Wittenhorst JO13-1 – Sportclub Irene JO13-1 (5-1)

JO13-1 begint bekertoernooi met nederlaag

Drie dagen na de mooie pot tegen de Venlosche Boys stond alweer de volgende wedstrijd voor Irene JO13-1 op de agenda. Dit keer geen competitie, maar een bekerwedstrijd. Irene is ingedeeld in (let op!) “Zwaluwen jeugdbeker Onder 13 poule Groep 1 08”, samen met twee teams uit hun eigen competitie, sv Blerick en Venlosche Boys, plus de tegenstander van vanavond, Wittenhorst. Dit team speelt een klasse hoger dan hun drie tegenstanders, en had afgelopen zaterdag de competitie-ouverture in de 3e divisie E met 2-3 verloren van sv Venray. Maar uiteraard geen onbekende tegenstander, de laatste jaren hebben de heren geregeld tegenover elkaar gestaan, competitie, beker en vriendschappelijk. En, net als zaterdag tegen de Boys, de ene keer stapte Wittenhorst als winnaar van het veld, de andere keer Irene.

De wedstrijd in Horst wordt gespeeld op een doordeweekse dinsdagavond, en dat in een week die toch al bol staat van de spanning voor (bijna) een ieder die op het veld staat. Ze hebben zich vandaag cq. melden zich morgen voor het eerst op de middelbare school….
Door het begin van de scholen wel voor het eerst na de zomerstop een complete selectie!

Om half zeven werd er afgetrapt op het mooie kunstgrasveld van sportpark Ter Horst. Heerlijk nazomersweertje, nog een voorzichtig zonnetje waar eigenlijk alleen één van de twee assistent-scheidsrechters last van had… Het was een aftastende beginfase, veel speelde zich af op of rond het middenveld. Maar één ding viel vanaf het beginsignaal op, de thuisclub had ineens een beer van een vent in de spits staan. Een grote, sterke tropische verrassing, tenminste, een verrassing voor Irene. Ze konden er mee doen wat ze wilde, het mocht allemaal niet baten. De Irene-spelers gingen er aan hangen, probeerde hem omver te trekken, hij sloeg alles van zich af alsof het vliegen waren. Als hij aan de bal kwam werd het gevaarlijk. Het leverde wat kansen op, maar het vizier stond bij hem en, na zijn goed voorbereidend werk, bij zijn medespelers nog niet op scherp. De eerste echte goede kans was toch voor Irene, maar Dylano schoot vanuit een moeilijke hoek op de paal. In de 20e minuut was het dan toch raak, en kwamen de oranjehemden door “George Weah” op voorsprong. Niet veel later was hij ook betrokken bij de 2-0. Hem afstoppen kon alleen door een overtreding, de vrije trap randje strafschopgebied werd fraai raak geschoten. Net voor de rust werd het zelfs ook nog 3-0.

Na rust hetzelfde beeld. De wedstrijd was redelijk in evenwicht, al speelde Irene slap en ongeconcentreerd. De sterke spits maakte echt het verschil. Ook bij de 4-0 had ie weer een groot aandeel. En ook nu was er een overtreding voor nodig, deze keer binnen de zestien meter lijnen. Eline had de goede hoek te pakken, maar de bal was iets te hoog. Toen het even later ook nog 5-0 werd, had de spits zijn werk er voor vandaag opzitten, en werd, tot grote opluchting van iedereen met een Irene-hart, gewisseld. Kort voor tijd kregen ook de Tricolores een pingel. Een eerdere overtreding(?) in het strafschopgebied op Ruben werd nog weggewuifd, nu ging de bal wel op de stip na een te hoog geheven been richting Cody. Vermoedelijk is twee keer een halve penalty één hele… Net zoals zaterdag ging Siem achter de bal staan. Koos hij zaterdag nog voor de linker kruising, deze keer ging de bal rechts beneden in de hoek.

Na een uur voetbal kon er een eindstand van 5-1 genoteerd worden. Een wel te hoog uitgevallen overwinning voor Wittenhorst, maar Irene speelde ook echt niet goed. Het goede spel van zaterdag kon helaas vandaag geen vervolg gegeven worden. En hoe dat komt????

Komende zaterdag gaan we weer gewoon verder met de competitie. “Koploper” sv Laar komt dan op bezoek op de Bakenbos. Kans op herstel voor de zwakke vertoning van vandaag….