Venlosche Boys JO13-1 – Sportclub Irene JO13-1 (0-4)

Heerlijke competitiestart JO13-1

Het is vandaag zaterdag 3 september, het begin van de competitie voor Sportclub Irene JO13-1. Niks mis mee op deze dag, ware het niet dat in het zuiden de vakanties nog volop bezig zijn. Dit betekent dus dat je tijdens de trainingen de laatste weken amper tot niet compleet was, en nog geen (vriendschappelijke) pot hebt kunnen spelen. En dan mag je meteen aan de competitie beginnen. Is trouwens wel wennen, die nieuwe namen van de teams. Irene JO13-1, of te wel, in “normaal” Nederlands, de D1. Eens kijken hoelang de KNVB aan deze namen gaat vasthouden.

Geen compleet team bij de aftrap van het seizoen, helaas is Caner nog op vakantie. Blijven er nog altijd 14 spelers over, nog steeds meer dan voldoende. De eerste tegenstander is een bekende, namelijk de Venlosche Boys. Jongens waartegen de laatste jaren geregeld gespeeld is, en dat met wisselende resultaten. Twee ploegen die dus aan elkaar gewaagd zijn. Wat gaat het vandaag worden, op het goed bespeelbare en zonovergoten hoofdveld aan de Alde Wielerbaan in Venlo?

Nadat alle kinderen van de interne voetbaldag luid en duidelijk van het veld gebonjourd waren, kon de wedstrijd beginnen. En Irene begon sterk, nam meteen het initiatief in handen. Na een sublieme steekbal van Julian kwam Ruben na amper drie minuten oog in oog met de (overigens uitstekende) doelman van de Boys, maar deze was hem de baas. Niet veel later een tweede kans voor Ruben, maar ook nu had ie het versier nog niet op scherp staan. Nadat o.a. Max nog twee keer een mogelijkheid had gemist, was het in de 13e minuut toch raak. Een bal van Siem kwam via Dylano bij Ruben terecht, en hij is goed op de hoogte van spreekwoorden: drie maal is scheepsrecht. In de korte hoek wist ie de 0-1 te scoren. Een volkomen terechte voorsprong, in de eerste helft hadden de Boys helemaal niks in te brengen. Enigste minpunt tot op dat moment, Irene had te weinig gebruik gemaakt van de kansen. Maar daar kwam verandering in. Na een mooie aanval kwam de bal bij Max, maar hij schoot de bal op de paal. Julian stond echter klaar om de rebound in een leeg doel te tikken, 0-2. Kort voor rust de derde goal, en wat voor eentje. Een vrije trap van toch wel redelijk grote afstand werd door Siem toch goed en hoog in de touwen gewerkt, 0-3. En zo ga je met een lekker gevoel aan de thee (of in dit geval aan het water).

De tweede helft gaf in eerste instantie een ander beeld dan eerste helft. De trainers van de Boys hadden waarschijnlijk wat toverspreuken gebruikt om hun jongens op scherp te zetten, want de eerste tien, vijftien minuten na de pauze was voor de thuisclub. Echte grote kansen leverde het echter niet op, (aanvoerder) Eline hoefde in de goal niet vaak serieus in te grijpen. En daarbij bleef Irene met hun tegenstoten heel erg gevaarlijk. Één van deze tegenstoten leverde ook een doelpunt op. In de strijd om de bal werd Max binnen de zestien meter onreglementair vast gehouden, penalty! Mooi klusje voor Siem, maar om hem dan stijf in het kruis te schieten is ook weer wat overdreven… 0-4. De wedstrijd was nu duidelijk gespeeld. In het laatste kwartier kwam hier dan ook geen verandering in, waardoor het seizoen begonnen werd met een erg fraaie 0-4 overwinning. De eerste drie punten zijn binnen, maar belangrijker nog de manier waarop. Goed voetbal, heel veel inzet, voor elkaar opkomen, voor elkaar werken, snelle uitbraken, een verdediging (Sid/Sem, Amin/Flip, Sem en Kjell) die niks weg geeft, kortom, het beloofd wat voor dit seizoen. Niks negatiefs te melden dan? Ja, als er vier, vijf doelpunten meer gemaakt zouden zijn geworden had niemand hier iets over gezegd. Maar, niet te vroeg juichen. Het is weliswaar nog zomer, maar iets met die ene zwaluw …

Komende dinsdag begint de JO13-1 ook aan hun bekeravontuur met een wedstrijd in Horst tegen Wittenhorst. En dan staat volgende week zaterdag de eerste thuiswedstrijd op het programma als koploper sv Laar (na de 7-1 tegen HBSV) op bezoek komt.