Makkelijke overwinning Sportclub Irene JO14-1

Het is 24 maart, de vijfde competitieronde staat op het programma. Maar pas de tweede wedstrijd wordt gespeeld. Nadat de eerste twee wedstrijden al werden afgelast, werd vorige week ook de match tegen de Venlosche Boys geschrapt. Sneeuw, koud en al wat niet meer gooide aardig wat (witte) roet in het eten. Dus na vier ronde staat alleen de thuisnederlaag tegen TGG in de boeken.

Een oude bekende vandaag, want Olympia’18 was ook de (eerste) tegenstander in de najaarscompetitie. Een opmerkelijk pot, destijds in september in Tegelen, want na een 0-0 ruststand stond er na afloop een 10-0 overwinning voor de thuisclub op het wedstrijdformulier. Tien goals in 35 minuten is redelijk aan de effectieve kant. Na een slechte eerste helft waarin vele kansen om zeep werden geholpen lukte in de tweede helft alles. Welke “helft” krijgen we vandaag? Overigens was Olympia’18 na de laatste speeldag in de najaarscompetitie de rode lantaarndrager met slechts één schamel puntje. Wat dat betreft begon Olympia’18 de voorjaarscompetitie prima, want na één wedstrijd hebben ze het aantal punten van het najaar al bereikt. Tegen Emplina JO14-2 werd met 2-2 gelijkgespeeld.

Het was behelpen vandaag om een team om de been te krijgen. Tim moest bij de JO15-1 uithelpen omdat de keepster daar geblesseerd is, en Taichano was niet aanwezig. Evenals twee weken geleden slechts twaalf spelers aanwezig. Omdat er geen andere keeper beschikbaar was (of mocht), moest er een veldspeler de goal in. Uiteindelijk was het Mendo die zijn oude beroep (als keeper in de kleinste jeugd) oppakte, en de keeperhandschoenen aantrok.

De eerste twee minuten van de pot, die gespeeld werd onder een stralend zonnetje, was voor de thuisclub, de laatste 68 minuten was Irene de baas op het veld. Toch duurde het even voordat het eerste doelpunt te noteren viel. Na al wat kansen gemist te hebben, was het uiteindelijk Dylano die in de 16e minuut, na een mooie pass van Sem, de 0-1 liet aantekenen. Twee minuten later was het weer raak. Deze keer was Dylano de aangever, Max kon vlak voor de goal intikken, 0-2. Nadat Julian de paal had geraakt, of beter gezegd, een schot van Julian op de paal kwam, was het in de 26e minuut weer raak. Max passeerde op de achterlijn een man, zijn voorzet kwam bij Kjell terecht, die met een mooie beweging de bal vrijspeelde. Vanaf een meter of zes voor de goal kon hij toen niet meer missen, en dat deed ie dus ook niet, 0-3. Het eerste doelpunt van het seizoen van de linksback. Met deze tussenstand gingen de heren ook aan de thee.

In de tweede helft gingen de spelers van Irene wat meer zoeken naar eigen succes, en dat is niet altijd de beste oplossing. De kansen werden hierdoor wat spaarzamer. In de 46e minuut was het toch raak. Een dieptebal van Olympia werd onderschept door de ver uit zijn doel staande Mendo. Hij bediende Sem, die vandaag veel door kon schuiven naar het middenveld. En Sem stuurde op zijn beurt Julian de diepte in. Alleen voor de keeper schoot hij vanaf randje zestien de bal in, 0-4. Julian kreeg acht minuten voor tijd de assist op zijn naam te staan nadat ie de bal vanaf de achterlijn strak voor gaf op Marc. Een meter voor de goal wist hij niet te missen, 0-5.

Deze uitslag stond er na het laatste fluitsignaal ook op het scorebord. Een dik verdiende overwinning, met af en toe ook wel leuk en goed spel. Maar ook veel slordigheden, en wat te weinig oog voor de jongens om je heen in hetzelfde shirt. Voetbal is eigenlijk best een simpel spelletje, maar dan moet je het ook simpel maken.

Dat was voor de meeste jongens dag één van een sportief weekend, want morgen liggen er in het centrum van Venlo vijf kilometer te wachten tijdens de Venloop. Alle tweedejaars leerlingen zijn verplicht om met hun klas hieraan mee te doen, en de meeste van dit team behoren daar toe. Heel veel succes, heren!

De volgende wedstrijd volgt over precies twee weken als HVCH JO14 naar de Bakenbos komt. Volgende week een weekje rust. Ook wel weer verdiend na één wedstrijd….