JO14 sluit start van twee drukke weken winnend af

Emplina JO14-2 is het enigste “tweede” JO14-team in deze 1e klasse. Dat ze wellicht wat te hoog staan ingedeeld blijkt uit het feit dat ze na zes wedstrijden pas één puntje hebben verzameld. Uit bij Olympia’18 werd gelijkgespeeld. Maar dat is tevens het gevaarlijke, onderschatting ligt op de loer. Zeker ook omdat Sportclub Irene JO14-1, na twee weken geen wedstrijd te hebben gespeeld, een beetje uit het ritme is.

“Dat gaat naar den Bosch toe…” Met slechts twaalf spelers werd koers gezet richting deze Brabantse hoofdstad. Niet om wat te drinken met zoete lieve Gerritje, maar voor een partijtje voetbal. Iets meer dan een uurtje rijden, en dat op deze stralende, zonnige zaterdag. Tenminste, in Tegelen, want eenmaal aangekomen bij RKVV Emplina bleek het een aantal graadjes “koeler” te zijn. Ondanks dat het een mooi en vooral groot sportpark was, moest er toch een kleedlokaal gedeeld worden, en was douchen na afloop niet mogelijk…

Om kwart voor één werd er voor het begin gefloten op het kunstgrasveld, Irene mocht de aftrap nemen. Precies 1 minuut en 27 seconden later, de thuisclub en een aantal eigen spelers hadden de bal nog niet aangeraakt, lag ie al in het netje. Na voorbereidend werk van Julian scoorde Dylano met een diagonaal schot. Natuurlijk een heel erg lekker begin, maar het bleek uiteindelijk ook de doodsteek voor de wedstrijd te zijn geweest. “Het wordt een makkelijke overwinning zonder al te veel inspanning te leveren” werd al meteen zichtbaar bij de spelers van Irene. Zeker toen Dylano enkele minuten later, opnieuw op aangeven van Julian, de 0-2 scoorde. De zuivere hattrick van Dylano was een feit toen hij na twaalf minuten de bal van grote afstand in het doel schoot, 0-3. Na een kwartier was Max de maker van de 0-4, na voorbereidend werk van Julian. Ook voor hem een hattrick dus, maar dan met het geven van assists. Ondertussen was de wedstrijd na een bedenkelijk niveau gezakt. De thuisclub kon niet beter, de Tricolores werden nonchalanter. Met de gecreëerde kansen werd slordig omgegaan, waardoor er voor rust ook niks meer te vieren werd.

Over de tweede helft kunnen we heel kort zijn, deze duurde helaas ook 35 minuten. Valt er dan helemaal niks over te vermelden? Op de (door Irene) vier ballen tegen het aluminium, de tegentreffer van Emplina en de goal van Kjell na een mooie combinatie met Dylano na inderdaad helemaal niks. Eindstand 1-5.

Kortom, een wedstrijd om heel snel te vergeten. En dat op deze heugelijke dag voor Sportclub Irene. Waarom? Vandaag precies 111 jaar geleden werd de club opgericht.

De boys gaan het nog druk krijgen de komende twee weken. Er moeten dit seizoen nog vijf wedstrijden gespeeld worden, en die vallen allemaal binnen deze twee weken. Dinsdag Brabantia uit, donderdag naar de Venlosche Boys, zaterdag UDI’19/CSU thuis, daarna op de woensdag Gemert thuis om op 26 mei af te sluiten uit bij Unitas’59. Och, ze zijn van straat, zullen we maar zeggen…

Share This