Venlosche Boys JO13-1  –  Sportclub Irene JO13-1   (2-7)

Stadsderby oostelijke Maasoever aflevering 2

Zaterdag 21 oktober 2017

Was het vorige week nog lekker najaarsweer, vandaag is het guur herfstweer. De bladeren liggen talrijk op het hoofdveld van de Venlosche Boys op de Alde Wielerbaan.
Op “unseren” Jorn na zijn we compleet voor de bekerwedstrijd tegen, wederom, de Venlosche Boys.
We verwachten een pittige wedstrijd daar de Boys na hun verloren competitieduel van vorige week er op gebrand zijn om vandaag van ons te winnen.

Een snelle Venlose openingstreffer zit er vandaag echter niet in. Er wordt door beide teams de eerste vijf minuten lekker gevoetbald en het gaat redelijk gelijk op zonder noemenswaardige dreiging.
Na zes minuten zet Edin de score voor Irene op 0-1. Met een afstandschot werkt hij de bal via de linker paal rechts in het net. De wedstrijd ligt open…
Het Venlose team zet vol in op de aanval en is de komende tien minuten zeker de beter spelende ploeg. Ze hebben een paar zeer goede kansen maar gelukkig hebben wij  een zeer goede keeper. Tijn houdt  tot twee keer toe op superieure wijze de deur dicht.  Hoe degelijk de Venlonaren ook overspelen, het tweede doelpunt is toch weer voor Irene.  De opgezette pass van Mika op Luuk wordt door laatste goed in de voeten van Nuri gespeeld. Nuri worstelt zich door de Venlose linie heen en tikt het leer rechts in de hoek, 0-2.
Vier minuten later voelen Edin en Nuri elkaar goed aan. Prima overspel tussen beiden resulteert in een beloonde 0-3 door Nuri.
Venlosche Boys gooit het strafschopgebied zo goed als dicht na deze derde tegentreffer. Onze aanvallers worden door minimaal drie Venlose verdedigers aangepakt als ze het doel proberen te naderen. In de vijfentwintigste minuut is het zo druk voor het Venlose doel dat Nuri in de massa omver wordt gelopen. Hij krijgt de bal nog wel bij Edin maar ook deze wordt belemmert om te schieten. In de rebound weet Noehi de bal alsnog in de touwen te tikken, 0-4 voor de Tri-Colores.
Alhoewel het zichtbaar is dat de Venlosche Boys er weinig zin en vertrouwen meer in hebben weten ze twee minuten later Tijn wel te passeren met een hoog ingeschoten bal, 1-4.
Net voor rust legt Edin de bal terug op Jop die de deze maar net over de lat schiet.  Met drie doelpunten verschil gaan we comfortabel de rust in.

De tweede helft gaat voortvarend van start. De Venlose keeper heeft het er druk mee. Het is prijsschieten tussen Achraf, Noehi, Mert en Edin. Laatste is de winnaar en scoort in de zesde minuut de 1-5. Goed samenspel van de Venlosche Boys resulteert in hun tweede treffer. De bal wordt in de vijftiende minuut goed teruggelegd en met een flinke poeier in het net achter Tijn geknald, 2-5.
In de tweeëntwintigste minuut is Nuri de gouden wissel. Hij neemt de plek van Noehi in en weet uit een voorzet van Edin meteen te scoren, 2-6!
De Venlonaren lijken het bijltje er bij neer te gooien. Met nog maar een kleine acht minuten op de klok is het zo goed als onhaalbaar om deze achterstand nog goed te maken.
De Tri-colores doen er nog een schepje bovenop. In de laatste minuut van de wedstrijd stormt Achraf met de bal naar voren en weet Nuri, vrij voor het doel, aan te spelen.  Nuri tikt de bal in het net en met zijn vierde treffer zet hij de eindstand op 2-7.

De revanche van de Venlosche Boys op Irene is uitgebleven.  Door de goede inzet van alle spelers zijn we weer een ronde verder in het bekertoernooi.  Prima resultaat waar we trots op mogen zijn!