vv Bruheze JO13-1 – Sportclub Irene JO13-1 (2-1)

Voer voor psychologen …

Voetballen in de herfstvakantie is niet altijd tof. Daar kwam ook de tegenstander van Sportclub Irene JO13-1 voor vandaag, vv Bruheze, achter. Een aantal van hun spelers waren op vakantie. Uitstel van de wedstrijd werd door de KNVB niet getolereerd, waardoor de uitgedunde selectie aangevuld moest worden met spelers uit de D2. Erg jammer natuurlijk, zeker ook nog omdat je de koppositie verdedigd. Want Bruheze is na zes overwinningen en één gelijkspel koploper met twee punten voorsprong op Sparta’18/Kronenberg en vijf op de nummer drie, precies, Sportclub Irene.

Irene had niet zo’n problemen met het voetbal in de vakantie. Alleen Cody was buiten de deur, maar hij staat al een aantal weken aan de kant met een blessure. Helaas was ook Eline nog niet geheel hersteld van een blessure, waardoor Tim weer tussen de palen stond. Goed nieuws was wel dat de naam van Marc weer op het wedstrijdformulier ingevuld kon worden, hij was afgelopen donderdag, na een wekenlange afwezigheid, weer begonnen met trainen.

Het was nog donker toen de Irene JO13-1 karavaan vanaf de Bakenbos richting Helmond vertrok, de wedstrijd werd om 10.00 uur losgeschoten. Een erg belangrijke wedstrijd voor de Tricolores. Willen ze nog meedoen om de titel, dan zal er vandaag hoe dan ook gewonnen moeten worden. Elk ander resultaat is in het voordeel van Bruheze.

De wedstrijd werd niet gespeeld op één van de kunstgrasvelden, maar op het hoofdveld met echt gras. Na het eerste fluitsignaal ging de wedstrijd meteen furieus van start. Binnen de minuut had de thuisclub het houtwerk boven Tim al geraakt, in de tegenaanval wist de keepster van Bruheze een schot van Ruben te pareren. In het begin was het gelijk opgaand, maar langzaam bij beetje nam Irene het initiatief in handen, of voeten is in dit geval beter gezegd. Het had meer balbezit, creëerde, in tegenstelling tot de koploper, een aantal kansen. Het kwam in de 24e minuut dan ook volkomen terecht op voorsprong. Na een inworp van Max lepelde Siem de bal over de achterhoede van de thuisclub, een bal waar Dylano wel heil in zag. Schuin voor de goal had hij twee mogelijkheden, of voor eigen succes gaan, of de bal voorleggen op een medespeler. Als echte spits koos hij voor de eerste optie, en met succes. Via de lange hoek verdween de bal over de lijn, 0-1. In het restant van de eerste helft was er maar één ploeg die voetbalde, en die kwam uit Tegelen. Gescoord werd er helaas niet meer, maar tevreden gingen de bezoekers aan de thee. Het verschil had alleen groter mogen cq. moeten zijn dan dat ene doelpunt.

Zoals verwacht kwam er na rust een Helmondse storm aanzetten, en storm die niet meer ging liggen. Bruheze nam de wedstrijd volledig over, het spel speelde zich alleen nog maar af op de helft van Irene. Het wachten was dan ook op de gelijkmaker, die zeven minuten na rust ook viel. De goal werd gescoord uit één van de vele corners die Bruheze in een kort tijdsbestek kreeg, 1-1. En de koploper rook bloed, Irene was rijp voor de slacht. Tien minuten voor tijd kwam dan ook de 2-1 op het scorebord te staan, overigens opnieuw uit een corner. Irene had in de tweede helft helemaal niks in te brengen, de keepster van de thuisclub heeft nul ballen gehad. Slechts in de laatste paar minuten kwam Irene een beetje van eigen helft af, maar eigenlijk mocht ook dit geen naam hebben.

En zo eindigt deze topper in een 2-1 overwinning voor de koploper uit Helmond. Wie deze uitslag tijdens de rust voorspeld had, had rijk kunnen worden, want daar zag het na dertig minuten absoluut niet naar uit. Hoe is het toch in godsnaam mogelijk dat Irene voor de achtste, inclusief beker een negende keer een goede tot zeer goede eerste helft speelt, en een stuk mindere tot slechte tweede helft??? Wie hier een verklaring voor denkt te hebben mag zich melden.
Feit is wel dat Irene nu op acht punten van Bruheze staat, en door de andere uitslagen naar plaats vijf is gezakt. Als er vandaag gewonnen was, had Irene, mede ook door het verlies van Sparta’18, op plaats twee gestaan, op twee punten van Bruheze. Maar ja, als … Het moge duidelijk zijn dat Bruheze de winnaar van dit weekend is geworden!

Over Sparta’18/Kronenberg gesproken, dat is de tegenstander voor Irene de volgende week. In Sevenum hebben beide teams wat goed te maken. Wie blijft een beetje in het spoor van Bruheze….