort voor tijd tekende Amin met een schot van afstand voor het slotaccoord, 9-3.

Drie punten zijn binnen, met een deels goede eerste, en zwakke tweede helft. Maar na afloop waren de gedachte bij Caner. Achteraf blijkt er een breuk net onder zijn knie te zitten waardoor ie maandag onder het mes moet. Caner, namens heel Sportclub Irene, heel veel sterkte, en een goed herstel.

Volgende week volgt er bij Oirschot Vooruit weer een uitwedstrijd, aanvang 13.00 uur. De volgende thuiswedstrijd (tegen Beerse Boys)staat op 21 april op het programma, in wedstrijd die ook in het teken zal staan van het project “de Buitenspelval”.