VV Helden JO13-1  –  Sportclub Irene JO13-1  (1-4)

Laat op gang…

Zaterdag 11 november 2017

Dat we een lager geplaatst team niet mogen onderschatten hebben we vorige week reeds ondervonden in de thuiswedstrijd tegen Someren. Weliswaar gewonnen maar pas na een moeizame start. Zal het scenario vandaag anders lopen? We spelen uit in Helden tegen VV Helden JO13-1. Normaal gesproken een elftal welk  in een hogere klasse voetbalt maar nu bijna onderaan in onze poule staat.

We starten in de moezelregen op het hoofdveld. Er wordt in de beginfase aardig overgespeeld maar tot echte doelpogingen komt het niet. We kiezen teveel voor individuele acties die op niets uitlopen. Het middenveld communiceert niet goed met elkaar  waardoor we daar veelal balverlies lijden. Helden komt na tien minuten speeltijd wat beter uit de verf. Ze hebben een tweetal corners die echter op niets uitlopen. Hun eerste echte kans volgt in de twaalfde minuut; Tijn voetbalt iets te ver voor zijn doel mee en Helden heeft de mogelijkheid om de bal over hem heen in het doel te trappen…  gelukkig net langs.  Het is duidelijk dat we wat meer initiatief moeten tonen. Achraf neemt het voortouw met een reeks voorzetten op Edin. Laatste, normaliter trefzeker, zit het vandaag niet mee. Het wil maar niet lukken. Achterin verliezen we te vaak de bal aan de tegenstander en het eerste tegendoelpunt hangt dan ook in de lucht… Negentiende minuut  de openingstreffer op het conto van Helden 1-0. Dit schudt ons wakker.  Er komt wat meer pit en durf in onze aanvallen.  Het gewenste resultaat volgt na drie minuten. Uit een voorzet van Edin scoort Achraf de gelijkmaker, 1-1.  We houden de deur dicht tot aan de rust. Tactiek bespreken, hergroeperen en vol aan de bak in de tweede helft!

De verdedigende linie ziet er in de tweede helft anders uit. Een aantal Tri-colores staan niet op hun standaard positie.  Wat onwennig maar het pakt vooralsnog goed uit.
Ook aan de Heldense kant hebben ze nieuwe instructies gekregen. Edin wordt scherp bewaakt en meerdere keren op onsportieve wijze gehinderd in het spel.  Ietwat gefrustreerd duwt hij in de vijfde minuut zijn verdediger weinig omzichtig omver waardoor de weg vrij is om te scoren…
Hij krijgt van de nog jong en weinig ervaren scheidsrechter het voordeel omdat deze voor de eerdere overtredingen op Edin ook niet gefloten heeft… 1-2!
Over en weer volgen er wat kansen. Een lange bal van Teun op Edin belandt op de paal. Een schot van Nuri wederom op dezelfde paal en uit de rebound wordt het leer maar net langs getikt.
Teun redt ons in de zeventiende minuut van de gelijkmaker door de bal net voor de lijn uit ons doel te trappen. Vijf minuten later is het spitsuur in het Heldense doelgebied;  We zijn allemaal te gretig om te scoren, Achraf probeert het, Jop probeert het en Nuri probeert het. We lopen onszelf voor de voeten. Uiteindelijk maakt Edin het in deze drukte af, 1-3.
In de laatste minuten is Helden weer aan de beurt met enkele corners en vrije trappen. Tijn staat zijn mannetje en weet de bal meermaals uit het doel te tikken. Het toetje van de wedstrijd is voor Nuri. Hij worstelt zich door de Heldense linies heen en zet de eindstand in de negenentwintigste minuut op 1-4.

We kwamen wat laat op gang vandaag.  Niet een van onze betere wedstrijden maar wel weer drie punten mee naar de Bakenbos.

Share this