Prima overwinning Sportclub Irene JO14-1

Na twee eenvoudige winstpartijen stond er vandaag weer een “echte” wedstrijd op het programma voor JO14. Oirschot Vooruit is op hun eigen sportpark Moorland de tegenstander. Net als Irene heeft Oirschot Vooruit (vanaf nu OV) tot nu toe zes punten uit drie wedstrijden bij elkaar gevoetbald, maar vanwege het doelsaldo staat Irene derde, en OV op de vierde plek. De winnaar mag dus blijven, de verliezer haakt (voorlopig?) af. Beide teams troffen elkaar in november al in Tegelen. Deze ontmoeting leverde een krappe 4-3 overwinning op voor Irene.

Ook vandaag geen compleet Irene, maar dat zal dit seizoen, door de ernstige blessure van Caner, ook niet meer gaan gebeuren. Verder ontbrak Taishano, en was Kjell niet geheel blessurevrij (maar wel in de basis).

De thuisclub begon flitsend aan de wedstrijd, binnen 10 seconden viel de eerste kans al te noteren. Daarna volgde een interessante eerste helft met twee ploegen die gelijkwaardig waren, die niet veel voor elkaar onder deden. Er ontstond een enorme strijd, met de nadruk op strijd. De meeste kansen waren voor OV, maar Tim stond een aantal keren uitstekend in de weg. Maar de beste kansen waren voor Irene, echter hadden Max en Marc het vizier (nog?) niet op scherp staan. Bij Max was een polletje (het veld was heel slecht) ook mede de oorzaak, Marc had nog tijd genoeg om naar huis te bellen (al had daar niemand opgenomen), maar was te haastig. In de 26e minuut kwam Irene toch op voorsprong. Julian stuurde Dylano richting goal, zijn eerste poging werd nog tegen gehouden, de tweede verdween echter over de lijn, 0-1. Lang kon Irene niet van de voorsprong genieten, want vier minuten later kwam OV uit een corner op gelijke hoogte. Hiermee gingen de ploegen ook de rust in.

Tweede helft een iets wat andere speelwijze van Irene, wat resulteerde in wat meer balbezit. Toch ook nu ging het goed tegen elkaar op. De kansen van de mannen in een zwart shirt werden wel minder, maar ook Irene wist niet zoveel te creëren. Negen minuten na rust kwam Irene op een 1-2 voorsprong. Een schot van Dylano werd door de keeper gestopt, maar in de rebound was het Max met de hak die de bal (en tegenstander) over de lijn werkte. Ondanks dat er nog lange tijd gespeeld moest worden kwam de voorsprong, en dus uiteindelijk de overwinning, niet meer echt in gevaar. OV kreeg zo goed als geen kans meer, en met iets meer rust voor de goal had Irene er nog eentje bijgemaakt.

Prima overwinning waardoor Irene aansluiting met de bovenste plaatsen behoud.

Wat volgt zijn nu twee thuiswedstrijden. Volgende week is Beerse Boys de tegenstander, een week later vv Gemert. Tegen de Beerse Boys is een wedstrijd die, in het kader van “de Buitenspelval”, zal worden bezocht door de oudere jongere van de Nieuwe Munt. Aanvang van de wedstrijd is 13.45 uur.